A Fidesz sajnos tényleg jol megtanulta a leckét-és visszaépitette a pártállami diktatúrát.Igazából Kelet Európában, nem csak nálunk, a nyugati értelemben vett liberális demokrácia, nem érdekli az átlagembert. Kell a szólásszabadság, demokratikus intézmények, de nagyjából nem megy túl az érdeklődés egy határon. Politikai véleményért senkit nem lőnek le, nem zárnak börtönbe, a gazdaság kapitalista úton, jól halad, választások vannak, ott lehet bárkinek indúlni. Történelmi hagyományai vannak ennek. Mint ahogy a muszlim világ sem kér a nyugati demokráciákból, hiába akarják ott tűzzel, vassal. Talán Latin Amerika is ebben a cipőben van. Kínában sem kell már, amióta felugrott az emberek életszinvonala, ott 89 óta senki nem akar forradalmat csinálni és nem követeli a demokráciát. Alpavetően nagyobb a bizalom, az erős államban, amely élén erős vezető áll. Jó lecke volt hazánkban az 1994-es választás eredménye. 2/3-ot kapott az a párt, akiket 1990-ben még felakasztott volna a nép, az azt megeleőző 40 év diktatúráért. Mindössze 4 évnek kellett eltelnie és egy Horn Gyulai ígéretnek, hogy ha nyernek, 3.60.- lesz ismét a kenyér. Nyertek, nem is akárhogyan. A Fidesz megtanulta ezt a leckét. Nem felejtette el. Nem is fog választást veszíteni, mert ellenfelei nem tanultak meg semmit.
Nálunk nincs se igazi sajtószabadság,se liberális kapitalizmus.Oligarhikus államkapitalizmus és irányitott propaganda van elnyomó többségben.
Kinában van igény a demokráciára,és a demokratikus intézményrendszerre.Csak HonKongon kivül nincs sajtószabadság,sem,hogy hirek jöjjenek a vágyakrol.
El kéne olvasni mindenkinek a Diktátorok kézikönyvét.Nem arrol szól,amit a cime sugal.A műkdési mechanizmusokrol szól,és az érdekeltségi,főleg az állami intézményrendszerek érdekviszonyainak visszahatásárol.
Hát én nem nagyon tudom,hogy mit irnak a baloldali hirportálok-nem olvasom őket.De a kivándoroltakkal beszélek,mikor találkozom velük.És mindenfele találkozom velük-nem akarnak hazajönni.Mert nálunk nem változik semmi.Marad a "jó hagyomány",fölfele nyalni-lefele taposni.Urambátyám-haverom ország.Erdélyiek meg azt mondják,hogy az oláhok többsége meg haza akar menni,de ezt én nem tudom megitélniNem szeretem az ilyen radikális nézeteket, mert semmi jóra nem vezetnek.
A mi 6% körüli kivándorlásunk a pl. román 20%-hoz képest semmi.Annak a nagy része meg 5 éven belül visszajön, nem marad kint. Ez megint csak a balos hírportálok éveken át tartó, módszeres depressziókeltésének egy szép példája. Mellesleg azzal promózták az EU-t a csatlakozási népszavazás előtt, hogy bárki dolgozhat bármelyik tagállamban. Akkor most mi a gond?
"Nem indulna meg senki,nem engednék a nagyhatalmak."
Ezt te sem gondolhatod komolyan.
Mikor álltak a mi oldalunkon a nagyhatalmak az elmúlt 1100 évben?
Ha itt bármilyen belső fegyveres konfliktus robbanna ki, a környező országok az itt élő kisebbségeik "védelmében" azonnal bevonulnának, talán még a szlovének és az osztrákok is.
Ezt pl. az oláhok az Európai Csendőrség tagjaként minden erőfeszítés nélkül tehetnék meg. Szerintem már most ott lapul a fiókjukban vagy három forgatókönyv erre az esetre.
Bécsi döntésröl hallottál?Nikápolyi csatárol?Török elleni felszabaditó háborúrol?De a török időkig többnyire mi magunk voltunk a nagyhatalom-csak aztán jött egy mégnagyobb.Tényleg lehetne tanulni a történelmünkböl