Azért valamit látnunk kell. Amikor bezárult a "zsák szája", a terroristáknak teljesen egyértelművé vált, hogy mindent egy lapra kell feltegyenek. Most olyanok, mint a sarokba szorított vadállat. Minden tartalékukat bedobják, még ha ezzel hosszú távon sokat veszíthetnek is. Az SAA jobb helyzetben van, csak kifárasztani kell aránylag elfogadható veszteséggel az ellenséget, hiszen azt látjuk, hogy iszonyatos veszteségeket szenvednek aránylag kis sikerekért is a férgek. Az, hogy az orosz légierő szíriai kontingense miért ilyen passzív, biztos, hogy nem katonai kérdés, hanem politikai. Nagy sakkjátszma ez és nemcsak Szíriáról szól. Nem véletlenül írtunk itt sokáig arról, hogy az Aleppói csata kemény és kíméletlen lesz, ez láthatjuk is. Az SAA-nak jól kell gazdálkodnia az erőivel és az is lehet, hogy pont a férgek átcsoportosítása miatt máshol kisebb erőkkel nagyobb területeket foglalhatnak el könnyebben.
Véleményem szerint még nem jött el az ideje, hogy az SAA végleg lezárja az Aleppói kérdést. A "rugalmas elszakadás" szinoníma jut eszembe, amikor a visszavonulásokat magyarázzák. Ha az oroszok most sz&rrá bombáznák a férgeket, az lehet, hogy az USA-ban, vagy nyugaton kiverné a biztosítékot. Én különben az SAA helyében Észak Aleppóban indítanák hamarosan egy nagy támadást, ahol ki lehetne menekíteni a lakosság egy nagy részét is.
Katonai szemmel nézve azért én nagyon keskenynek tartottam ezt a gyűrűt, főleg itt a nyugati dél-nyugati részen. Mielőbb körbe zártam volna végleg Aleppot, én kiterjesztettem volna a külső peremet.