[BIZTPOL] Szerb-koszovói konfliktus (2008 - ...)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 206
20 249
113
Várható volt h semmi se lesz sztem, bár most komolynak tűnt a helyzet.

"Amikor Albin Kurti koszovói kormányfő pártjának egyik képviselője Pristinában arról beszél, hogy Koszovó északi részét bűnözőbandák tartják uralmuk alatt, amelyeket terrorista csoportoknak kellene bélyegezni, s amikor emiatt a koszovói szerbeket tömörítő Szerb Lista, illetve a belgrádi kormány Koszovó-ügyi igazgatója is azonnal arról kezd beszélni, hogy ez tulajdonképpen egy, a szerbeket célzó letartóztatási lista, akkor nem nagyon lehet másként tekinteni az egészre, mint felesleges hisztériakeltésre. Az albán politikus szerint a polgári védelmet, az Északi Brigádot és az Oroszországgal, a szerb ortodox egyházzal, valamint a Szerb Tudományos és Művészeti Akadémiával szoros kapcsolatot ápoló szélsőjobboldali csoportokat kellene terroristának minősíteni. Körülbelül kéttucatnyi emberről van szó. Azt is közölte, hogy ezeket a csoportokat Aleksandar Vučić szerb államfő, a fivére, Andrej, a fia, Danilo, valamint Aleksandar Vulin, a Nemzetbiztonsági-hírszerzési Iroda (Bezbedonosna-informativna Agencija – BIA) vezetője, illetve Bratislav Gašić belügyminiszter irányítja.

„Ez a lista mindennél jobban bizonyítja, mennyire igazoltak a koszovói szerbek félelmei, illetve a követelésük, hogy vonják vissza az igenis létező letartóztatási listákat” – mondta minderre a Koszovó-ügyi Iroda szerb vezetője.

Ebből is látszik, hogy sem Pristina, sem Belgrád nem igazán érdekelt abban, hogy a helyzet rendeződjön. Mindeközben az Európai Unió és az Amerikai Egyesült Államok is kezdi türelmét veszíteni, úgyhogy szépen szólt Brüsszel is, Washington is: ha bármilyen komoly incidens történik Koszovóban, annak a felelősét büntetni fogják. Hivatalosan azzal, hogy „lezárják előtte az Európai Unióba vezető utat”, amit magyarra úgy kell lefordítani, hogy a vétkestől megvonják az uniós pénzeket.

Ennek a figyelmeztetésbe csomagolt fenyegetésnek a fényében kell tekinteni azokra az eseményekre is, amelyek a hétvégén borzolták a kedélyeket, nevezetesen, hogy a KFOR járőrei tudatták: Zubin Potok térségében több lövést láttak és hallottak vasárnap este. A lövöldözésnek nincsenek sérültjei, anyagi kár sem keletkezett.

A belgrádi kormánypárti sajtó szerint a helyi szerbek keveredtek lövöldözésbe a koszovói rendőrséggel. A koszovói rendőrség közölte, hogy tagjai nem keveredtek a nap folyamán semmiféle összetűzésbe senkivel. Akkor a helyi szerbek kapcsoltak, és gyorsan közölték, hogy nem, a szerbek nem lövöldöztek senkire, senkivel, illetve, hogy ők nagyon tiszteletben tartják a KFOR-t, amely egyébként is teljesen jogszerűen tartózkodik Koszovóban.

Mire ez elhangzott, addigra viszont Belgrádban gyorsan értekezett egyet Aleksandar Vučić államfő Ana Brnabić kormányfővel és a Szerb Hadsereg vezetőségével, ami után a vezérkari főnök, Milan Mojsilović tábornok vasárnap este azonnal Raškába indult. A gyengébbek kedvéért: Raška egy szerbiai város, Szerbia területén, ugyan a szerb–koszovói határ közelében, de még bőven Szerbiában. Tehát a szerb vezérkari főnök egyszerűen elutazott egy településre a saját országán belül, nincs itt semmi látnivaló, kérem, izgulni nem kell, még ha nagyon vészjóslónak is tűnik a bejelentés,

amire a vezérkari főnök elvtárs rá is pakolt még egy lapáttal, mondván: a (szerb) hadsereg egyértelmű parancsokat kapott, és azt a katonák végre is fogják hajtani. Persze, hogy mik ezek a parancsok, arról nyilván nem beszélhet, de „a helyzet megköveteli, hogy a hadsereg az adminisztratív határ közelében tartózkodjon”. Amit viszont a katonaság eddig is nyugodtan megtehetett…

