Szerencsés vagy, nekem már volt alkalmam jópárszor meghallgatni az én adómból élsz szöveget....1. nem reprezentatív
2. Kb. 15-20% haderő-ellenességet tapasztalok úgy, hogy ebben benne vannak a vegán hippik is
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Szerencsés vagy, nekem már volt alkalmam jópárszor meghallgatni az én adómból élsz szöveget....1. nem reprezentatív
2. Kb. 15-20% haderő-ellenességet tapasztalok úgy, hogy ebben benne vannak a vegán hippik is
Sajnos, belenevelték a társadalomba, hogy a katona és a fegyveres erők a gonosz. Most járványhelyzet alatt is mit művelt a sajtó jelentős része. Rémüldözött a fegyveres katonák láttán, és már-már tömeggyilkosságot és diktatúrát vízionáltak minden utcasarokra. Mindezt következmények nélkül. Az ilyen hangulatkeltő újságírókat keményen büntetni kéne, hiszen azzal hogy Magyarország fegyveres erőinek hírét rombolja, és ellenük uszít, államellenes cselekedetet követ el. Ami már a BTK bizonyos pontjait jócskán kimeríti.Belpolitikaiag a legkevésbé sem szorít mert az ország lakossága 90%-ban haderőellenes.
Az idő pörög a rozsda dolgozik, és egyre kevesebb régi technikát lehet majd újra működőképessé tenni. (az ukránoknak se nagyon ment csak több éves távon pedig aztán ott volt minden) mert se alkatrész, se szaki. A te logikád alapján kiások egy MKI-est a Sommenál és rendbe teszem elindítom aztán gyia...
Azt képzeld el, hogy kiküldtek a rendőrökkel egy általános iskola elé most, hogy kinyitották a sulikat, mivel akkora a forgalom reggel mint az atom a suli előtt ahogy újra viszik a szülők a gyerekeket a suliba. Érted irányítja a rendőr kolléga a forgalmat és kijön egy tanárnő, hogy ő mennyire ellenzi az én és a rendőrök ottlétét mert mekkora katonai diktatúra van.... És demokráciában ez nem lehet stb-stb- stb... És ez egy kibaszott tanár.... érted?Sajnos, belenevelték a társadalomba, hogy a katona és a fegyveres erők a gonosz. Most járványhelyzet alatt is mit művelt a sajtó jelentős része. Rémüldözött a fegyveres katonák láttán, és már-már tömeggyilkosságot és diktatúrát vízionáltak minden utcasarokra. Mindezt következmények nélkül. Az ilyen hangulatkeltő újságírókat keményen büntetni kéne, hiszen azzal hogy Magyarország fegyveres erőinek hírét rombolja, és ellenük uszít, államellenes cselekedetet követ el. Ami már a BTK bizonyos pontjait jócskán kimeríti.
De megint nem történik semmi. Így a honvédségnek aligha lesz normális ázsiója.
Szerencsés vagy, nekem már volt alkalmam jópárszor meghallgatni az én adómból élsz szöveget....
Azt képzeld el, hogy kiküldtek a rendőrökkel egy általános iskola elé most, hogy kinyitották a sulikat, mivel akkora a forgalom reggel mint az atom a suli előtt ahogy újra viszik a szülők a gyerekeket a suliba. Érted irányítja a rendőr kolléga a forgalmat és kijön egy tanárnő, hogy ő mennyire ellenzi az én és a rendőrök ottlétét mert mekkora katonai diktatúra van.... És demokráciában ez nem lehet stb-stb- stb... És ez egy kibaszott tanár.... érted?
...lowkey belső feszültséget okoztatok neki, így jött ki. Szeretik az egyenruhát, na.Azt képzeld el, hogy kiküldtek a rendőrökkel egy általános iskola elé most, hogy kinyitották a sulikat, mivel akkora a forgalom reggel mint az atom a suli előtt ahogy újra viszik a szülők a gyerekeket a suliba. Érted irányítja a rendőr kolléga a forgalmat és kijön egy tanárnő, hogy ő mennyire ellenzi az én és a rendőrök ottlétét mert mekkora katonai diktatúra van.... És demokráciában ez nem lehet stb-stb- stb... És ez egy kibaszott tanár.... érted?
