[BIZTPOL] Románia

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

therob

Active Member
2012. december 26.
911
226
43
Megfájdul a feje az embernek amikor itt néhány kommentet elolvas...de komolyan.

<a title="desertfox profiljának megtekintése" href="http://htka.hu/kerekasztal/tagok/desertfox/">desertfox</a> Ha már annyira Románia támadásával számolsz próbáld hétfőn kezdeni és péntek 13.30-ra befejezni, mert akkor vége a munkaidőnek az MH-nál :D

Azon is el lehet gondolkodni, hogy akiket itt páran "ellenségnek" neveznek azért vajon miért viselkednek így velünk. A mostani kormány ügyeskedik itt pl ezzel a székely zászlóval. Miért kell ez? Nőnének már fel és azzal foglalkoznának, normális fizetések legyen. Ja és persze ez a kettős állampolgárság is kicsit kiverte a biztosítékot a szomszédoknál.

 
 

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 659
8
38
3. A Szovjetunió nem azért nem verte agyon a románokat a II. VH idején, mert amikor meglátták az első szovjet tankokat a Kárpátok lábánál, akkor azonnal átálltak, hanem azért, mert időközben létrejött az antant és az oroszok külön megegyeztek a franciákkal bizonyos kérdésekben, melyek többnyire adott régiókat érintettek. Magyarul az orosz életben hagyja a francia egyik pincsijét, cserébe dettó ugyanez máshol.

Legközelebb ha ilyent leírsz, vagy egyél ki egy ilyent: :)
vagy add meg a forrást. Csak hogy tudjam, mi az amit nem érdemes elolvasni.
 

Montezuma

Active Member
2010. április 23.
2 843
30
38
Hiryu:

Szerintem ne olvass el semmit, amit leírok. Hidd el, keveseknek szól az írásom. A mi fajtánk nem tömörül. ;D
 

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 659
8
38
Akkor talán sötét csuklyában kelelne gyülekezni valahol éjjelente...

Nem kötelező hülyeséggel teleírni a fórumokat.
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
20 844
12 161
113
Két posztolás közt olvasgassatok egy kis romagyar sajtót:

http://transindex.ro/

http://maszol.ro/

http://www.kronika.ro/
 

eSeM

Member
2012. június 12.
719
12
18
Úgy látom, pár magát politikusnak nevező ökör "szabaccságharca" meghozta egy szűk réteg kedvét egy "szabaccságharchoz". De ez sem több mint a "csapatain harcban állnak az IMF-el" duma, azaz fantazmagória amely még 0,001% realitást sem tartalmaz. Háború, manapság, a románokkal, és legyőzzük őket, és persze ők támadnak, mert minket mindenki csak bánt, és persze utálnak a szlovákok is, nem pár hülye, hanem kollektíven a "szlovákok"... ugyan már Uraim, lehet valakit rühellni, de konfliktusokról álmodozni, mert persze az erőszak megold mindent...tetszettek volna olyan politikusokat választani akiknek nem csak a pofájuk jár, és nem csak dörgölőzni tudnak egy-két csontért másokhoz, akár még az anyjukat is eladva...minden ok okozat, ezt kéne belátni, meg azt, hogy 2013-at írunk
 

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 966
9
38
<a title="Montezuma profiljának megtekintése" href="http://htka.hu/kerekasztal/tagok/montezuma/">Montezuma</a>: Pont ezt a sakkozást látom Én is .
<a title="hiryu profiljának megtekintése" href="http://htka.hu/kerekasztal/tagok/hiryu/">hiryu</a>: Téged már nem minősítelek , mert már több témában hozzáoszlásaiddal bizonyítottad IQ-d számait. Az hogy nem látod mi történik és nem érted  , akkor nem kell bekiabálni, kapcsold be a biztonsági övedet és élvezd az utazást. 
 

Montezuma

Active Member
2010. április 23.
2 843
30
38
Hiryu:     : )

Kérlek ne oktass. A tanácsaidra sincsen szükségem, egyébként meg miért kellene a sötétben csuklyában csinálnom azt, amit egyébként ilyenkor tenni szoktam? És mint mondtam volt: nem tömörülök. Se éjjel, se nappal, se csuklyában, se anélkül.  A lábjegyzetként beszúrt olcsó közhely általában a frusztrált középszer stílusa. Szerintem ignoráld mivel Te nem vagy az..., gondolom.

