Valaki röviden el tudná nekem magyarázni, hogy:
<b>1- </b>Az FSA az most létezik-e a gyakorlatban mint közigazgatási egység?
<b>2- </b>A franciák által jordániában kiképzett "szíriai haderő" meg a millió katonai csapat miért ingázik az ISIS és az "ellenzék között" mint gólyafos a levegőben? Ki tud többet fizetni a törzsfőnek?
Ezt a két dolgot nem értem.
<i>[+ csak provokatívan, és félkomolyan: 3- Ha az usa (sorosos kommentre visszautalva tegnapról) csinálta az arabtavaszt akkir miért volt jó nekik 3 bábálamot elveszteni (+ jordániát is majdnem) és nullát nyerni.]</i>
1. Az a baj hogy kevesen vannak és a nusra/egyéb radikális szervezet megeszi őket reggelire. Havonta rabolják el tőlük az amerikai fegyvereket, Idlibben is az al nusra uralkodik. Rövid válasz ha létrejönne és felbomlasztanák a nusrával a szövetséget mindenhol meglennének semmisítve, damaszkuszban eleve jaish al Islam van(akik az alevitákat ketrecekbe tették pajzsként légicsapások ellen)
2. A legújabb "New syrian army"-val még nem voltak ilyen gondok. Valóban moderált brigádnak tűnnek. Igazából a southern front se ingázott(Jordán határ), csak az a nagyjából 1000 fős IS párti vált ki belőlük/jött velük létre akiket úgy tűnik felszámolnak az al nusra segítségével. Most már nem jellemző ez a FSA->IS vonal, aki akart átment. Al nusrán lesz a hangsúly a következő hónapokban, mindenhol ott vannak. Elvileg holnap kezdi el őket bombázni az orosz légierő.
Ha rám gondolsz én a fél tucatot nem az arab tavaszra értettem, szerintem azok akik rásegítettek egyáltalán nem így képzelték el, de azt nem tudom hogy mit vártak. Szíriában "csak" pár NGO-t támogat Soros.