Hármas interkontinentális ballisztikus rakéta kilovés volt ma Oroszországban!
http://biztpol.hungarianforum.net/t5-biztpol-oroszorszag-es-a-szovjetunio-utodallamai#896
Ez mit jelent?
Jelzés a fiúknak az ötszögbe?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Hármas interkontinentális ballisztikus rakéta kilovés volt ma Oroszországban!
http://biztpol.hungarianforum.net/t5-biztpol-oroszorszag-es-a-szovjetunio-utodallamai#896
Is.Ez mit jelent?
Jelzés a fiúknak az ötszögbe?
Gondolom a lejáró üzemidejű rakétákat pattintják el ilyenkor.Egy ilyen 3 ICBM-es jelzés mennyibe kerűl? Tudom vannak előre betervezett tesztek, de egy SS-27 vagy SS-18 nem lehet olcsó még töltet nélkül sem.
Szerintem úgy jó ahogyan van! Egyik nagyhtalomnak sem vagyunk akadály, akár hogyan is fegyverkezünk. Így legalább minimalizálni lehet a veszteségeket. Egy komolyabb összecsapást követően meg majd meglátjuk, h kinek mie marad és hogyan változnak az erő viszonyok. Szerintem óriási vakum fog keletkezni és az győz aki a leg tovább kimarad a buliból.Ez tényleg nagy baj. Most kellene az EU-ban válságtanácskozást összehívni. (Magyarországon meg komolyan elő kellene készíteni néhány válságtervet, és lassan a havi egy két légoltalmi sziréna riadót is bővíteni kellene valami tényleg komoly felkészüléssel. Minden tiszteletem a népstadionnál folyt terror elhárítási gyakorlatnak, de az itt édeskevés lesz, mert komolyabb katonai erőre lenne szükségünk, már csak azért is, hogy ne mi legyünk a legkönnyebb útvonal)
Biztos ezen a költség kèrdésen tanakodtak az oroszok napokig.....Gondolom a lejáró üzemidejű rakétákat pattintják el ilyenkor.
Ehhez hasonló helyzet volt az, mikor az ELSŐ vh-ból hazajöttek a bakák a keleti frontról. Egy ilyen légüres hatalmi térben megint decentralizálódni és destabilizálódni fog az ország, igen, a Tanácsköztársaságra és a kaotikus vidéki körülményeire gondolok.Szerintem úgy jó ahogyan van! Egyik nagyhtalomnak sem vagyunk akadály, akár hogyan is fegyverkezünk. Így legalább minimalizálni lehet a veszteségeket. Egy komolyabb összecsapást követően meg majd meglátjuk, h kinek mie marad és hogyan változnak az erő viszonyok. Szerintem óriási vakum fog keletkezni és az győz aki a leg tovább kimarad a buliból.
Csak sokkal durvább lesz, még akkor is ha kimaradunk belőle. Vh1 volt frontvonal, a kevésbé mobilis támadók miatt. A Vh2 ezt küszöbölték ki és máris hatalmas mozgások voltak a vonalak között. A nagy terület miatt megjelentek a partizánok. Ha figyelembe veszed a tendenciát akkor a Vh3 ban alig lesz igazi front vonal és a fejlett technikának köszönhetően a hadszintér egy időben szinte mindenütt jelen lesz. Még ehhez jöhetnek polgárháborús területek. Teljes lesz a katyvasz. A civilek mobilitásának köszönhetően és a gyors információ csere miatt alig lehet lesz valakit besorozni. (lásd Ukrajna) Ebben a környezetben egy jól felszerelt, képzet viszonylag kis számú erő is komoly tényező tud lenni, ha az nemzavarja a nagyok dolgát (lásd Szíria).Ehhez hasonló helyzet volt az, mikor az ELSŐ vh-ból hazajöttek a bakák a keleti frontról. Egy ilyen légüres hatalmi térben megint decentralizálódni és destabilizálódni fog az ország, igen, a Tanácsköztársaságra és a kaotikus vidéki körülményeire gondolok.
Az onnan elhozott, illetve az alföldi gerillaharcokban (!) zsákmányolt fegyverekből alakult a Rongyos Gárda is, illetve tágabb értelemben a nyugat-magyarországi felkelés.
Már most békeidőben el kellene kezdeni megtervezni a felkelések vázát és alapszinten beszervezni az embereket. Nem feltétlenül állami irányítású társaságokról beszélek.
Ha a szolgálatoknak nem szúrta volna a szemét az eddigi számos próbálkozás, ezek már készen állnának...
Te melyiket lőnéd el? Amelyik most jött a gyárból, vagy amelyiket holnap délután le kellene selejtezni?Biztos ezen a költség kèrdésen tanakodtak az oroszok napokig.....
( Írónia kikapcsol...)
Negyed evszazada kapitalistak vagyunk es nem tudod a jo valaszt?Te melyiket lőnéd el? Amelyik most jött a gyárból, vagy amelyiket holnap délután le kellene selejtezni?
Honvèd, szerintem is igy van.
Itt màr az ukrajnai krizis kezdetén egyesek vilàghâborúról àlmodoztak.
Én nem a világháborútól félek, mert attól azért szerintem mindenki óvakodik. Én inkább azoktól tartok, akik abban bíznak hogy egy nagyhatalmak közötti háború korlátozható akár hagyományos fegyverekre, akár afrikai, ázsiai, európai területekre, és ennek tudatában/reményében háborúig viszik az érdek-ellentéteket. És engem kevéssé fog vigasztalni, hogy valakik rosszul felmérve a helyzetet és lehetőségeket a végén maguk is mennek a levesbe, mert mi és Európa sajnos még előttük kerülünk az általuk kikavart kakiba.Honvèd, szerintem is igy van.
Itt màr az ukrajnai krizis kezdetén egyesek vilàghâborúról àlmodoztak.
Olvasva itt a kommenteket, az az érzésem, hogy néhányan belebetegedtek abba a vágyálomba, hogy legyen már egy jó kis atomháború. Remélem hogy nem lesz, mert abba minden résztvevő csak vesztes lenne. Inkább úgy érzem, az amerikai elnökválasztási kampány finisét látjuk a nagyok sakkjátszmájában. Oroszország Trumpnak drukkol, tesz is sikeréért. Fenyeget, hogy ha nem nyer Trump, akkor atomháború lehet. A Clinton stáb meg abban érdekelt, fenyegessünk Oroszországgal, mert akkor mi kellünk az ország megvédéséhez, nem pedig ez a Moszkva barát Trump.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..