[BIZTPOL] Románia

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113
Bye-bye America... ez amugy tokeletesen mutatja, hova is soroljak Romaniat Nyugaton - a del-balkani allamok koze.
A két hír együtt értelmezendő
/de jelzés értékű ez a ipari döntés + volt már hasonló korábbról is talán a renault ról és volt itt fórum hozzászóló aki ki akarta dumálni hogy kivonultak oroszoktól is de 1 euró vagy usa dollárért a renault ottt /is?/ vissza tudja vásárolni magát/
:
#9 303
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 942
19 451
113
Tóth/Toroczkai ennek az ügynek az erős és nemzetközi felkarolásával tudná előttem --és gondolom sokak előtt-- bizonyítani, hogy az erősen Secu-gyanús ex-feleség, csak a román --Securitate- szokásos-- beépülési kísérlet volt, sikertelenül!!!

Én Neki szurkolok!!! ...és Magunknak! :hadonaszos::hadonaszos::hadonaszos:


.
Nem kell bizonyítani semmit neki, Beke Isti és Szőcs Zoli száz százalékos bizalmát bírja. Ha ők bíznak benne, neked mi okod lenne kételkedni? A Securitate szálat felejtd el, semmi alapja, Szőcs Zoli gyermekkori barátja mószerolta be őket. Amúgy éppen a Beke-Szőcs ügy megmutatta, hogy SRI a rá költött hatalmas összegek ellenére meglehetősen dilettáns banda.
 

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 961
5 895
113
Innen indult az ork meme. Oroszokat mondjuk nagyon nem hatotta meg.

Uy0Gv2K.jpg

ezt lehetne román egyenruhával?
 

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113
Románia miniszterelnöke szerint országa képes lesz biztosítani Ukrajna gázellátását

Románia miniszterelnöke szerint országa képes lesz biztosítani Ukrajna gázellátását​

2022. 07. 08. 01:11
Nicolae Chuke román miniszterelnök közölte, hogy a Görögországból Bulgáriába vezető rendszerösszekötő elindítása után országa képes lesz Ukrajna és Moldova gázellátását biztosítani.

Mint az Ukrinform a Digi24 - re hivatkozva beszámol , ilyen kijelentést tett a rendszerösszekötő üzembe helyezése alkalmából tett görögországi látogatása során.

Chuke kiemelte, hogy ez a vezeték rendkívül fontos Európa gázszállítási hálózata számára.

"Ez a rendszerösszekötő elvileg Bulgáriának és Romániának is biztosítja a gázellátást. És természetesen keleti partnereinknek - Ukrajnának és Moldovának is - gázellátást tudunk majd biztosítani" - hangsúlyozta.
Olvassa el még: Az európai országok több mint 60%-kal töltötték meg gáztárolóikat
Amint arról a hivatal korábban beszámolt, az Európai Bizottság két héten belül vészhelyzeti intézkedési tervet nyújt be az orosz gázszállítás megszakadása és teljes leállítása esetére. Gázellátást fog biztosítani a legsebezhetőbb országoknak és a lakosság rétegeinek.
 

sisimoto

Well-Known Member
2020. február 1.
501
2 655
93
A románoknál elég komoly külföldi haderő állomásozik. Most éppen franciák települnek brassó, és szeben megye határára, egy lőtérre konkrétan. Mondjuk az izraeliek is igen gyakran gyakorlatoznak erdélyben, most nemrég lehetett erről olvasni, hogy alacsonyan repkednek a herkulesek. Érdekes.
 
K

kamm

Guest
A románoknál elég komoly külföldi haderő állomásozik. Most éppen franciák települnek brassó, és szeben megye határára, egy lőtérre konkrétan. Mondjuk az izraeliek is igen gyakran gyakorlatoznak erdélyben, most nemrég lehetett erről olvasni, hogy alacsonyan repkednek a herkulesek. Érdekes.
Most jon ki az, hogy a múzeumi papirhadsereguk semmire nem elég, de kitartóan hergelik a ruszkikat ..
 
