Ma a magyar híradóba 260 kurd terrorista megölését mondták török forrásból.Természetesen ezt nem kell elfogadni.Ugyanakkor én még mindég azt gondolom ,hogy a kurd veszteség sokkal nagyobb kell legyen.Egyszerűen olyan fegyvernemekkel támadják őket a teljes Afrini régióba amivel ők nem rendelkeznek vagy csak nagyon korlátozva van a birtokukban.
A kurd veszteségek túlnyomó többsége egyértelműen a tüzérség és a török légierő támadásainak köszönhető, ugyanakkor figyelembe kell venni, hogy a terepviszonyok erősen a védő oldalnak kedveznek és valószínűleg hetek óta készülnek (ha nem hónapok / évek óta) ők is a török támadásra, ha volt egy kis sütnivalójuk, elég jól rejtett pozíciókat építettek ki. Én inkább tartom valószínűnek azt, hogy a támadóknak vannak nagyobb veszteségeik, mivel gyakorlatilag mindenhol visszaverték őket, és nem hiszem, hogy az a taktikájuk a törököknek, hogy a kurd tartalékok elfogyásáig a határon toporognak és csak akkor dugják ki a fejüket a fedezékből, ha már nem lőnek rájuk.
Az amerikaiak / oroszok sem tudták anno az aktuális ellenségeiket kiverni az afgán hegyekből, pedig ott még nyomasztóbb volt a technológiai és létszámfölény, szerintem Afrinben a törökök fogják megszívni, még akkor is, ha nem szállnak be a védő oldalon a szír kormányerők. Ettől még lehet, hogy időszakosan foglalnak el területeket Afrinben, de megtartani hosszabb távon nem fogják tudni, ahogy megtörni sem fogják a kurdokat, lévén, hogy ők a szülőföldjüket védik. Manbijnál valószínűleg könnyebb dolguk lenne / lesz a törököknek, viszonylag sík területek, néhol dombosak végeláthatatlan hosszan, ott a technikai fölényt győzelemre lehet váltani, és valószínűleg a megszállás is fenntartható.