S hogy mindez a folyamatos feszültségkeltés mégis mire jó, ha azt állítjuk, hogy lényegében semmilyen háborús veszély nem áll fenn? Nagyon egyszerű: ismét van egy tervezet, amely a Belgrád és Pristina közötti viszony rendezését szabályozná, amelynek kitételei ugyan nem követelik meg Szerbiától Koszovó függetlenségének szavakban történő elismerését, de azt igen, hogy gyakorlati viszonyulása ezt tükrözze. Belgrád, mielőtt ebbe belemegy (mert bele fog menni, ugyanis túlságosan sok jó dologgal kecsegtetik ahhoz, hogy ne tegye), előbb csinál egy nagy cirkuszt, hogy úgy tűnjön, kényszer hatására cselekszik. Mert Vučić azt hiszi, másként ezt a lépést a szerbség torkán nem nyomhatja le. És nyilván van a lakosságnak egy hányada, amely képtelen lenne elfogadni egy ilyen megállapodást, de lássuk be: az emberek zöme tudja, hogy Szerbia akkor vesztette el véglegesen Koszovót, amikor Slobodan Milošević megkötötte a kumanovói békét, 1999-ben, a bombázások után."


Részlet a Szabad Magyar szó cikkjéböl.

Az utobbiakkal egyetértek kb.
Van az éremnek másik oldala is.
Már rég létre kellett volna hozni a szerb autonómiát É-Koszovóban. Az albánok ezt szabotálják. Mást meg a szerbek szabotálnak.
Nem ártatlan itt egyik fél se.
De amikor az albánok szívóznak az egyik dolgon, miközben van nekik is saruk, az bizony szándékos feszültségkeltés, a határok tudatos feszegetése.
 
K

Kopi2000

Guest

grigorij3

Well-Known Member​


Ha jól emlékszem, valami 12000 cirkálórakétát lőttek ki 1999ben a jugókra. Ettől itt még messze vagyunk. De ha ez így folytatódik, szar 2023. éve lesz az ukránoknak!
Összesen mintegy 23-24000 bomba és rakétacsapás érkezett ajándékba a NATO-nyuszitól 78 nap alatt. Igazi bátor harcosok voltak, soha nem láttuk őket szemtől-szemben, csak a levegőből - a technikai főlényük biztonságából - voltak nagyfiúk. Így sem tudták megtörni a szerb morált... Nem véletlenül viszonylag ingatag a NATO-ba igyekvés lendülete...


Én úgy emlékszem, hogy a szerbek kétszer kaptak NATO légibombázást. Egyszer még Bosznia miatt 95-ben, majd Koszovó miatt 99-ben. Azt elhiszem, hogy ezek után a szerbek nem rajonganak a NATO-ért. De, azt már nem, hogy nem tudták megtörni a szerbeket. Mindkét légihadjáratnak úgy lett vége, hogy bedobták a törölközőt (és mindenben engedtek). Aztán ez az út vezetett el a Hágai Bírósághoz is. Mondjuk, nem is alaptalanul.... Lásd alább két cikket...


 
  • Tetszik
Reactions: wolfram

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 853
4 140
113

grigorij3

Well-Known Member​



Összesen mintegy 23-24000 bomba és rakétacsapás érkezett ajándékba a NATO-nyuszitól 78 nap alatt. Igazi bátor harcosok voltak, soha nem láttuk őket szemtől-szemben, csak a levegőből - a technikai főlényük biztonságából - voltak nagyfiúk. Így sem tudták megtörni a szerb morált... Nem véletlenül viszonylag ingatag a NATO-ba igyekvés lendülete...


