Gondlom egy kab250-es bombával nem kell telibe vágni egy M60 pucér tankot,főleg oldalról,hátúlról,hogy megreccsenjen,az ivf-ek,gyalogság meg főleg lófütty,szóval pont tudják,hogy mire mit kell dobni,szerintem.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Erdogan furfangos játékos, nem mindig egyszerű követni a külpolitikáját. Fél éve mindenki biztosra vette hogy majd leválnak a NATO-ról ehelyett újra a közös ellenséget lövik nagy hévvel. A szír stratégia egy jelkép, amit azért használ ki a török elnök, mert Putyin is megtette. Ez konkrétan egy ellen-Donbassz. Most nem az európaiak kárára, hanem az oroszok és szövetségesei kárára történik. Erdogan ezért kelt zajt a médiában az ukránok melletti kiállásával. A határok inognak, de meg fognak merevedni, örök tüskét hagyva a keleti szövetségi rendszer lakosainak a szívében. Hosszú távon ez rombolja a szír és az orosz társadalom vezetőikbe vetett bizalmát ami lázadásokhoz és failed state-hez vezet végül. Trump ezt tudja azért támogatja. A frontvonal sose fog megszűnni, annak okán ahogy a Golán fennsík is zsidó kézen marad. Ez egy kivéreztetés lesz, hosszú, de látni hogy a Törököké és a rendszerellenes lázadóké a termékeny megművelhető földek túlnyomó része, míg az Assad rezsim Putyin soha vissza nem fizetendő segélyeire van szorulva hosszú hosszú évekig az élelmezést tekintve. Itt jön a képbe hogy az oroszok elvesztették Ukrajnát, ezzel a megművelhető jó minőségű földek és az olcsó mezőgazdasági import tetemes részét. Hosszú távon az orosz népegészségügynek a szírhez hasonlóan súlyos minőségi kihívásokkal kell majd szembesülnie. És mint Napóleon is megmondta "egy hadsereg a hasán menetel". Szerintem nem kell tovább kifejtenem, hogy ez mekkora egyensúlybeli eltérést fog okozni a két világrendszer között.
Köszi ! Bár nem vagyok amatőrnek nevezhető a témában, de nem vagyok fegyverzeti szakértő sem, úgy hogy köszi a kiegészítéseket. (tüzér pk. volt anno a főnököm, tartalékos feltöltéssel 18 buffot vezényelt (mellettem), úgy hogy láttam már pár csúnya csapásmérést, igaz hogy a gyakorlótéren, de volt hogy (célzottan) közvetlen elénk potyogott az egész, na az egy szép cirkusz volt A törökökből semmi nem maradt volna azután amiket mi néha lődöztünk, csak egy halom ócskavas)
Ami a bombákat és a tüzérségi lövedékeket illeti, nyilvánvalóan nagy a spórolás, ezért ha lehet a régi elfekvő, amúgy is a felhasználhatósága lejárta környékén lévő készleteket használják el, mert ha nem kerülne rá sor, úgy is meg kéne semmisíteni. Persze ahova és amikor kell, azért mennek az új fegyverekkel a hajszálpontos csapások, tudom ezt én is.
Amúgy néha látszanak olyan felvételek is, amikor a becsapódási porfelhőből elvileg nem pontos találatnak tűnik a csapás, aztán látszik a videon a porfelhőben, hogy a jármű lángol és sorra robbanak benne a lőszerek, tehát pontosabb volt a találat, mint az egy sima video megtekintés után gondolnánk, szóval néha csalóka is tud lenni még a videofelvétel is a találati pontosságot tekintve.
Nem mentek még teljesen egymásnak az oroszokkal, és a szírek is disztingválják magukat, ahogy a törökök sem lőnek (egyenlőre) minden szír alakulatot válogatás nélkül.Mondjuk érdekes hogy a videón a drón figyelte a török tüzérség működését mégsem szórták meg őket, pedig megtehették volna.
Gondolod ??? Köszi ! Akkor most megtanulom őket !A szó, amit keresel: Repeszhatás..., és lökéshullám.
Köszi a lelkes tudósitást ! Nagyon èlvezem.Gondolod ??? Köszi ! Akkor most megtanulom őket !
Te is csak vigyázz arra hogy min élvezkedsz, mert aztán jön Python és helyrerak...Köszi a lelkes tudósitást ! Nagyon èlvezem.
Amugy megvan hogy Oroszorszag mekkora? Szerinted mennyi ott a megmuvelheto terulet, annyi hogy meg se birjak muvelni. Sziriaban a torok martalocok es a mersekelt kannibalok a hegyekbe szorultak vissza az orszag egy kisebb eszaki reszen. A kurdok meg a sivatagban kapalgatnak.Erdogan furfangos játékos, nem mindig egyszerű követni a külpolitikáját. Fél éve mindenki biztosra vette hogy majd leválnak a NATO-ról ehelyett újra a közös ellenséget lövik nagy hévvel. A szír stratégia egy jelkép, amit azért használ ki a török elnök, mert Putyin is megtette. Ez konkrétan egy ellen-Donbassz. Most nem az európaiak kárára, hanem az oroszok és szövetségesei kárára történik. Erdogan ezért kelt zajt a médiában az ukránok melletti kiállásával. A határok inognak, de meg fognak merevedni, örök tüskét hagyva a keleti szövetségi rendszer lakosainak a szívében. Hosszú távon ez rombolja a szír és az orosz társadalom vezetőikbe vetett bizalmát ami lázadásokhoz és failed state-hez vezet végül. Trump ezt tudja azért támogatja. A frontvonal sose fog megszűnni, annak okán ahogy a Golán fennsík is zsidó kézen marad. Ez egy kivéreztetés lesz, hosszú, de látni hogy a Törököké és a rendszerellenes lázadóké a termékeny megművelhető földek túlnyomó része, míg az Assad rezsim Putyin soha vissza nem fizetendő segélyeire van szorulva hosszú hosszú évekig az élelmezést tekintve. Itt jön a képbe hogy az oroszok elvesztették Ukrajnát, ezzel a megművelhető jó minőségű földek és az olcsó mezőgazdasági import tetemes részét. Hosszú távon az orosz népegészségügynek a szírhez hasonlóan súlyos minőségi kihívásokkal kell majd szembesülnie. És mint Napóleon is megmondta "egy hadsereg a hasán menetel". Szerintem nem kell tovább kifejtenem, hogy ez mekkora egyensúlybeli eltérést fog okozni a két világrendszer között.
Ez valami harci csador vagy mi lehet?Egyre félelmetesebb az oszmán had...
Pedig onnet szoktak hozni. Igaz itthon is van butorszovet gyartas (kb mint a harckocsizoinknal a fegyvernem emlekenek fenntartasa szint mar csak) de valamiert a szir jobb, olcsobb passz.Az orosz mezögazdasâgban szinte korlâtok nèlküli lehetösègek vannak. A fejlödèsnek mèg csak a kezdetén vannak. Az embargónâl jobb nem is törtènhetett velük.
Egy ellen- Donbass lehetöségèvel egyetèrtek. De sziria igenis képes ellátni magât ( nagy rèszben) èlelmiszerrel. Elèg, ha nèzed a videókat a harcokról. A könnyüiparuk is pillanatok alatt beindul. El sem tudtam kèpzelni, hogy Sziriâból rendel a kárpitos bútoranyagot és a rendelès 2 hét alatt meg is jött!
Ez valami harci csador vagy mi lehet?