Azt hiszem érdekes volt az elmúlt pár nap a Szíriai háború néven ismert konfliktus sorozatban és elsősorban nem az ami a harctéren történt, hanem ami Szocsiban és Ryadban a tárgyalóasztaloknál.
Kezdenek körvonalazódni a frontok a következő felvonáshoz...
Nagyon úgy tűnik hogy az Oroszoknak sikerül összehozni egy Török-Iráni szövetséget ami elsősorban Sz.A. ellen irányul. Természetesen ez csak egy ideiglenes szövetség amit egyedül a Sz.A ellenesség tart ideiglenesen össze.
Asszad örülhet. Ő és a rendszere meg lett mentve. A nagyok (Törökök, Irániak, Oroszok) közös tárgyalóasztalához még nem engedik oda, de egy nappal azok előtt Putyin vele is boldogan ölelkezett...
A Szaúdiak összegyűjtötték Ryadban akik még mellettük állnak, de elnézve a két társaságot...Hát én nem fogadnék rájuk.
Az USA - nekem úgy tűnik - teljesen partvonalra szorult. Szíriában már csak a szerencsétlen Kurdok és az iszlám fanatikus Szír ellenzék maradt neki mint szövetséges. Ha a Törökök egyszer leállítják Incirliket akkor utánpótlás hiányában az USA különlegeseknek sovány malac vágtában le kell lépniük, a két maradék szövetséges meg megy a levesbe.
Lehet tippelni hol lesz a következő háború.
Szerintem Irakban és esetleg Libanonban egy időben.
Az egyik sarokban: Török, Irán, Irak, Katar - a másikban: Sz.A (és a törpe öböl államok), esetleg Izrael
A két semleges sarokban de közel az eseményekhez: Oroszok és USA
Végül a Szocsi zárónyilatkozatok