Én úgy emlékszem, hogy a szerbek kétszer kaptak NATO légibombázást. Egyszer még Bosznia miatt 95-ben, majd Koszovó miatt 99-ben. Azt elhiszem, hogy ezek után a szerbek nem rajonganak a NATO-ért. De, azt már nem, hogy nem tudták megtörni a szerbeket. Mindkét légihadjáratnak úgy lett vége, hogy bedobták a törölközőt (és mindenben engedtek). Aztán ez az út vezetett el a Hágai Bírósághoz is. Mondjuk, nem is alaptalanul.... Lásd alább két cikket...



A szerbek is olyanok, mint a legtöbb csoport. Ha kellő erőt mutatnak velük szemben, akkor szépen meghátrálnak. Amúgy meg, mintha azt hallottam volna, hogy a szerbek előszeretettel használtak délvidéki magyar besorozott (kényszersorozott) katonákat kvázi élő pajzsnak a '90-es évekbeli konfliktusaikban. Ebből vajon mennyi lehet igaz?
 
K

Kopi2000

Guest
A szerbek is olyanok, mint a legtöbb csoport. Ha kellő erőt mutatnak velük szemben, akkor szépen meghátrálnak. Amúgy meg, mintha azt hallottam volna, hogy a szerbek előszeretettel használtak délvidéki magyar besorozott (kényszersorozott) katonákat kvázi élő pajzsnak a '90-es évekbeli konfliktusaikban. Ebből vajon mennyi lehet igaz?
Az " elopajzsot" nem tudom elkepzelni a szerbektol sem, de az biztos, hogy soroztak a vajdasagi magyarokat. Nekem vannak horvatorszagi magyar ismeroseim. A haboru soran feloluk is tobb ertesites erkezett, hogy kinek, mikor lesz a temetese...
 

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 853
4 140
113
Az " elopajzsot" nem tudom elkepzelni a szerbektol sem, de az biztos, hogy soroztak a vajdasagi magyarokat. Nekem vannak horvatorszagi magyar ismeroseim. A haboru soran feloluk is tobb ertesites erkezett, hogy kinek, mikor lesz a temetese...


Az "élő pajzs" alatt természetesen azt értem, hogy a népességarányukat meghaladóan nagy számban próbáltak magyarokat sorozni és küldeni az aktuális frontokra.
 
K

Kopi2000

Guest
Az "élő pajzs" alatt természetesen azt értem, hogy a népességarányukat meghaladóan nagy számban próbáltak magyarokat sorozni és küldeni az aktuális frontokra.
Most rákerestem a neten is erre a témára, több találatot is kiad ezzel a témával kapcsolatosan...

 

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 853
4 140
113
Most rákerestem a neten is erre a témára, több találatot is kiad ezzel a témával kapcsolatosan...


Persze ennek ellenére vannak, akik a szerbeket ajnározzák magyarul és még teret is kapnak... Hiába na, ilyen ez a 21. századi információs hadviselés, akár itt, a HTKA-n is. :D
 
K

Kopi2000

Guest
Persze ennek ellenére vannak, akik a szerbeket ajnározzák magyarul és még teret is kapnak... Hiába na, ilyen ez a 21. századi információs hadviselés, akár itt, a HTKA-n is. :D
Nekem nem az a bajom, hogy teret kapnak a szlavofilek, hanem az, hogy mintha elfelejtettuk volna szlavokkal kapcsolatos serelmeinket. Pld. a szerbek vezette jugoszlavia (II. VH. utani) magyar, szloven es horvatellenes pogromait.

Masreszt nekem pld. a dednagyapam (az I. VH. utan), mig a nagyapam (a II. VH utan) jartak meg Sziberiat.... Dednagyapamnak a szovjet polgarhaboru alatt volt lehetosrge arra, hogy 20-ban hazavergodjon, mig a nagyapam 4 evig elvezte a SZU munkataborok vendegszeretetet....
 

