Hűha, a gonosz Asszad... ez már tiszta Izrael...sőt az 1960 évektől Aszad klán elindított egy elarabosítási tervet: áttelepítések, földelkobzás, arabok betelepítése, nyelvhasználati, továbbtanulási etc tilalom.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Hűha, a gonosz Asszad... ez már tiszta Izrael...sőt az 1960 évektől Aszad klán elindított egy elarabosítási tervet: áttelepítések, földelkobzás, arabok betelepítése, nyelvhasználati, továbbtanulási etc tilalom.
De, csak azt USA és kliensei hajtották végre, USA érinthetetlen. Másrészt a szaudi pénz és fegyver támogatás , meg az európai Nato államok fegyver támogatása nem elég ok. Most viszont a Nato fekete báránya önhatalmúlag vonul be aki az EU-ban sem fekszik jól. Nem várok csodát, meg semmit sem, csak jót fogok kuncogni. Csóri Szaddamot ezért ugye lerohanták, Oroszországot megkövezték (pedig ott a lakosság partner az oroszokkal). Törökország valahol Irak és Oroszország közt van, ezért érdekel ez a performansz ami most következik az Enszben. Persze elítélnek, meg lesz gonosz Asszad, meg sok duma, meg kb az hogy ez Erdogan utolsó húzása, de úgyse szólnak bele. Elnézik majd... Mindenkinek ez az érdeke! Max az EU rinyál majd kicsit. Gittegylet ez...Miért, eddig nem az volt többek részéről is?!!
Nekem sajnos már bejött az a sok hónapos jóslatom, hogy a kurdokat szívesen látják az első vonalban harcolni az ISIS ellen homályos légvárak ígéretéért, aztán a végén majd jól a szarban hagyják a szerencsétleneket.De, csak azt USA és kliensei hajtották végre, USA érinthetetlen. Másrészt a szaudi pénz és fegyver támogatás , meg az európai Nato államok fegyver támogatása nem elég ok. Most viszont a Nato fekete báránya önhatalmúlag vonul be aki az EU-ban sem fekszik jól. Nem várok csodát, meg semmit sem, csak jót fogok kuncogni. Csóri Szaddamot ezért ugye lerohanták, Oroszországot megkövezték (pedig ott a lakosság partner az oroszokkal). Törökország valahol Irak és Oroszország közt van, ezért érdekel ez a performansz ami most következik az Enszben. Persze elítélnek, meg lesz gonosz Asszad, meg sok duma, meg kb az hogy ez Erdogan utolsó húzása, de úgyse szólnak bele. Elnézik majd... Mindenkinek ez az érdeke! Max az EU rinyál majd kicsit. Gittegylet ez...
De azért érdekel, hogy az lesz e amire számítok.
Nekem sajnos már bejött az a sok hónapos jóslatom, hogy a kurdokat szívesen látják az első vonalban harcolni az ISIS ellen homályos légvárak ígéretéért, aztán a végén majd jól a szarban hagyják a szerencsétleneket.
Mihez képest,legalább nem lőtték agyon őket nem úgy mint a törökök meg az irakiak.
Persze, ez természetes. De valakinek baleknak is kell lenni mindig a régióban és a történetben. Ez van. Nem hiszem hogy ennyire naivak lennének. Bár ki tudja, lehet sok CNN-t néztek a tv-n.Nekem sajnos már bejött az a sok hónapos jóslatom, hogy a kurdokat szívesen látják az első vonalban harcolni az ISIS ellen homályos légvárak ígéretéért, aztán a végén majd jól a szarban hagyják a szerencsétleneket.
Akárhogy is nézzük, barátaik sajnos nincsenek azon a környéken csak ellenségeik, közel-távol az ellenségeken kívül is csak olyanok akik kihasználták/ják őket!! Nehézfegyvereket senki nem adott nekik, így sajnos nem sok jövőjük van.Azért kezditek már érteni, hogy ennek a felajánlása egy fegyverben álló népnek nem opció!
A gerillaharc.Akárhogy is nézzük, barátaik sajnos nincsenek azon a környéken csak ellenségeik, közel-távol az ellenségeken kívül is csak olyanok akik kihasználták/ják őket!! Nehézfegyvereket senki nem adott nekik, így sajnos nem sok jövőjük van.
