Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Engem ez arra emlékeztet, mind amikor Afrin és az északi rész megszállása kezdődött. Végül-is Erdogan régebben már sokszor kijelentette, hogy a török határ mellett végi egy 30km mélységű zónát meg akar szállni, és a szírek a kurdokkal is közös felszabadító műveletei ezt most simán keresztülhúznák.
Erdogan most túl sok vasat tart a tűzben....Libia, Sziria mellett sok lesz. Anyagilag is!Engem ez arra emlékeztet, mind amikor Afrin és az északi rész megszállása kezdődött. Végül-is Erdogan régebben már sokszor kijelentette, hogy a török határ mellett végi egy 30km mélységű zónát meg akar szállni, és a szírek a kurdokkal is közös felszabadító műveletei ezt most simán keresztülhúznák.
Vannak újabb, mai videok is a konfliktusról. Körbezárták a török megfigyelőpontokat, gondolom hogy nem akartak kivonulni a területről.
Itt pedig már arról van szó, 4 török katona meghalt, 9 pedig megsebesült. Válaszcsapást is adtak a törökök, amelyben az állítások szerint 6 szír katona vesztette életét. Errefelé béke nem lesz, az szinte biztosnak látszik, pláne hogy ilyen erővel vonulnak be a törökök. ("tank diplomácia" körvonalazódik, hacsak az oroszok meg nem tudják állítani) Légi konfliktus is előfordulhat már ezek után.
https://index.hu/kulfold/2020/02/03/erdogan_eroi_aszadra_mertek_csapast_idlibnel/amp
"Miközben a világ a kínai koronavírusra figyel, egyre nyíltabban folynak az összecsapások Szíriában a török erők és a Moszkva támogatását élvező szíriai hadsereg között."
Most akkor hadiállapot van a két ország között?
Pontosan ott volt az incidens ahol mondtam, ott kerülték ki a várost, és úgy lépték át az M4-es főutat. A törökök meg körben minden irányba blokkolták a várost a szírek előtt. Hogy ki mond igazat az egy jó kérdés. Az oroszok szerint egy régebbi megállapodás alapján erről a területről megegyeztek, hogy a szírek kiszorítják az isist, és ezek a területek a tűzszünetek idején sem tartoznak bele a tűzszüneti megállapodásba, itt továbbra is lehet hadműveleteket folytatni. Na most ezt nem értik sem a szírek, sem az oroszok, hogy mi volt itt a gond, mert a tűzszünet az erre a részre elvileg nem vonatkozott, Erdogan mégis erre hivatkozott. Szóval zavaros ez, többféle "igazság" is látszik az összeütközés mögött. Meg a légi összeütközés is karnyújtásnyira került, ahogy arra már én is utaltam korábban.
Ezek már mennek legalább 1 hete, és egyre durvábban. Nem tudom megbecsülni mi járhat a fejükben. A törökök Idlibi bevonulását is folyamatosan figyelik, az MQ-9 Reaperen szerintem egy felderítő konténer volt tegnap, nem fegyverzet. Az oroszokat meg az amik én úgy gondolom ki akarják szorítani AlQamishly-ből, egészen nyugati irányban Tall Tamr-ig, de ez csak az én egyéni szubjektív véleményem az elmúlt hetekben történt incidenseket alapul véve. Egyenlőre nem látom, hogy bármelyik is engedne, és egyre erősödik a szembenállás az amik részéről. Nagyon sok ismeretlen tényező van a háttérben, úgy hogy szerintem elég nehéz most jó elemzést készíteni ezzel kapcsolatban.
az oroszoknak dzsipjeik vannak a térségben kézifegyveres katonákkalEgyenlőre nem látom, hogy bármelyik is engedne, és egyre erősödik a szembenállás az amik részéről