[BIZTPOL] Románia

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 375
14 043
113
Ezt szekértsétek meg egy picit:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/a1/Hungarian_Armed_Forces.png

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/db/Romanian_Land_Forces_2013.png
 

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 966
10
38
Téged  <a title="hiryu profiljának megtekintése" href="http://htka.hu/kerekasztal/tagok/hiryu/">hiryu</a> ? Várom továbbra is a válaszod és az elképzelésed.
<a title="szekely2020 profiljának megtekintése" href="http://htka.hu/kerekasztal/tagok/szekely2020/">szekely2020</a>: Örülök a megerősítenek , mármint hogy valamilyen szinten tudjuk kint mit gondolnak a Magyarok.
 

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 661
8
38
Na szerinted , mi a helyes út ?  Kíváncsi vagyok a tiszta meglátásodra úgy öszintén

 

Nagyon dióhéjban: ha valami nem érthetőm mert csak címszavakbsan, akkor csak nyugodtan.

Kezdetnek páros lábbal baqsznm ki a fejük mellett árvalányhajakat dédelgető szabadságaharcost mindenhonnan.

Csak elbasszák, nem kicsit nagyon.

-Tovarisi konyec! Ja...hogy ez a hozzáállás hány milliárd ablakon kidobott dollár volt, és milyen piacot dobtunk ki...

Oroszok gyorsan haza...mentek is, hogy aztán milyen körülmények fogadták őket.. Hogyan ne szerezzünk batátokat

 

Bős Nagymaros... Vízügyesek /szakértelem bolsevista trükk/ megmondtaák szükség lesz egy hasonlóra...  Aztán á...szlovákok ezek hülyék ahhoz is hogy megépítsék.

 

ETC...

Szóval:

Nekünk nincs alkupotenciálunk kissebség kérdésében: -ha te ütöd az én magyaromat, én ütöm a te románodat/szlovákodat, etc...

Magyarul lószar az egész, ha nem áll mögöttünk valami jóval nagyobb politikai erő, amelyik támogat, még akkor is ha fogalma sincs a dolgokról, de népszerűek vagyunk...

/Ld "Elnyomott palesztínok és EU./

Magyarul keresni kellene egy olyan partnert amelyik komolyan vehető a nemzetközi politikában,   szövetségesként viselkedni, nem jobbra -balra pávatáncolni..  Elérni hogy érdeke legyen fejlettebb országoknak jó kutyaként bánni velünk... Csonton legyen hús is.

/Ld Délszláv háború. Koszovó..../

Ez viszont baromira nem fog menni, amíg felrúgjuk az összes diplomáciai játékszabályt, szabadságharcot hirdetünk az ellen, akitől pénzt kunerálunk.

Kocsmában sem szrnak az asztalra. Mert ha igen,  nem engedik be többet. .  Roszsab esetben a fogit is zsebben viszik haza.

Mai hír:

http://atv.hu/cikk/20130207_hiaba_volt_telefonszam_video_egyetlen_gardistat_sem_sikerult_beazonositani

 

-Ezek után csak egy válasz lesz, ha nekiállunk ajvékolni magyar kissebség miatt:

bár nem tudom, hogyan mondják diplomatául: "Húzz a sunyiba te kis bajkeverő"

Darutollat meg leszedni a kalpag mellől és az illető fenekébe dugni...
 

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 966
10
38
<a title="Mackensen profiljának megtekintése" href="http://htka.hu/kerekasztal/tagok/mackensen/">Mackensen</a>: Te neved jó ómen eben a dologban. 
Értem Én a célzást és látom is. Többen vannak és nagyobb a hadseregük.
A kolozsvári haderőnél bőven számolhatunk dezertálással és nem egy Face to Face harcban van esélyünk. Szerintem Románia csak ellenségekkel van körülvéve.
Tehát nem számíthat szomszédos segítségre.
A Magyar HM nem mai állapotával számolnék, hanem egy most kezdödő korszerüsítés és felkészülés után. Helikopterek , mert ha tudod mit akarsz akkor készülsz rá. Gripen flotta duplázása , triplázása , nagyobb tartalékos hadsereg. és ha nézed ezek a folyamatok valamilyen szinten elkezdődtek , kényszerből és csak fű alatt ,  de 20 év után úgy nézz ki nem lefelé fogunk menni.
 

