Szervusz, nagyon kozeli akkor neked is a backgroud-od mint nekem, roman iskola meg minden. Erre a quote-ra vallaszolok, de aszt bizony nem ertekeltem hogy aszt a linket amire te valaszoltal el toroltek a kollegak, mi ez itt twitter? Jack Dorszi megvasarolta a forumot
)
Na, aszt akarom mondani hogy igen, tejesen egyetertek aval amivel ebben a quote-ban irtal. A dakok nem voltak elromanosodva, de megis a Roman az egy latin nyelv. Ez csak ugy lehet, ha a dakok mar egy olyan nyelvet hasznaltak ami nagyon kozel volt a latinhoz, es akkor nem is kelletet elromanosulnia a dak egy olyan rovid idoben. Traian mikor el foglalta Daciat, aszt mondta, hogy "jovok haza az oseim teruletere", nagyon tisztelte a dakokat es egy csomo szobrot emelt fel nekik Romaba. Meg most is ott vannak.
Dacia lett utana a Dacia Felix romai provicio, es a dak drakot hasznaltak az egesz vilagon az elit romai harcosok, meg lehet talalni a dak drakot meg a dak-romai legiokat Brittanniaba is, az Adrian falnal is. Meg film es keszult errol, "The last legion", nagyon jo film. Azok egy dak-romai legio voltak, persze tudom hogy a sztory az fikcio de az a legio letezett.
Aszt mondod hogy a tortenelem el van hamisitva, de arra nem gondolsz hogy Magyarorszag egy nagy Katolikus orszag es a vilag leg erossebb szervezete, a Vatikan es a Papa mindig is vedte a magyarokat es el hamisittot mindent ami a romanbol nagy nepet csinalhatna, van a Vatikanba jo sok bizonytek arra amit en mondok. Es nem csak ott, rengeteg bizonytek van mindenhol azoknak akik eszt meg akarjak tanulni.
Persze engem mar ezek a dolgok egyaltalan nem izgatnak, jonnek a kommunistak. Az USA mar 99% hogy gata, kesz, le van igazva. Es titeket meg az erdekel hogy ki volt elso meg hogy az Erdely, majd meglatod mikor a gyerekeinknek nem lesz semmi jovoje, hogy mennyre fog erdekelni hogy ki az elso vagy hogy milyen nyelvet beszelnek az iskolaba. Az USA az a legjobb orszag ami valaha is volt ezen a vilagon, az volt a vilag fenye es a moralis kompasz. Meg a masodik vilag haboru is jobb volt mint ami most tortenik, mert legalabb akkor az emberek tudtak hogy van valahol mesze, az ocean tul partjan, egy orszag ahol van szabadsag es az addott nekik remenyt.
Alom vilagba eltek de nem sokara fel ebredunk mind, mikor mar a bilincs lesz a kezunkon.