K

kamm

Guest
Kommentekbol: :D :D :D

DrPepper 2022. július 10. 19:08

Az hiszem, egyszer már beírtam ide a székely dákóromán elméletet, de nem lehet elégszer. Eszerint Romulusnak és Remusnak volt egy kisöccse, a kis Romanus. Az anyafarkasnak viszont csak két csecse volt, amiből az egyik Romulusé a másik Remusé lett, a kis Romanusnak pedig nem maradt más, mint az apa farkas dákója. Ez a hiteles dákóromán elmélet.
 

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 961
5 895
113
Kommentekbol: :D :D :D

DrPepper 2022. július 10. 19:08

Az hiszem, egyszer már beírtam ide a székely dákóromán elméletet, de nem lehet elégszer. Eszerint Romulusnak és Remusnak volt egy kisöccse, a kis Romanus. Az anyafarkasnak viszont csak két csecse volt, amiből az egyik Romulusé a másik Remusé lett, a kis Romanusnak pedig nem maradt más, mint az apa farkas dákója. Ez a hiteles dákóromán elmélet.

ezt valaki lefordítaná ide románul, csak az idetévedő román fórumtársak miatt
 

sisimoto

Well-Known Member
2020. február 1.
501
2 655
93
Szijjártónak ezt mondta a román külügyér:
„Megbeszéltük a magyarországi román kisebbség nehézségeivel kapcsolatos kérdéseket is, és ígérem a miniszter úrnak, hogy ezekkel a kérdésekkel a közeljövőben foglalkozni fognak, különösen a médiával és az anyanyelvi oktatással kapcsolatos kérdésekben” – mondta Aurescu.

Milyen nehézségekről beszél ez??
A magyarországon élő románok, számszerűen kissebbségnek sem nevezhető, hiszen elvileg nincsenek tízezren sem... De ennek ellenére azok akik itt élnek, azoknak adott minden az anyanyelvi oktatástól kezdve, a hitéleten át, a nyomtatott sajtóig.. Tehát miről beszél? Inkább arról kéne beszélni, hogy románia eu tagként nem jogállam!
 

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113
Kellemes hír:

Romániában a diaszpóra szervezte az "Interetnikus kultúra napja" fesztivált.

Fénykép

2022. 07. 14. 12:11

https://www-ukrinform-ua.translate....tr_sl=uk&_x_tr_tl=hu&_x_tr_hl=hu&_x_tr_pto=sc

A Romániai Ukránok Szövetségének Temesi Tagozata Jarmata és Mala Remetia falvakban rendezte meg az "Interetnikus Kultúra Napja" fesztivált, amelyre nemcsak a Temesi járásból, hanem a Karas-Szörényi és Máramarosi vidékről is érkeztek művészeti csoportok. rész.

Mint az Ukrinform beszámolt róla, ez áll a Romániai Ukránok Uniójának Facebook-oldalán .

A beszámoló szerint az eseményen részt vettek a helyi önkormányzatok képviselői, a CUR Temesi Kirendeltségének vezetője Jurij Hleba, a temesi járási ukrán tanfelügyelő Maria Sabo Kondrei, a CUR tagja. Ivan Rekalo tanács, az ukrajnai menekültek csoportja.

Megjegyzendő, hogy a fesztivál díszvendége a Romániai Ukránok Uniójának vezetője, Mikola Myroslav Petretskyi parlamenti képviselő volt, aki a CUR temesi részlegének tagjaival és a mostanra az országban letelepedett ukrán bevándorlók képviselőivel is találkozott. Románia nyugati része.

„A megvitatott témák között szerepel az ukrán nyelvű oktatás, az óvodás kortól a felsőoktatási intézményekig” – áll a bejegyzésben.

Emlékeztetjük Önöket, hogy a Romániai Ukránok Uniójának (SUR) szatmári szervezete szervezte meg a „Barátság határok nélkül” rendezvényt, amelyen a diaszpóra képviselői, valamint Ukrajnából elhagyott gyerekek és szüleik vettek részt. hazájába az orosz támadás miatt.

Fotó: Romániai Ukránok Szövetsége / Facebook
 
  • Hűha
Reactions: Kim Philby