Jah csak abba gondolj bele, hogy ezt adja tovább a gyerekeknek...A tanári szakokra elég alacsony a ponthatár, tanítóira meg még alacsonyabb.
Gondolj bele, hogy milyen lehet az oktatás minősége... Aztán amikor meg reformálni akarják, hogy a tanár is tegyen le valamit az asztalra, meg ellenőrízhető legyen az amit tanít akkor meg duzzogás, diktatúra, tüncizés megy...Azt képzeld el, hogy kiküldtek a rendőrökkel egy általános iskola elé most, hogy kinyitották a sulikat, mivel akkora a forgalom reggel mint az atom a suli előtt ahogy újra viszik a szülők a gyerekeket a suliba. Érted irányítja a rendőr kolléga a forgalmat és kijön egy tanárnő, hogy ő mennyire ellenzi az én és a rendőrök ottlétét mert mekkora katonai diktatúra van.... És demokráciában ez nem lehet stb-stb- stb... És ez egy kibaszott tanár.... érted?
Jah csak abba gondolj bele, hogy ezt adja tovább a gyerekeknek...
Nagyon remélem, mondtad neki, hogy szégyellje magát.Azt képzeld el, hogy kiküldtek a rendőrökkel egy általános iskola elé most, hogy kinyitották a sulikat, mivel akkora a forgalom reggel mint az atom a suli előtt ahogy újra viszik a szülők a gyerekeket a suliba. Érted irányítja a rendőr kolléga a forgalmat és kijön egy tanárnő, hogy ő mennyire ellenzi az én és a rendőrök ottlétét mert mekkora katonai diktatúra van.... És demokráciában ez nem lehet stb-stb- stb... És ez egy kibaszott tanár.... érted?
Nyugaton pl. Olaszo. , Belgium jópár éve állandó katonai jelenlét van a nagyobb városokban. Arra mint mondana ez a hülye picsa???Azt képzeld el, hogy kiküldtek a rendőrökkel egy általános iskola elé most, hogy kinyitották a sulikat, mivel akkora a forgalom reggel mint az atom a suli előtt ahogy újra viszik a szülők a gyerekeket a suliba. Érted irányítja a rendőr kolléga a forgalmat és kijön egy tanárnő, hogy ő mennyire ellenzi az én és a rendőrök ottlétét mert mekkora katonai diktatúra van.... És demokráciában ez nem lehet stb-stb- stb... És ez egy kibaszott tanár.... érted?
Az ok, na de mire neveli, oktatja egy ilyen a gyerekem napi 8 oraban?A tanári szakokra elég alacsony a ponthatár, tanítóira meg még alacsonyabb.
Az ilyenek fel sem fogják, hogy mit jelent a diktatúra. Basszus, ha megijed egy magyar katona látványától, akkor miért nem hagyja itt ezt az országot. Csodálkoznak, hogy nincs tekintélyük, még a gyerekek előtt sem.Azt képzeld el, hogy kiküldtek a rendőrökkel egy általános iskola elé most, hogy kinyitották a sulikat, mivel akkora a forgalom reggel mint az atom a suli előtt ahogy újra viszik a szülők a gyerekeket a suliba. Érted irányítja a rendőr kolléga a forgalmat és kijön egy tanárnő, hogy ő mennyire ellenzi az én és a rendőrök ottlétét mert mekkora katonai diktatúra van.... És demokráciában ez nem lehet stb-stb- stb... És ez egy kibaszott tanár.... érted?