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 853
4 140
113
Nekem nem az a bajom, hogy teret kapnak a szlavofilek, hanem az, hogy mintha elfelejtettuk volna szlavokkal kapcsolatos serelmeinket. Pld. a szerbek vezette jugoszlavia (II. VH. utani) magyar, szloven es horvatellenes pogromait.

Masreszt nekem pld. a dednagyapam (az I. VH. utan), mig a nagyapam (a II. VH utan) jartak meg Sziberiat.... Dednagyapamnak a szovjet polgarhaboru alatt volt lehetosrge arra, hogy 20-ban hazavergodjon, mig a nagyapam 4 evig elvezte a SZU munkataborok vendegszeretetet....

Na ja, pl. 1944-45 és utána.
Hát, én gyakorlatilag napi szinten beszélek oroszokkal és még szerb haverom is akad. Viszont nagyapám pl. harcolt a szovjet ellen a második világháborúban és '56-ban is és amit ezen entitások okoztak a magyaroknak, azt nem vagyok hajlandó elfelejteni, amíg nem vezekelnek. És nem az egyes szerb, vagy orosz emberekkel van bajom, hanem a Szovjetuniót még most is akár állami szinten is éltetőkkel (vagyis a mai Oroszország kormánytagjainak egy jelentős részével is) és a vajdasági népirtást titkon a mai napig akár államilag, akár magánszemélyként helyeslő majmokkal és itthoni fizetett, vagy csak szimplán hülye képviselőikkel.
 
K

Kopi2000

Guest
Na ja, pl. 1944-45 és utána.
Hát, én gyakorlatilag napi szinten beszélek oroszokkal és még szerb haverom is akad. Viszont nagyapám pl. harcolt a szovjet ellen a második világháborúban és '56-ban is és amit ezen entitások okoztak a magyaroknak, azt nem vagyok hajlandó elfelejteni, amíg nem vezekelnek. És nem az egyes szerb, vagy orosz emberekkel van bajom, hanem a Szovjetuniót még most is akár állami szinten is éltetőkkel (vagyis a mai Oroszország kormánytagjainak egy jelentős részével is) és a vajdasági népirtást titkon a mai napig akár államilag, akár magánszemélyként helyeslő majmokkal és itthoni fizetett, vagy csak szimplán hülye képviselőikkel.
Azt hiszem, lassan 8-9 éve megy nálunk, minden lehetséges fronton a nyugat ellenesség. Kormányzati kommunikációban, plakátokon, a kormányzathoz közeli média híreiben. Nyilván, ez a hosszú agymosás nem múlt el eredménytelenül. Ha ki akarjuk a nyugatból ábrándítani az embereket, fel kell mutatni nekik egy új alternatívát, egy új ideát.... Ez lett a romlatlan, erkölcsös kelet...Felfedeztük a szláv testéreinket úgy, hogy a kollektív emlékezetünk nem említi azokat az atrocitásokat, amik minket magyarokat velük kapcsolatosan értek... A vajdásági mészárosok sem a szerbek voltak, hanem a jugoszlávok, 56-ot sem az oroszok tiporták el, hanem a szovjetek...mondják. Csak arról feledkeznek meg, hogy Jugoszláviát a szerb etnikum irányította, a SZU-t meg az oroszok birodalmi öntudata...
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 900
27 600
113
Azt hiszem, lassan 8-9 éve megy nálunk, minden lehetséges fronton a nyugat ellenesség. Kormányzati kommunikációban, plakátokon, a kormányzathoz közeli média híreiben. Nyilván, ez a hosszú agymosás nem múlt el eredménytelenül. Ha ki akarjuk a nyugatból ábrándítani az embereket, fel kell mutatni nekik egy új alternatívát, egy új ideát.... Ez lett a romlatlan, erkölcsös kelet...Felfedeztük a szláv testéreinket úgy, hogy a kollektív emlékezetünk nem említi azokat az atrocitásokat, amik minket magyarokat velük kapcsolatosan értek... A vajdásági mészárosok sem a szerbek voltak, hanem a jugoszlávok, 56-ot sem az oroszok tiporták el, hanem a szovjetek...mondják. Csak arról feledkeznek meg, hogy Jugoszláviát a szerb etnikum irányította, a SZU-t meg az oroszok birodalmi öntudata...
Csúnya vége lenne annak, ha elkezdenénk számolgatni, h a tanácsköztársaságot melyik etnikum irányította, és ezért jogos-e gyűlölni a teljes népet.
 

