<blockquote rel="gioo"><blockquote rel="blogen">Akkor tehát a szírek és az amerikaiak támogatta kurdok lövik egymást, az amerikaiak fenyegetik a szíreket és az oroszokat, miközben a törökök lövik az ISIS-t és a kurdokat, de az oroszokat és szíreket már nem, mert az amerikaik majdnem megpuccsolták a rendszerüket, viszont támogatják az amerikaiak támogatta iszlamistákat akik harcolnak a szírek, oroszok, kurdok és ISIS ellen, bár az utóbbival mindenben egyetértenek. Legalábbis ez történt a hétvégén.
Tulajdonképpen igen.
Annyi,hogy Iránt kihagytad akinek bár katonái halnak Szíriában, először beengedi az oroszokat bombázni a közös ellenséget majd kiveri a hisztit és elküldi őket.
(gondolom nem kaptak meg valami technikát amit akartak cserébe)
</blockquote>
Nem biztos. Én arra gondolok, h az oroszok megelőzték az amcsikat. Más szóval nem várták meg, míg a USA kitiltja őket Irak légteréből. Úgy érzik, h még nincs itt a konfrontáció ideje. És így nem tűnnek legyőzött nek sem. Win-win. </blockquote>
Az oroszoknak egyenlőre csak korlátozva van szüksége az Iraki légtérre ,az iráni reptér fontosabb.
Másrészről tudom,hogy sokszor nehéz elhinni de működnek nemzetközi jogi szabályok.Ez esetben csak Irak aki kitilthatja az orosz gépeket usának ehhez nincs köze. Természetesen az usa. nyomást gyakorolhat vagy ha úgy tetszik zsarolhat ,hogy elérje célját.Viszont tudni kell,hogy már rég nem olyan felhőtlen a viszony mint korábban a két ország között.
De egyébként nem kell túlértékelni ezt az Iráni repteret csak könnyített az oroszok dolgán azt is inkább az IA. elleni bevetések során és főként a kis gépeken.
szerintem,aztán a fene tudja....