Ha ezt mégis elolvastad, az a te bajod, én kitettem a jelet előre. Egyébként ezzel lezártam a személyes vonalat, mivel semmi közünk egymáshoz és nem szeretném, ha szerepem  lenne bármilyen defcon szint változáshoz a semmiért.

Ha konkrét bajod van valamivel, arról természetesen továbbra is hajlandó vagyok vitát nyitni. Mit nem értettél abból, amit leírtam vagy mit tudsz máshogy?

 
 

nekerdez

Well-Known Member
2012. június 3.
2 714
2 362
113
Ha már így bele megyünk. Monte írásai tökéletesen helytálóak.

Itt a legnagyobb baj, hogy hazánk mezőgazdasága kezd kisértetiesen hasonlitani az 1900 évek elei állapotra közel akkora is az emigrációs hajlam. Bár Montezumat mai napig nem értem mért fél a nemzeti mozgalmaktól.

Ilyen helyzetbe bármit csinál Magyarország románia nyugodt lehet. Egy erőtlen állam halk puffogása. Ami álltalába szájkaratéba kimerül. Jó példa az új Temeréni fiúk ügye szerbia kapcsán.

 

Románok akkor vennék komolyan hazánkat ha új társadalmi kiegyezés és új politikai garnitura jönne. Mivel Kazasztánba megszületett a Grand Turánia folgalma. Ami a túráni népek szövetségi jelenti. Ilyen szempontból a kazakok keresik a kapcsolatot a törökökkel és velünk magyarokkal.  Ez orosz magyar viszonyra is hatással lenne.

A lényeg amig mi nem akarunk tapra állni addig kár bármiről is beszélni. Ha meg elkezdünk végre talpra állni lesz mozgás terünk.

A lengyelek és  a horváthok se felejtettek el minket. Csak hát gyenges csatlossal egy bulin se hasznos mutatkozni.
 

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 966
9
38
<a title="nekerdez profiljának megtekintése" href="http://htka.hu/kerekasztal/tagok/nekerdez/">nekerdez</a>: Na ez az , ezért kell beszélni róla hogy pont hogy megbeszéljük ezeket , hogy nagy részben egységes társadalmi irány legyen , persze mindig lesznek olyanok <a title="hiryu profiljának megtekintése" href="http://htka.hu/kerekasztal/tagok/hiryu/">hiryu</a> szeretnének tovább ülni a meleg kakiba,de ilyen van és lesz is mindig.
Először fejben kéne dönteni és rendet rakni, csak ha nem beszélnek róla az emberek, mert eddig szinte tilos volt , fingom nincs miért. Talán a Szovjetunió is tiltotta a szocis idők alatt.
 

Montezuma

Active Member
2010. április 23.
2 843
30
38
Nekerdez: Köszi, de nem igaz, ugyanis Hiryunak igazat kell adnom egy szó esetén!

Hiryu: (nincs smile)

Az időközben helyett a korábban az odaillő kifejezés. Sajnálom, de gyorsan gépeltem. Az összes többi dologban én nem látok hibát. A VSZ idején többek között azért is mehetett Csau külön utakra különösebb szovjet zrikálás nélkül, mert a franciák is külön utakon jártak a NATO mellett. ;D
 

Montezuma

Active Member
2010. április 23.
2 843
30
38
Nekerdez:

Azért tartok az ún. nemzeti mozgalmaktól, mert a történelem során ilyen mozgalmak nevében rendszeresen boszorkányüldözések voltak. Messze nem értek egyet a mai nyugati trenddel, de ugyanígy sokszor nem szimpi, amit a túlsó oldalon látok/hallok. Megérteni megértem az indulatokat, de nem tudok velük igaziból azonosulni. Sorry, gyári hiba.

A megoldás egy európai érdekeket képviselő egyesülő Európa lenne, de ez nem az, amit most annak hívnak. Jelen körülmények között mindkét oldal ugyanúgy a szarba visz minket, természetesen a PR és a reklám minkét oldalon a toppon van.
 

nekerdez

Well-Known Member
2012. június 3.
2 714
2 362
113
Monte Európától még nem kaptunk jót. Én azokkal barátkoznék akinek nem büdös a magyar  munkás és testvérnek tekintenek minket.

