1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Szíriai helyzet

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - GrGLy által indítva @ 2013. január 6..

 1. comandante

  comandante Active Member

  Egy kis önfényezés nehogy valaki Iránt kóstolgassa.Érdemes végignézni.
   
  haubagoi likes this.
 2. jani22

  jani22 Well-Known Member

  fishbed likes this.
 3. joker

  joker Well-Known Member

  Hogy tudsz egyszerre hadgyakorlatozni az Irániakkal és haverkodni a szaúdiakkal?
   
  jani22 likes this.
 4. papajoe

  papajoe Well-Known Member


  Hanyag eleganciával.:cool:
   
  silversisko, reich_und_roll and zeal like this.
 5. reich_und_roll

  reich_und_roll Well-Known Member

  Ne felejtsuk el, hogy nem egyszer ejtettek pofara es okoztak fajo meglepetest ennek a "vilag legnagyobb katonai hatalmanak"... Csak az oroszok higgadtsagan mulik, hogy Sziriaban meg nem jartak igy. Putyin klasszisokkal komolyabb jatekos, mint Trump vagy elodje.
   
  fishbed, tindalos, gergo55 and 2 others like this.
 6. reich_und_roll

  reich_und_roll Well-Known Member


  Ooooh miota tart a szir buli tobb alkalommal olvastuk, hogy az oroszok csomagolhatnak haza stb. Egyik ilyen joslat es okossag sem jott ossze, sot.
   
  fishbed, tindalos and zeal like this.
 7. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Nekünk is jó kis szövetségesünk van, gyakorlatilag xarik a nemzetközi jogokra és a szövetségesei véleményére, kiszámíthatatlan viselkedésével bármelyik pillanatban háborúba és ezáltal veszélybe sodorja országunkat.
   
  gioo, tindalos, svajcibeka and 7 others like this.
 8. laiki

  laiki Well-Known Member

  Vagy ha megteszik, akkor hivatalosan nem fogjuk megtudni.

  Sem Putyin, sem Aszad nem bolond, hogy nyíltan, a saját zászlaja alatt támadjon az amcsikra és ürügyet adjon nekik egy nagyobb arányú beavatkozásra. Amit a jenkik csinálnak az bosszantó, törvénytelen, felháborító, stb... ugyan, de nem tétel az SAA összes veszteségén belül. Csak provokáció, aminek - ha csöpp eszük is van - nem fognak felülni. Most Putyinnak és Aszadnak elégé kedvezően alakulnak a dolgok és ezt nem kockáztatnák csak azért, hogy visszavágjanak a játékban egyre inkább vesztes és ezért durcás kisgyerekként maga körül vagdalkozó USA-nak.

  Viszont törleszteni sunyibb módon is lehet.