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
2 062
6 578
113
Azt hiszem, lassan 8-9 éve megy nálunk, minden lehetséges fronton a nyugat ellenesség. Kormányzati kommunikációban, plakátokon, a kormányzathoz közeli média híreiben. Nyilván, ez a hosszú agymosás nem múlt el eredménytelenül. Ha ki akarjuk a nyugatból ábrándítani az embereket, fel kell mutatni nekik egy új alternatívát, egy új ideát.... Ez lett a romlatlan, erkölcsös kelet...Felfedeztük a szláv testéreinket úgy, hogy a kollektív emlékezetünk nem említi azokat az atrocitásokat, amik minket magyarokat velük kapcsolatosan értek... A vajdásági mészárosok sem a szerbek voltak, hanem a jugoszlávok, 56-ot sem az oroszok tiporták el, hanem a szovjetek...mondják. Csak arról feledkeznek meg, hogy Jugoszláviát a szerb etnikum irányította, a SZU-t meg az oroszok birodalmi öntudata...

Már 2014-ben bocsánatot kért Vucic a 44-45-ben magyarokat ért dolgokért, eliteltek a magyarok elleni cselekedeteket és megszünteték a kollektív bűnösseget, itt van erről egy cikk:


Azóta még többször is kértek bocsánatot.

Én is olvastam a Vérbosszu Bácskaban-t, de nem hiszem, hogy a jelenlegi állapotnal és megbékélésnel többet el lehetne érni. Ők legalább bocsánatot kértek.
 
K

Kopi2000

Guest
Csúnya vége lenne annak, ha elkezdenénk számolgatni, h a tanácsköztársaságot melyik etnikum irányította, és ezért jogos-e gyűlölni a teljes népet.
Beszelgettunk Wolframmal, de nem volt a leirtakban semmi gyulolkodes. Kar, egybol raugrani, minden csontra....Relativizalni meg mindent lehet, bar nem hiszem, hogy szukseges lenne....
 

wankel

Well-Known Member
2016. december 23.
1 043
4 999
113
Na ja, pl. 1944-45 és utána.
Hát, én gyakorlatilag napi szinten beszélek oroszokkal és még szerb haverom is akad. Viszont nagyapám pl. harcolt a szovjet ellen a második világháborúban és '56-ban is és amit ezen entitások okoztak a magyaroknak, azt nem vagyok hajlandó elfelejteni, amíg nem vezekelnek. És nem az egyes szerb, vagy orosz emberekkel van bajom, hanem a Szovjetuniót még most is akár állami szinten is éltetőkkel (vagyis a mai Oroszország kormánytagjainak egy jelentős részével is) és a vajdasági népirtást titkon a mai napig akár államilag, akár magánszemélyként helyeslő majmokkal és itthoni fizetett, vagy csak szimplán hülye képviselőikkel.
Ezekről az eseményekről (tisztogatások a II VH után, kényszersorozások, a horvátországi háborúból visszatért rokonaim, ismerősök elbeszélései) sajnos nagyon sokat tudnék írni, de maradjunk annyiban, hogy soha nem volt leányálom "jugó-nak" lenni, vagyis ahogy még manapság is neveznek bennünket, vajdasági magyarokat az anyaországiak.
 
K

Kopi2000

Guest
Már 2014-ben bocsánatot kért Vucic a 44-45-ben magyarokat ért dolgokért, eliteltek a magyarok elleni cselekedeteket és megszünteték a kollektív bűnösseget, itt van erről egy cikk:


Azóta még többször is kértek bocsánatot.