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 966
10
38
<a title="hiryu profiljának megtekintése" href="http://htka.hu/kerekasztal/tagok/hiryu/">hiryu</a>: Komolyan kérdezem ORVOS látott ? ?
Ez kérdésemre a válaszod ,hogy leírod a múltat ?

Az Amcsik mellett ha kitartasz és nem nyitsz a másik oldalra , nem kapsz semmit.
Nekik ez így jó. Trinanont lehet hogy a Franciák íratták alá ,de nem Ők találták ki.
Egy Kanadai cég bányász Erdélybe 96% részesedéssel 4% Romániáé. Mint tudjuk a Kanadai az Amcsik strómanjai kb. Szerinted ?
Kérdésem újra Te milyen úton vinnéd az országot ? ?
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 375
14 043
113
47866 said:
<a title="Mackensen profiljának megtekintése" href="http://htka.hu/kerekasztal/tagok/mackensen/">Mackensen</a>: Te neved jó ómen eben a dologban.
Értem Én a célzást és látom is. Többen vannak és nagyobb a hadseregük.
A kolozsvári haderőnél bőven számolhatunk dezertálással és nem egy Face to Face harcban van esélyünk. Szerintem Románia csak ellenségekkel van körülvéve.
Tehát nem számíthat szomszédos segítségre.
A Magyar HM nem mai állapotával számolnék, hanem egy most kezdödő korszerüsítés és felkészülés után. Helikopterek , mert ha tudod mit akarsz akkor készülsz rá. Gripen flotta duplázása , triplázása , nagyobb tartalékos hadsereg. és ha nézed ezek a folyamatok valamilyen szinten elkezdődtek , kényszerből és csak fű alatt , de 20 év után úgy nézz ki nem lefelé fogunk menni.

 

Nézd, ez mind szép és jó, csak telefonkönyvet lehetne megtölteni olyan hadvezérekkel, akik így indúltak neki az ellennek és elbuktak. Vagyis jól meggyőzték magukat, hogy az ellenfél idióta, meg gyáva is, meg úgy is dezertál, untermensch stb. stb.
 

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 661
8
38
jegyzem, az üzlet az üzlet.

A Molnak pld több esze van:

 

http://hvg.hu/vilag/20130208_Ciganyul_is_kommunikal_a_MOL
 

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 966
10
38
<a title="Mackensen profiljának megtekintése" href="http://htka.hu/kerekasztal/tagok/mackensen/">Mackensen</a>: De voltak hadvezérek  akik megnyerték , 100% garancia nincs ez ilyen. Kockázatos , csökkentheted a kockázatot de nagyot szívhatsz is.
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 375
14 043
113
Én értem, hogy te "jót akarsz":)), de startból olyan alapvető hibákat követsz el, mint:

Szerintem Románia csak ellenségekkel van körülvéve.Tehát nem számíthat szomszédos segítségre.

Miért? Magyarország kikkel van körülvéve?

A Magyar HM nem mai állapotával számolnék, hanem egy most kezdödő korszerüsítés és felkészülés után.

Te összehasonlítod a jelen román hadseregét a jövő magyar hadseregével. Ezt nevezik "wishful thinking"-nek. Magyarúl talán ábrándozásra épülő gondolkodásra lehetne leginkább lefordítani. Kicsit le kéne szállni a realitások talajára.
 

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 661
8
38
Na megint önismétlés:

"Nincs veszélyesebb annál aki nyitott szememl álmodik."

 

Mellesleg, kérdem a dicső urakat, akik lenyomnák a gaz hegylakó kecskepásztor népet,  (merugye egyetlen magyar baka szuronnyal többet ér mint a Jurij Dolgorukij) mik a terveik a dicső győzelem utánra?

EPVT-válaszon kívül?

