Ne feledd hogy torokorszagban nem kis teruleteken elnek kurdok. . Nehez ugy haboruzni hogy a felvonulasi teruleteken nem te vagy az ur, vagy roszabb esetben polgarhaborus allapotok vannak. Arrol nem beszelve hogy a tortenelemben mindig van egy nagy adag " hat ezt nem hittem volna" Hogy itt mi lesz nem tudjuk de azt latni hogy az amiknak a kurdok most az egyetlen es valjuk be igen tokos tamaszuk szovetsegesuk a tersegben. Ugy nez ki meg is becsulik oket meg az orosz zsoldoscsapatot is leradiroztak amikor a kurd allasokat probaltak megtamadni. Trump odahaza nagy bajban van. Ez lehjet nagy szivas a kurdoknak es nagy soha vissza nem tero lehetoseg is. Trump olyan szinten egoista ( nem tudjak az oroszok kit segitettek hatalomra ) hogy semilyen jozan logikaval nem lehet merni.
Az egesz kozel kelett forrong atlakul. Szerintem az amit most latunk semmi ahoz kepest ami meg itt lesz. A mai terkepeket kidobhatjuk majd a kukaba es nem csak foldrajzilag de politikailag is.
A kurdoknak van meg egy lehetoseguk amugy es ez Izrael. Izrael mindig is azt az elvet vallotta hogy ameddig egymassal haboruznak a muszlimok addig nem vele teszik.
Azért azt nem mondanám, hogy nem uralnák a török kurd területeket. Egyébként meg szerintem aki fegyvert tudott fogni az kb Afrin régióban van, ráadásul a mostani hadműveletbe nem igen szól bele ez a térség. Ami az USA támadást illeti... Szerintem jóval kevesebb a politikai kockázata annak, ha egy évek óta harcoló kivérzett ország katonáit illetve az orosz zsoldosokat támad meg, mint nyíltan neki menni az egyik fontos szövetségesének. Nem mondom, hogy nincs benne az a forgatókönyv, hogy de mégis, csak nem hiszem, hogy bekövetkezik. Bár! Hozzáteszem, hogy talán még Erdogan sem annyira hülye, hogy nekimenjen olyan területnek ahol az USA állomásozik. Tényleg kíváncsi vagyok mi lesz Afrin után.....