Akkor nem feltétlen, hisz nem azt érte a legnagyobb pusztítás. (A legtöbb település a visszahódítás során néptelenedett el.) De később valóban volt abba az irányba kitelepülés. Tulajdonképen mondhatjuk, hogy valamilyen mértékben folyamatosan volt kitelepülés Keletre és Délre. Csángók egy része is ekkor települt ki; bukovinába is létrejöttek magyar falvak; de Bukrestbe és más iparilag fejlődő területekre is költöztek kisebb-nagyobb számban magyarok.A történelmi hitelesség kedvéért nem sok magyar település jött létre akkoriban Oláhlandon. Azok a magyar urak elől menekülő székelyek az Alföldön találtak jellemzően új otthont... ahogy mostanában is ez a tendencia, csak már nem az elnyomó nemesek elől menekülve.
És azt sem árt megjegyezni, hogy a Török Hódoltság idején a népünk első számú szállás területét ért támadás és jelentős kipusztulás. Nem csak népesség számban, de a települések java része is teljesen eltűnt. Míg Felvidék, Erdély iparilag fontos (főleg a szász városok miatt), de biztonság politikailag csak ütköző terület volt, már a IX.-X. századtól kezdve előszeretettel telepítettünk le ide védő népeket. (Például Őrvidék.)
De egyébként tényleg jól hangzott az oláhokhoz menekülés. Értem én Fonakot, csak nem szeretem.
És egy árnyalatnyit sem jobbít a nemesség történelmi bűnén, hogy a magyar jobbágyok rovására házrombolások is voltak, miközben igyekeztek a közös használatú területeket kivonni a falvak jogaiból és szőröstalpúaknak udvarolni.
És így is mekkora hiány van belőle.A tanári szakokra elég alacsony a ponthatár, tanítóira meg még alacsonyabb.
Én kérek elnézést és érzek secunder szégyent. Valóban elég sok kretén van, minden szinten. Ezt jóindulattal se tudom tagadni.Azt képzeld el, hogy kiküldtek a rendőrökkel egy általános iskola elé most, hogy kinyitották a sulikat, mivel akkora a forgalom reggel mint az atom a suli előtt ahogy újra viszik a szülők a gyerekeket a suliba. Érted irányítja a rendőr kolléga a forgalmat és kijön egy tanárnő, hogy ő mennyire ellenzi az én és a rendőrök ottlétét mert mekkora katonai diktatúra van.... És demokráciában ez nem lehet stb-stb- stb... És ez egy kibaszott tanár.... érted?
Rendszeresen van a sulikban toborzás és a diáknapokra is szokott menni honvédség rendőrség egyaránt.És így is mekkora hiány van belőle.
Én kérek elnézést és érzek secunder szégyent. Valóban elég sok kretén van, minden szinten. Ezt jóindulattal se tudom tagadni.
De azért azt hozzá kell tenni, mikor 1-2 éve a tanároknak volt "kiképzés" akkor itt is sokan röhögtek és hörögtek; pedig ilyen akciókkal, meg azzal, hogy elmennek az iskolákba lehetne "érzékenyíteni".
Most is így van azzal az apró különbséggel, hogy most azt a nyaklevest a tanár kapja a gyerek szüleitől.Szokták mondani, hogy régen ha egy tanár lekevert egy nyaklevest egy tanulónak, otthon kapott még egyet a szüleitől.
Azért az megnyugtat, hogy ilyen primók is “taníthatják” a jövő nemzedékét…Azt képzeld el, hogy kiküldtek a rendőrökkel egy általános iskola elé most, hogy kinyitották a sulikat, mivel akkora a forgalom reggel mint az atom a suli előtt ahogy újra viszik a szülők a gyerekeket a suliba. Érted irányítja a rendőr kolléga a forgalmat és kijön egy tanárnő, hogy ő mennyire ellenzi az én és a rendőrök ottlétét mert mekkora katonai diktatúra van.... És demokráciában ez nem lehet stb-stb- stb... És ez egy kibaszott tanár.... érted?
Nyugaton pl. Olaszo. , Belgium jópár éve állandó katonai jelenlét van a nagyobb városokban. Arra mint mondana ez a hülye picsa???