 

 

 

 
 

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 966
10
38
Szerintem se ellenségek vesznek körül , egyedül Szlovákia aki utál minket, még Szerbiával is jó kapcsolatok ápolunk.
Igen modernizáció után számoltam, mert nálunk már tervben van ( Heli, AK modernizációja)  Továbbá egy 4. generációs gépünk van amit már üzemeltetünk , tudomásom szerint nem 12 pilótánk van a 12 géphez. tehát egy duplázás simán mehetne. Romániának még évek kellenek egy ilyen gép rendszerbe állításához , nem hogy jópilotái legyenek.
Majd meglátjuk mi lesz.
 

ijasz

Well-Known Member
2013. január 23.
1 921
4 671
113
Mackensen által felrakott szervezeti felépítés engem nem győzött meg. Különösen a "Light infantry btn"-ek (=hihetetlenül ócska sz*rokkal felszerelt, tűztámogatást nem élvező lövészzászlóalj NATO-ul) zavarnak nagyon.

Ha a Román is hasonló tartalommal bír akkor semmit sem lehet előre elkönyvelni. Amúgy nem gondolom, hogy bárki a segítségünkre sietne. Minek???

Nekünk elsősorban a ruszkikkal kellene jó kapcsolatokat kiépíteni. Térségünk legmeghatározóbb országa minden tekintetben.
 

Montezuma

Active Member
2010. április 23.
2 843
33
38
Néztem a lázmérőt de még jól van, messze még a defcon 2! :D

Fiúk! A helyzet az, hogy érdekes és szemléletes dolgokat olvastam egy magyar-román esetleges háborúval kapcsolatban, de egyenlőre mindenki nyugodjon meg, nem indulnak sehová a románok. Annyit ígérhetek, hogy amikor a román seregek megtámadják Magyarországot, addigra higgyétek el, ez lesz Európa egyik legkisebb baja. Ez tuti garantált.

De ha már belemegyünk egy ilyen szkenárióba, akkor én néhány dologgal ezt kiegészíteném.

1. Románia születéséhez a Monarchiának szét kellett esnie. Miután a Monarchia szétdobása elsősorban francia és brit érdek volt, így a segítőkész kezeket megjutalmazták. Ez volt Trianon röviden és tömören. Nem a Monarchia volt a fő célpont, (az a cári birodalom volt), de útban volt. El kell keserítenem mindenkit, 1849-ben nem azért jöttek be a cári seregek leverni a rebellis magyart, mert annyira haragudtak a magyarokra vagy annyira szerették a Habsburgokat. Egyszerűen csak azért, mert a magyarok álltak nyerésre, ami a Monarchia felbomlását jelentette volna. Márpedig az cári birodalom stratégiai érdeke volt a Monarchia léte a brit és francia hatalmakkal szembeni  rivalizálás során valamint "hidat" is biztosított az orosz és a porosz vezetés között.

2. De mivel a történelem egyféleképpen zajlott le, így Párizs létrehozta saját keleti vazallus államát, aki hajlandó is Párizs érdekeit kiszolgálni. Ez Románia.

3. A Szovjetunió nem azért nem verte agyon a románokat a II. VH idején, mert amikor meglátták az első szovjet tankokat a Kárpátok lábánál, akkor azonnal átálltak, hanem azért, mert időközben létrejött az antant és az oroszok külön megegyeztek a franciákkal bizonyos kérdésekben, melyek többnyire adott régiókat érintettek. Magyarul az orosz életben hagyja a francia egyik pincsijét, cserébe dettó ugyanez máshol.

4. Ettől függetlenül Oroszország és Románia viszonya mostanság eléggé terhelt, bár ha megnézem a történelmet, akkor ez voltaképpen permanens jelenség kettejük viszonyában. Emlékeztetnék mindenkit a Dnyeszter-melléki helyzetre (anno 14. orosz hadsereg és Lebegy tábornok) és az USA rakétavédelemre, aminek Románia lelkes támogatója. (Ez még fontos lesz egy svédcsavar miatt!) Moszkav nem túl régen világosan értésre adta, hogy Románia illetve Moldávia bármilyen egyoldalú lépése (egyesülése) esetén a Dnyeszter-mellék méltóvá válik eredeti nevére, ami Beszarábia. Magyarul akkor ott beszarás lesz. Aki nem érti, hogy miről van szó, az kérdezze meg bátran a hős nyakkendőrágcsálót, ő majd mesél.

Erről ennyit. Jelen pillanatban semmi más nem történik, mint életben tartják (hevítik) az ellentéteket. Méghozzá nem egy kéz.

