Nem hazudtam a képedbe senkinek a megbízásából sem. Egyszerűen azt próbáltam leírni, hogy a gyakorlásokon lévő nagy számú vörös zászló, amelyeken egyébként semmiféle címer nincs, az csupán helyettesítő, töltetelék stb. szerepben van a járműveken, jelezvén,hogy az a jármű az adott alakulat/iskola járműkötelékének a vezére. A katonák is nagyrészt ilyeneket cipelnek( ahogy néztem a képeket még arra is ügyelnek, hogy méretazonosság legyen a később az éles parádén használt zászlóval), mert a súlya ugyanaz, a fogása ugyanolyan, a szél ugyanúgy kap bele, mivel egyezik a mérete az "élesben" használatos zászlóval. A junarmiás dolog valóban sejtet szovjet nosztalgiát. Viszont azt látom,hogy a jelenlegi orosz hatalom úgy próbálja építeni a nemzettudatot és a patriotizmust, hogy mind a cári mind pedig a szovjet korszakból emel át dolgokat a jelenbe. Szerintem nagyon jól csinálják.
Jó, én pedig csak annyit mondtam, hogy nem a hivatalos fehér-kék-piros orosz zászló színei dominálnak (sem a gyakorláskor, sem pedig majd máj. 9-én), hanem a különféle vörös zászlók ill. majd a csapatzászlók. Azaz összehasonlítva például a magyar március 15-ével, amikor minden piros-fehér-zöld színekbe borul, az orosz máj. 9. ezzel szemben nem borul fehér-kék-pirosba. Magyarán erősebb a szovjet identitás (máj. 9. kapcsán persze ebben semmi meglepő nincs), mint az orosz.
"a jelenlegi orosz hatalom úgy próbálja építeni a nemzettudatot és a patriotizmust, hogy mind a cári mind pedig a szovjet korszakból emel át dolgokat a jelenbe. Szerintem nagyon jól csinálják."
Ebben egyetértünk, és ennek a növekvő trendjére próbáltam felhívni a figyelmet.