Én is olvastam a Vérbosszu Bácskaban-t, de nem hiszem, hogy a jelenlegi állapotnal és megbékélésnel többet el lehetne érni. Ők legalább bocsánatot kértek.
Én szkeptikus vagyok az őszinteséggel kapcsolatosan....Vucicot meg nem tartom szimpatikusnak, de ez az én értékítéletem csak....
 
  • Vicces
Reactions: megazez and boki

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 060
83 286
113
Kis nosztalgia, a sok hohol rajongónak, hogy milyen, amikor a média azt a felet tolja, aki kezdi a háborút:
"A nemzetközi joggal ellentétes, de helyes lépés volt az Egyesült Államok koszovói beavatkozása 1999-ben, ideértve a bombázást is, amelyet nem hagyott jóvá az ENSZ Biztonsági Tanácsa."



+1 kakukktojás:

"„De miért döntött úgy a NATO, hogy minden eddiginél hevesebb és kiterjedtebb légi háborúba kezd Jugoszlávia ellen?”
E kérdésre a mai napig nagyon eltérő válaszok születtek. Egyesek szerint az 1999-ben éppen 50. születésnapját ünneplő NATO – a katonai szövetség éppen 1949. április 4-én alakult – egyszerűen nem engedhette meg, hogy egy balkáni önkényúr, Szlobodan Milosevics játszadozzon vele. Ez már eddig is óriási tekintélyveszteséget okozott neki."

(...)

"Talán nem meglepő, hogy a csapások befejeztével a Milosevics-rezsim először is győzelmet hirdetett, mondván, a támadók elhagyták az országot, mert az ország hősiesen ellenállt. Ugyan ekkorra már mindenki tisztában volt azzal, hogy az ország elvesztette a háborút, a közvélemény figyelmét ekkor már a közelgő választások kötötték le, mely végül a 2000. október 5-i hatalomváltáshoz vezetett."

Szóval, nem ám hisztizni a kijevi rezsim okán!
 

L.O.B

Well-Known Member
2020. július 8.
2 007
7 195
113

egy kis hazaárulás itt egy kis hazaárulás ott...a kis kokszos gazember. kaptunk cserébe egy kis bocsánat kérést meg egy kis hatályon kívül helyezést. Magyarul lófaszt
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
18 346
31 553
113
Kis nosztalgia, a sok hohol rajongónak, hogy milyen, amikor a média azt a felet tolja, aki kezdi a háborút:
"A nemzetközi joggal ellentétes, de helyes lépés volt az Egyesült Államok koszovói beavatkozása 1999-ben, ideértve a bombázást is, amelyet nem hagyott jóvá az ENSZ Biztonsági Tanácsa."



+1 kakukktojás:

"„De miért döntött úgy a NATO, hogy minden eddiginél hevesebb és kiterjedtebb légi háborúba kezd Jugoszlávia ellen?”
E kérdésre a mai napig nagyon eltérő válaszok születtek. Egyesek szerint az 1999-ben éppen 50. születésnapját ünneplő NATO – a katonai szövetség éppen 1949. április 4-én alakult – egyszerűen nem engedhette meg, hogy egy balkáni önkényúr, Szlobodan Milosevics játszadozzon vele. Ez már eddig is óriási tekintélyveszteséget okozott neki."

(...)

"Talán nem meglepő, hogy a csapások befejeztével a Milosevics-rezsim először is győzelmet hirdetett, mondván, a támadók elhagyták az országot, mert az ország hősiesen ellenállt. Ugyan ekkorra már mindenki tisztában volt azzal, hogy az ország elvesztette a háborút, a közvélemény figyelmét ekkor már a közelgő választások kötötték le, mely végül a 2000. október 5-i hatalomváltáshoz vezetett."

Szóval, nem ám hisztizni a kijevi rezsim okán!
Baxd+,ez már az 1984 világa,mit csináltok.Igazság minisztériumban gyártjátok a Hazugságot-visszamenőleg is.