[BIZTPOL] Románia

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

pela2

New Member
2013. augusztus 10.
20
0
1
Erőfitogtatás a határ közelében?

"Bukarest erővel akarja érvényre juttatni akaratát amely messze meghaladja az európai normákat. Románia mozgósítást végez a Magyarországgal határos katonai területeken, valószínűleg, hogy nyomatékot adjon a román elnök fenyegetéseinek. "

Forrás: http://hungarian.ruvr.ru/2013_08_19/Bukarest-erovel-lep-fel-Magyarorszag-ellen/

Ha ez ténylegesen igaz, valamilyen válaszreakciót ki fog váltani, vagy töketlen lesz a kormány és a hadvezetés?

Szerintetek mik a reális esélyek? Csak én érzem úgy,hogy a "közeljövőben" itt háború lesz és ezek előkészülete folyik?!
 

GrGLy

Banhammer
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2011. június 6.
2 438
611
113
@pela2

Nem lesz semmi. Olyan szoros a gazdasági háló Európában és így a két ország között is, hogy egy csetepaté menthetetlenül bedöntené a két ország, de akár a környék gazdaságait is. Elfüstölnek néhány száz liter gázolajat, aztán mindenki megy a dolgára.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 787
30 563
113
Farokméregetés az egész. Háborúzásra pénz kell, ami Romániának nincs.
 

marton

Well-Known Member
2013. április 16.
1 039
715
113
Válaszreakció? Kidobatunk 10-20 ejtőernyőst egy jó kamerával, hogy soknak látszon? Netán odavisszük a 15 T-72-t a hatát túloldalára, hogy legalább mi is hangoskodhassunk? Mi van még? Partraszáll megint közel 200 katonánk a Tiszán, hogy demonstráljuk erőinket. Folytassam? Dobálozzak még az "elrettentő" számokkal? Fitogtathatják erejüket, semmi választ sem fognak rá kapni.. Pedig hasonló esetben minden ország a világ minden részén válaszolna valamivel,,, mert általába van mivel válaszolni...
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 559
77 394
113
pela2

Olvass egy kicsit a román belpolitikai viszonyokról és rájössz,hogy román belpolitikáról szól az egész.ott jelenleg még nagyobb a belpolitikai bödön(természetesen csordultig tele szarral)mint itthon.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 559
77 394
113
marton

Az a bizonyos partraszállás sehogy sem kötődik ide...minden évben van ilyen gyakorlat arrafelé,csak inkább nem is folytatom!
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 427
55 329
113
Érdekes fejlemények, és abban igazat adok a cikk írónak, hogy az EU is benne van a dologban vastagon. Kilógunk a sorból és ők egyszerűen vissza akarnak minket terelni oda. A kérdés az, hogy jó-e nekünk abban a sorban?
 

pela2

New Member
2013. augusztus 10.
20
0
1
@GrGly: a románok még mindig szolgaként tekintenek ránk, igénytartanak a Tiszántúlra sőt van olyan aki Veszprémig vagy a teljes ország területére, de vannak olyanok akik csak simán kiakarnak minket irtani... Azért elég erős a magyargyűlölet és ha az egyszer megindul nehéz lenne visszafogni.

@joker: Azért van nekik rendesen pénzük,mi is elég nagy pénzeket tudnánk átcsoportosítani...

@marton: spékeljük meg kémműholdakkal és felfegyverzett uavokkal (normális, és nem a Magyar Honvédséget degradáló) válaszokat kérnék.

@dudi: Igen sz*r a belpolitika de tudtommal,a román lakosság elég nagy része üdvözölné,amikor éppen sz*rnak gazdaságra,mert majd helyrejön a nagyobb területekből,meg könnyebb helyrerázódni.


Másik kérdés,mit szólnának ha éppen "nagyobb" számú Gripen-kötelék repkedne arra? Vajon milyen visszhangot váltana ki és talán segítene picit őket jobb belátásra bírni? Tudom,kevés a Gripen és trallala de azért mégis a leggyorsabban és bármikor bevethető haditechnikánk.(Tudom drága,blablabla de akkor már méregethetnénk mi is és mutogathatnánk a farkunkat. + akkor már kis konténerekkel pár rakétával.)

Gondolom a normálisabb országokban így működne,vagyis jobban mondva nem alakulna ki ilyen helyzet.

(Feltéve ha igazak a határkörüli mozgolódások.)

Tudom sokan a pokolba kívánnak olyan embereket,akik háborút generálnak vagy válaszcsapásra vágynak, de azthiszem vannak olyan helyzetek,mint például jelen esetben,hogy a Károlyi-féle politikának pont az erős ellentétét kellene felmutatni.

Ja és miért nincs ez a közmédiában?!
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 309
13 783
113
Olvastam ezt a mozgosításos-hadgyakorlatos hírt, de semmilyen más forrás nem támassza alá.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 559
77 394
113
v

Normálisabb országokban pont nem úgy működik ahogyan te gondolod.A magyar politika már megmutatta párszor,hogy képes ésszerűen viselkedni egy esetleges válsághelyzetben.Eza mi most van az semmi csak valaki felfújta ezt a dolgot.NINCS ITT SEMMIFÉLE KATONAI VESZÉLY!!!
 

zotyek78

Well-Known Member
2013. március 26.
2 618
1 021
113
"Ja és miért nincs ez a közmédiában?!"
Mert nemcsak a románok "kerekítik" a témát, hanem a cikk írója is. :)
 

GrGLy

Banhammer
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2011. június 6.
2 438
611
113
@pela2

Az ottani magyargyűlöletnek ugyanúgy meg van az ellenpárja idehaza is, sőt, még ilyen párt is bejutott a parlamentbe, még se kezdtük el visszafoglalni a Erdélyt. A nagy többség a háta közepére nem kíván egy ilyen konfliktust, elég nekik az Euró-árfolyam ingadozásán görcsölni. Meg egy román-magyar háborúnak az EU vetne véget először. Itt a gazdasági érdekszférájában ez a két "hülye" csak ne csetepatézzon. Leszerelnék a két sereget és a kéksisakosok vigyáznának ránk.

