Nekem egy totalitárius katonai/rendőrállamnak tűnik innen messziről, annaj minden előnyével és hátrányával együtt. Ti Spárta vagytok, nem Athén...Most hatalmasat vetődtél.
Izrael működő demokrácia, minden előnyével és kevés hátrányával.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nekem egy totalitárius katonai/rendőrállamnak tűnik innen messziről, annaj minden előnyével és hátrányával együtt. Ti Spárta vagytok, nem Athén...Most hatalmasat vetődtél.
Nekem egy totalitárius katonai/rendőrállamnak tűnik innen messziről, annaj minden előnyével és hátrányával együtt. Ti Spárta vagytok, nem Athén...
Megmondom a frankót, én senkinek sem hiszek ezzel kapcsolatban, és bármit el tudok képzelni minden szereplőről.költői, és nyakatekert. olyan avantghard...
Hátulról mellbe.
Akkor mi a fxnak nem engedte oda a labort az orosz, hiszen micsoda égés lett volna...::::::??????
Azt se tudom mi a memri tv. A geopolitikát követem, s szerintem az átlag utca emberénél még jobban képben is vagyok.ja..... akkor ne csak a MEMRI TV-t nézd....)
és először nézz utána
-mi is az aa
1. totalitárius
2. rendőrálllam...
mert ez a szöveg jól mutat a széljobbos és szélbalos Izraellenes szövegekben, de hogy is mondjam...
van köze a valósághoz, mint a magyar NB1-nek LABDARÚGÁSHOZ.
Úgy látszik az irónia annyira finomra sikerült hogy nem találtad meg a sötétben.Most hatalmasat vetődtél.
Azt se tudom mi a memri tv.
Pedig ha tudnád, mit hagysz ki!
Ez valami Isis tv ?
Akkor nem vesztettem semmit ahogy nézem, köszönöm!A MEMRI(Middle East Media Research Institute) egy izraeli "NGO", amelynek a fő tevékenységi köre különféle arab/perzsa/török nyelvű média tartalmak angolra fordítása, és az interneten való terítése. Persze ezen kívül még írnak elemzéseket/jelentéseket is, de az átlagembert azok már maximum csak közvetve érik el(pl ha egy lusta kutató/újságíró felhasználja őket a munkájában). Az egésznek annyi célja van, hogy a közel-keleti országok """igazi""" arcának megmutatásán keresztül javítsák Izrael megítélését a nyugati közvélemény körében. Ebből már sejthető, hogy alaposan meg van válogatva az általuk kínált tartalom, de a bárdolatlan zsidózásnak, a hibbant hitszónokoknak és a kulturálatlan eszmecserének mindig akad hely. Szóval a MEMRI-t komoly forrásként csak erős fenntartásokkal érdemes használni, humorforrásként viszont egyedülálló.
Pl itt egy részlet az arab Al-Jazeera egyik népszerű beszélgetős műsorából, a téma Szaddám Huszein:
Pedig nekem a hírekből az jön le, hogy elkezdtek elpuhulni és bizonyos körök ott is tolják a kretént. Nem lesz ennek jó vége.Nekem egy totalitárius katonai/rendőrállamnak tűnik innen messziről, annaj minden előnyével és hátrányával együtt. Ti Spárta vagytok, nem Athén...
Akkor ha ez majd átfordul a kritikus ponton, el fognak tűnni. Az arabokkal ennyire körbevéve nem sokat lehet büntetlenül hibázni.Pedig nekem a hírekből az jön le, hogy elkezdtek elpuhulni és bizonyos körök ott is tolják a kretént. Nem lesz ennek jó vége.
Úgy látszik az irónia annyira finomra sikerült hogy nem találtad meg a sötétben.
Apropó, arról a bizonyos jól működő demokráciáról a palesztinok is tudnak? Vagy ők nem részei az izraeli "demokráciának"?
Akkor hadd pattogjon az a magas labda:MAGAS labda, lecsapom. hogy palesztin területen hogyan működik arról tudnának mesélni a választáson vesztes FATAH szervezet tagjai. Már aki túlélte, hogy a Hamasz nyert... bár most megint összeborultak.
Ami az izraeli arabokat illeti, választók és választhatók. Igaz volt olyan képviselőjük, akik miatt külön törvényt hoztak, bár ez a pingvinekre is vonatkozik: a képviselők háromnegyede igen szavazatával megszüntethető a mentelmi joga, vallási, faji uszítás, ill Izrael ellenségével együttműködés esetén...
Ez a törvény nemhivatalosan Hanan-act néven fut, Hanan Zoabi után, érdemes rákeresni a munkásságára
de itt egy ilyen sztori is mindennapos:
http://zsido.com/izrael-parti-arab-no-vitatkozott-az-izrael-ellenes-zsido-ferfival/
A Memri:
http://www.globoport.hu/47452/a-memri-fatvak-es-szelsoseges-predikatorok-gyujtohelye/
Akkor már a nyugati mintájú "demokratikus" államokról írsz, minden más változatlan."Ha a törzs egy tagja egy országban hatalomra jut, első dolga, hogy a kulcspozíciókba saját törzséből származó tagokat nevezzen ki, mert tudja, hogy csak bennük bízhat meg feltétel nélkül."
Mi van akkor, ha törzs helyére pártot írok?