Első posztodat nem tudom hova tenni.

Jelenleg a nagy európa minden tekintetbe csődfelér rohan. Minket meg csak szapulnak . Közbe ellopták hazánák 2/3. 1000 szép történelmünk keserű tapasztalatai.

Szerintem tartsunk önvízsgálatot, végezzünk egy 180 fokos fordulatot. Hazánk legyen olyan mint a magyar paraszt. Szorgos, szűkszavú, de ha belékötnek ruháza meg a kötekedőt.

 
 

szekely2020

Member
2013. február 8.
161
8
16
fiuk ! ne becsűljétel alá magatokat, higgyetek nekem,hogyha  háborúra kerül sor a románok meg lesznek semmisitve
 

szekely2020

Member
2013. február 8.
161
8
16
1474 augusztus 12.Mátyás király 60 000 ellen csak 5500 harcost tudott állitani ésmégsem vesztett.     Október 26-án az egyesült cseh–lengyel sereg, jobb szárnyával az Oderára, balszárnyával a Lohe-ra támaszkodva, Cattern és Wasser-Jentsch között ütötte fel szekérvárral megerősített táborát. Az eddigi fogyatékai, illetve veszteségei dacára még mindig 40.000 gyalogost és 20.000 lovast számláló nagy tömeg látványa állítólag félelmetes és rettenetes volt, annál is inkább, mert azzal <i>Mátyás</i><i>, eszközölt kikülönítései után, mindössze 2500 lovast és 3000 gyalogost tudott szembeállítani. </i>
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
20 844
12 161
113
Székely, most mit szivatod a bandát? Midjárt szólok az adminőnek, hogy vágja le az internetet a XVI-ban.
 

tallking

Member
2011. július 6.
417
3
18
székely2020: a Fekete Sereg egy folyamatosan gyakorlatoztatott főállású katonákból álló haderő volt, teljesen római, spártai fegyelem és egyenfelszerelés szerint szervezve. Ma sajnos nagyon komoly bajok vannak ilyen téren.
 

Montezuma

Active Member
2010. április 23.
2 843
30
38
Nekerdez:

Várjál, újra elolvasom az első posztomat.

Elolvastam. (2013. February 8. Friday-08:25)

Konkrétan mit nem tudsz hova rakni. A magyar-román nemzetiségi kérdés nem csak  magyar-román ügy. Ha ugyanis Románia autonómiát biztosít, akkor Szlovákia milyen helyzetbe kerül? Ha ők is, akkor még mindig van két EU-n kívüli állam, ahol szintén gondok lehetnek: Szerbia és Ukrajna. És ez csak a magyar vonatkozás.

Ugyanakkor nézz nyugatabbra is egy kicsit, ott is elindult egy ilyen tendencia. Tarokt tőle (másik topik témája), hogy ha ez a folyamat élessé válik és teszem azt szétesnek a spanyolok vagy Belgium - Skócia esetleges kiválásáról ne is beszéljünk - az olyan eseményeket fog beindítani, ami reload I. VH. Képletesen értve Európa kvázi 1914-ben találja magát.

Fél szemmel a globális képernyőt bámulva azt látom, hogy Európának így nagy jövője nem lesz. A globális folyamatok olyan világhelyzet felé terelik a bolygót, ahol Európa hamarabb hullhat darabjaira semmint megszületne. Bocsi, de ez a helyzet.

A magam részéről EU-orosz tengely mellett voksolok, de ez szerintem csak a britek nélkül jöhet össze. Ez viszont alapvetően újszerű, kevésbé szövetséges USA-Európa kapcsolatot jelentene minimum. Nyilván az USA érdekei egészen mások és ők még azért elég keményen rajta tartják a kezüket Európán. Félő, hogy a jelenlegi USA-EU szövetségből Európa nem fog jól kijönni.

Visszakanyarodva a topic témájához a magyar-román balhé szítása mögött egészen más vektorú nagyhatalmi érdekek húzódnak meg.

Viktor magabiztossága mögött egy alku áll Putyinnal. Én nagyon remélem, hogy tudja, mit csinál és remélem azt is tudja, hogy Putyint nem célszerű átb@szni.

Nagyjából ezekre akartam utalni az első írásomban.