Másik kérdés,mit szólnának ha éppen "nagyobb" számú Gripen-kötelék repkedne arra? Vajon milyen visszhangot váltana ki és talán segítene picit őket jobb belátásra bírni?

Tulajdonképpen ennél már csak az lenne nagyobb hiba, ha konkrétan hadat üzennénk nekik. Ha odaküldjük nekik a Gripeneket, vagy bármi mást, amivel akár csak egy darab követ is ki lehet lőni, akkor adnánk alájuk a lovat és máris felzúgna a román belpolitika, hogy "mi itt békésen tapossuk a lucernát a tankokkal, az agresszív magyarok pedig ártatlan román kisgyerekeket akarnak halálba bombázni...".
A legjobb, amit tehetünk ilyen esetben, hogy pár "turistát" kiküldünk, ugyan nézzék már meg, mi a fenét csinálnak ezek odaát, és közben a kisujjunkat sem mozdítjuk, esetleg egy-két elítélő nyilatkozat. dudi jól mondta: gondban van a román vezetés, ezért próbál valami cirkuszt csinálni a népnek. Ha még csak a legkisebb érdeklődés jelét sem mutatjuk, akkor okozzunk nekik a legnagyobb kárt.

Megtámadni biztosan nem fognak, ahhoz készleteket kéne felhalmozni, tartalékokat kialakítani, meg egy komplett frontot felépíteni. Kár ezen görcsölni, elég csak egy kis egészséges gyanakodással figyelni az egészet :)
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 309
13 783
113
Kelemen Hunor intejú.
Szerintem elég tömören és velősen kommentálja a helyzetet.
http://youtu.be/Up6E0eE3kSw
 

zotyek78

Well-Known Member
2013. március 26.
2 618
1 021
113
Mondjuk azért hozzáteszem, hogy a románoktól bármit el tudok képzelni... Lásd "fekete március". Nem lennék meglepve, ha a hadseregük közelségében "szélsőséges" románok megtámadnák az ünneplő magyarokat. Például... Ez csak egy lehetséges példa arra, hogy bírják rá a kétkedő magyarokat a távozásra, ahogy azt el is érték az említett esemény következményeként Marosvásárhelyen.
 

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 966
10
38
@GrGLy
Az EU vetne véget először, ez így igaz.
A nagy kérdés hogy meddig is lesz EU ? ! ? Az hogy évek vannak hátra az biztos az évtizedet gazdasági oldalakon is kizárják és amikor az EU-s ellensúly eltűnik....
Mindenki az ügyes bajos dolgaival lesz elfoglalva.
 

GrGLy

Banhammer
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2011. június 6.
2 438
611
113
@desertfox

Az EU nem egyik napról a másikra tűnik el. Meg ettől még ugyanúgy gazdasági érdekszféra marad a környék. Ha szét is esik az EU, ugyanúgy lesznek vezető hatalmak, akik beleszólnak a dolgok alakulásába.
 

zotyek78

Well-Known Member
2013. március 26.
2 618
1 021
113
Mondjuk azért ebben belegondolva... Nem örülnék, hogy ha az EU egyik koporsószöge az lenne, hogy ha bármi van Románia is Mo. között, akkor nem szól bele (v. "tétovázik", stb.), mondjuk USA lobby miatt... Vagy simán úgy alakul, hogy a "balhés" romániai magyarok vegyi fegyvert akartak bevetni, úgyhogy ezért kellett a "jó" oldalon beavatkozni...
 

pela2

New Member
2013. augusztus 10.
20
0
1
GrGLy az Alföldi-határvonal környékére gondoltam, csak hogy lássák,hogy jelenvagyunk. Arra elég gyenge érv lenne egy Szeged-Békéscsaba-Debrecen rep.irány esetében.. :)

Mellesleg az a párt amelyet sokat nácista-kommunista-fasisztas, zsidó-román-szerb és minden nemzet és vallásellenesnek produkálnak,közel sem annyira rasszista, csak félő,hogy csattan pár ember kezén a bilincs,illetve,hogy a számláján a több az elsőszám eltűnik a 0-k elől,hogy a milliárdokból 0 lesz... :)
 

GrGLy

Banhammer
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2011. június 6.
2 438
611
113
@pela2

Hidd el, már azt is fenyegetésnek vennék, ha a kelleténél több kerozint töltünk beléjük. Mindegy mi, csak ürügy legyen.

Am mindegy, hogy ki milyennek gondolja, vagy próbálja beállítani azt a pártot, egy politikai párt, innentől kezdve engem nem érdekel. Meg mindenki nagyon jól tudja, hogy ezt az országot a HTKA szerkesztőségének kéne vezetnie. Valószínűleg csődbe vinnénk az országot, de legalább az utolsó adóforintot is arra vernénk el, hogy a sz*rt is kihajtsuk a haditechnikánkból.