Egyszerű példát hozok fel: Románia kavarja a szart Moldávia körül és lefekszik az amerikai rakétavédelemnek. Az nem zavarja a románokat, hogy a NATO rakétavédelem automatikusan az EU-t is bevonja/bevonhatja olyan konfliktusokba, ami ellentétes az EU érdekeivel. :D És pont ez az egyik igazi amerikai cél.

Ilyen környezetben Putyin szívesen ad némi kölcsönt és támogatást Magyarországnak, aki jó szokásához híven mindig túlteljesíti az elvárásokat, de mindenesetre kicsit megbolygatja a román belső stabilitást is. (Értem az ott élők nézőpontját, de én más szemszögből nézem a folyamatot.) Meg mellette igen kellemetlen példát mutat néhány más lázongóbb EU tagállamnak - az orosz reklám.

Az Európában növekvő belső instabilitás fokozásából az oroszok is kiveszik a részüket, emiatt nem kell aggódni.

Magyarország és az Európai Unió (de még a NATO is) útkereszteződésbe érkezett. Ami eddig volt, az így nem fog tovább menni, ez látható és érzékelhető.

Ilyenkor kell hideg fejjel és józanul gondolkodni. Nemes egyszerűséggel sakkozni. Aki nem tud, annak melegen ajánlom megtanulni és gyakorolni.
 

panoz

Well-Known Member
2011. szeptember 3.
1 464
142
63
Hős katonák a fórumon! Ti hány románt ölnétek meg hogy magyar zászló lobogjon székelyföldön?

Minkét ország lakosságának a nagy többsége előbb zárná sittre a háborús uszítókat mint hogy puskát ragadjon.

Egyébként mivel mi nekünk van több követelésünk a románokkal szemben, miért veszi mindenki alapnak hogy a románok támadnak először?

Bizonyos balliberális elméletek szerint ha a radikális párt itthon hatalomra kerül, készülhetünk a trianoni területek erőszakos visszafoglalására. Ez esetben lesz-e olyan ország nemhogy a Földön, de az Univerzumban aki mellénk, agresszorok mellé állna?
 

Montezuma

Active Member
2010. április 23.
2 843
33
38
És globálisan, hogy mire alapozom az elvetemült lokális nézeteimet:

1. USA szempontból ma Ázsia olyan, mint 1914-ben vagy 1939-ben Európa, és Európa olyan, mint az akkori ázsiai térség. Ismétlem, a globális stratégiai fontosság szempontjából! Ergo Európa minima 2. hely, de inkább a 3.

2. Oroszország - bár bőszen fegyverzi fel Kínát - valójában Indiával kötött hosszútávú stratégiai szövetséget. Oroszország Kínát próbálja tolni az USA-ra.

3. Európában így marad négy olyan hatalom, aki még számít valamit: Nagy-Britannia, Franciaország, Németország és ...... Oroszország. Na, ebből a négy játékosból szerintetek melyiknek van a legnagyobb farka? ;D

Oroszország beletámogatná Kínát egy USA konfliktusba, amelyből természetesen kimaradna miközben Indiával bebiztosítva hátulról újra osztani lehet a lapokat Európában, egyezkedve külön-külön mindenkivel. Lesz egy új antant, vagy borul a történet és a "B" verzió jön be: orosz-német tengely? (Van hagyománya, Molotov meg Ribbentrop ugye...)

Az USA nem véletlenül erőlteti a smart defence-t valamint ugyanezért támogatja egy Európai Egyesült Államok létrejöttét. Bár kétlem, hogy minden összejön, szerintem választanai kell: Ázsia vagy Európa. Egyszerre mindkettő vesztes ügy, nem jön össze.
 

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 661
8
38
Jahh...Hende fehér lovon belobvagol Kolzsvárra, az ellen meg szalad...

 

Bár elismerem más péniszével a csapkodni a csalánt, Agymagyarországos térkép előtt ülve lehet...
 

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 661
8
38
Egyszerűen csak azért, mert a magyarok álltak nyerésre, ami a Monarchia felbomlását jelentette volna. Márpedig az cári birodalom stratégiai érdeke volt a Monarchia léte a brit és francia hatalmakkal szembeni  rivalizálás során valamint “hidat” is biztosított az orosz és a porosz vezetés között.

 

????????????????,,