Egy román-magyar konfliktus hasonló lenne, mint a szíriai. Egy proxi háború a Sanghaji Szövetség és a NATO erői közt. Szerintem a mozgósítás ténye elfogadhatatlan józan ésszel mérve. Mind a két állam NATO és EU tagállam, nálunk arany élete van a román kisebbségnek, megfordítva vajon ez igaz-e ? A '45 utáni magyar kormányok a végtelenségig türelmesek voltak és békességes diplomáciai hangnemet ütöttek meg végig a bukaresti kormánnyal. A román féllel szemben, minket komolyan támogatna szerintem az orosz fél, mert már rájöttek, hogy ott és akkor fog nekik keresztbe tenni ez a nép amikor csak kedve tartja a civilizálatlanságából kifolyólag. Ukrajnán keresztül szerintem nyitva maradna egy utánpótlás folyosó, de Bulgária-Szerbia irányon át mindenképp. Romániát feltétel nélkül támogatná az EU(tehát Franciaország és Britannia kormánya) fegyverzettel. Ez egy sokkal hosszabb utánpótlási útvonal a tengeren keresztül. Ha szerencsénk lenne Törökország lezárná orosz kérésre a Boszporuszt és akkor főhet a levében Románia. Ez nem olyan elképzelhetetlen, mert Törökország kezd átpártolni manapság a Sanghaji Szerződéshez és Franciaországgal kifejezetten rossz a viszonya, az US-től Izraeltől pedig távolodik rendre. Románia a rakétapajzs miatt fontos US-nek, de Oroszország deklaráltan nem fogja engedni(!) az elhárítóbázis ottlétét. Ezt megmondták nyíltan már évekkel ezelőtt(egy újabb Grúzia sejlik itt fel). Erdély hegyeiben gyakorlatoztak rendszeresen az izraeli erők az irániak elleni támadásokat gyakorolva, tehát komoly összjáték van a két kormány közt. A román sereg tömve izraeli technikával. Úgy ahogy Egyiptomban nem engedték, hogy a Muzulmán Testvériség egy új Iránhoz hasonló teokratikus forradalmat hajtson végre, úgy Orbánt sem fogják engedni leválni az EU-ról. Mert senkinek ne legyen kétsége afelől, hogy az egyiptomi puccsot kik orchesztrálták és hajtatták végre a rendőri erőkkel.