Hááááááát ... már 10-12 éves koromban is foglalkoztak a hírekben a kurd gerillákkal, és akkor is egy Barzani volt a vezérük (nagyon régen volt!!), szóval külső támogatás nélkül én nem sok sikeres gerillaháborúra emlékszek. Itt meg nincs külső támogató ...A gerillaharc.
De mert már jóideje csinálják, valószínű nem most fognak eltűnni a térképről. És a gerillaharc elsőszámú szabálya, hogy csak el kell kezdeni, valaki, valahol úgyis támogatni fog. Ugyanis, ez most Erdogan ellen megy, akinek vannak ugyan ideig-óráig szövetségese a térségben, ráadásul olyan is, aki komolyan érintett a kurd-kérdésben, de ahogy én látom, a mostani szír-iraki konfliktusban az a módi, hogy átlag öt percenként mindenki feláll és átül egy másik érdekszövetségbe.Hááááááát ... már 10-12 éves koromban is foglalkoztak a hírekben a kurd gerillákkal, és akkor is egy Barzani volt a vezérük (nagyon régen volt!!), szóval külső támogatás nélkül én nem sok sikeres gerillaháborúra emlékszek. Itt meg nincs külső támogató ...
Törökben elég kemény választ adtak a gerilláskodásra, Afrin környékén nincs hozzá elég terület, a mai világban nehéz gerilláskodni.De mert már jóideje csinálják, valószínű nem most fognak eltűnni a térképről. És a gerillaharc elsőszámú szabálya, hogy csak el kell kezdeni, valaki, valahol úgyis támogatni fog. Ugyanis, ez most Erdogan ellen megy, akinek vannak ugyan ideig-óráig szövetségese a térségben, ráadásul olyan is, aki komolyan érintett a kurd-kérdésben, de ahogy én látom, a mostani szír-iraki konfliktusban az a módi, hogy átlag öt percenként mindenki feláll és átül egy másik érdekszövetségbe.
Nezd meg a domborzatot. Az FSA harcaszati erteke alulrol veri a nullat. Tudod mit fognak ezek elfoglalni???Jasszer Abdul Rahim FSA parancsnok szerint 25 ezer harcos* csatlakozott a jelenlegi török offenzívához, melynek legfőbb célja a 2016-ban a kurdok által az FSA-tól elfoglalt területek visszaszerzése. Természetesen megy nagyban a jófiúskodás, hogy ők nem akarnak Afrínban harcolni, és csak bekeríteni majd kiűzni akarják onnan a kurd egységeket a civilek megkímélésével. Megvádolta a kurdokat etnikai tisztogatással a térségben, illetve a kormányerőket, hogy engedik a kurd utánpótlás szállítását Manbidzsból.
Tel Rifaat elfoglalásával létrejönne egy korridor közvetlenül Azazból Idlibbe, mely a cikk szerint megkönnyítené a térségbeli menekültek mozgását, de szerintem hosszú távon sok fejfájást okozhat még Asszadéknak.
* Szerintem ez a szokásos nagyotmondás, max a fele lehet.
https://www.reuters.com/article/us-...ack-turkish-force-in-syria-idUSKBN1FA0OK?il=0
Hűha, a gonosz Asszad... ez már tiszta Izrael...
A fele SEM igaz, török színvonal.Jasszer Abdul Rahim FSA parancsnok szerint 25 ezer harcos* csatlakozott a jelenlegi török offenzívához, melynek legfőbb célja a 2016-ban a kurdok által az FSA-tól elfoglalt területek visszaszerzése. Természetesen megy nagyban a jófiúskodás, hogy ők nem akarnak Afrínban harcolni, és csak bekeríteni majd kiűzni akarják onnan a kurd egységeket a civilek megkímélésével. Megvádolta a kurdokat etnikai tisztogatással a térségben, illetve a kormányerőket, hogy engedik a kurd utánpótlás szállítását Manbidzsból.
Tel Rifaat elfoglalásával létrejönne egy korridor közvetlenül Azazból Idlibbe, mely a cikk szerint megkönnyítené a térségbeli menekültek mozgását, de szerintem hosszú távon sok fejfájást okozhat még Asszadéknak.
* Szerintem ez a szokásos nagyotmondás, max a fele lehet.
https://www.reuters.com/article/us-...ack-turkish-force-in-syria-idUSKBN1FA0OK?il=0