  152 mm-es lövege, Grad sorozatvetője az IÁ-nak is van. A Rakkánál játszadozó amcsi erők pedig már lőtávolon belül vannak az SAA-nak is ugyanilyen fegyverekkel. Mindennapos dolog drónokat röptetni arrafelé az összes harcoló félnek, amik pontosan be tudják mérni egy jenki egység tartózkodási helyét. Egyszer csak fejükre pottyan valami, ami akár az IÁ-tól is érkezhetett.
  Vagy IÁ akciónak álcázva egy beszivárgó szír egység ugyanezt aknavetővel, vagy zsákmányolt TOW rakétával hajtja végre. Fel sem merülhet, hogy szír kormányerők területéről lőttek. Egy ilyen egységet kitenni helikopterrel a vonalak mögött, ott ahol épp senki nincs, majd lőtávolba autózni az ismert ellenőrző pontokat elkerülve, IÁ zászló alatt nem épp lehetetlen mutatvány. Lelőtt pilóta kimentésénél, célmegjelölési feladatnál eddig is tartották már hasonló frontvonal mögötti, mélységi műveletből bemutatót.
  De kurd területről is lehet meglepetést okozni egy kis hamis zászlós mutatvánnyal. Onnan nem is várják az áldást. Még az a hozadéka is meglenne, hogy a kurdok és a jenkik elhidegülnének egymástól. Vagy egy jenki bázis is bekaphat valami csúnya terrortámadást.
  Ugyan a CIA besegít(ett) az IÁ-nak, de az éppen amcsi erők ellen harcoló IÁ harcosok aligha kedvelik az usákokat. Ha az oroszok/szírek el tudnak juttatni információt a megfelelő fegyverrel rendelkező IÁ csoportnak, akkor azoknak csak a megadott pontot kell megszórniuk.
  Azután nem csak Szíriában lehet visszavágni. Sok helyen vannak USA erők, ahol eléggé utálják a nagy vízen túli sátánt és ha kapnak megfelelő információkat és eszközöket, akkor okozhatnak meglepetést. Akár egy másik országban, egy teljesen biztonságosnak tekintett reptéren is bekaphat egy katonákkal teli gép egy kézi légvédelmi rakétát. Vagy forgalmas kikötő környékén, ahol természetszerű, hogy a hajók megközelítik egymást, egy halászhajóról/jachtról/motorcsónakról kiderülhet, hogy pár tonnányi robbanóanyaggal volt megrakva és ezt egy nagy értékű, büszke hadihajó bánja. Volt már erre is példa. Vagy egy sok országnak rendelkezésre álló, könnyen beszerezhető, de közelről és váratlanul alkalmazva elég hatásos torpedóból pár darab indul úgy, hogy mire feleszmél a hadihajó, addigra már nem tudnak hatásosan védekezni. Netán egy ócska szállító hajóról derül ki, hogy a rakomány közt rakéta sorozatvetők voltak, amiből 2-3 km távolságról kivédhetetlen sortüzet tudnak küldeni az épp ki- vagy befutó, vagy a kikötőben horgonyzó hadihajóra.
  A legszuperebb gép is sebezhető a reptéren, vagy le- és felszálláskor. A legszuperebb hajó is sebezhető a kikötőben, vagy annak környékén, a nagy polgári forgalomban. A legbiztonságosabb bázisról is kiderülhet, hogy meg lehet kellően közelíteni egy csapáshoz, ha ott/akkor/úgy csinálják, ahogy a bázis lakói nem várják.
  Szu-ce szerint ott kell támadni, ahol az ellenség nem várja és ahol gyenge pontja van. Olyan módon, ami meglepetést okoz. Ha az ellenség erősebb valamilyen területen, akkor más módszerek/játékszabályok szerint kell játszani.
  Bármilyen veszteség hasznos lehet az USA ellenfeleinek, ami - anélkül, hogy az ürügy lehetne egy még nagyobb mértékű szíriai/iráni beavatkozásra - arra sarkallja az amerikai közvéleményt, hogy a katonák külföldi bevetésével/állomásoztatásával forduljon szembe.
  Ezek nyilván nem a lovagias küzdelem mintapéldái, hanem inkább az aszimmetrikus hadviselésé, de ha az USA gépeket lövöldöz le ott, ahol erre és ehhez semmi oka/joga, akkor ne csodálkozzon, ha sakktábla másik felén esetleg visszakapja a kölcsönt. Bár ez inkább már go és nem sakk.
   
 9. MuldR

  MuldR Well-Known Member

  Ezzel pont az a baj, hogy nem mutatnak erőt, hanem csak sunnyognak. Nem az a cél, hogy ugyanannyit megöljenek, hanem elrettentsenek.
  Ahogy máskor is bombázódtak le US különlegesek, meg törökök most is 1 hét múlva eltéved egy bomba. Lehet mi azt hisszük IA vagy zöldek lesznek bombázva, csak lesz ott 3 tanácsadó, akiknek a kiképzése 3 milla volt az US adófizetőknek.
   
 10. tomippo

  tomippo Well-Known Member

  Kamuhír volt. SDF-nél van és tárgyalnak.
   
 11. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  Mondjuk egy tüzérségi radarral az amcsik már a becsapódás előtt megmondják honnan lőttek.
   
  dragonette likes this.
 12. silurusglanis

  silurusglanis Well-Known Member

  Ha üzemel akkor az mérhető, csak várni kell.
   
  laiki likes this.
 13. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

 14. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

 15. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

 16. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  SDF, Rakka, nők.
  [​IMG]
   
  fishbed likes this.
 17. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

 18. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  Két iráni rakéta érkezési helye.
  [​IMG]
   
 19. laiki

  laiki Well-Known Member

  Ha egy izomagy elkezd kötekedni a kocsmában és ráadásul látszik, hogy a kigyúrt barom tényleg a legerősebb a műintézményben, akkor a buta ember leáll visszadumálni, beszólni neki. Az izomagy meg pont ezt akarta és már veri is péppé az illetőt. Az okosabbja viszont az izomagy háta mögött a sörébe hugyozik.
  Sem Putyin, sem Aszad nem olyan amatőrök, hogy bedőljenek az amcsi provokációnak. Ha törleszteni akarnak, akkor azt fű alatt teszik meg. Úgy hogy fájjon, de ne adjon hivatkozási alapot.
   
 20. laiki

  laiki Well-Known Member

  antigonosz, minszk2, nyugger and 4 others like this.

Ezen oldal megosztása