Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Dél Idlib, török dróntámadás egy SAA konvoj ellen. Hatalmas veszteségeket okoznak a török...
Kb. 1,5h órája hozta le a tass.
Orosz VM
.Szíria kénytelen volt lezárni a légteret Idlib tartomány felett ennek tükrében az orosz fegyveres erők nem tudják garantálni a török repülési eszközök biztonságát Szíria felett.
https://tass.ru/armiya-i-opk/7874225
Így van. Szemléletesebben:Igen, tévedtem. Valójában az oroszokon kívül a farkukon mindnek kocka, de van kokárdájuk is a törzsön, és a szárnyon. Nem tudom, miért van ez a kettős jelölés.
Kb. 1,5h órája hozta le a tass.
Orosz VM
.Szíria kénytelen volt lezárni a légteret Idlib tartomány felett ennek tükrében az orosz fegyveres erők nem tudják garantálni a török repülési eszközök biztonságát Szíria felett.
Fognak is, egy vasúti kocsiban amikor kardigán aláírja a feltétel nélkülit.......
Azt hittem, a közeljövőben akart Erdogan és Putyin találkozni.
Végül is nem pont így gondoltam, de igazam lett. Vagyis péntek után MÉÉG összesen 1-2 török drónozási napot jósoltam az előjelekből, és az be is következett. Nem tudom hogy mekkora veszteségekkel számoltak, de abban biztosak lehettek, hogy előre tudták, lesznek veszteségek. Volt ennek vajon értelme ? Sajnos azt kell mondanom hogy igen. Ha amúgy alapos indok nélkül mérnek a a török erőkre, annak ellenére is lázadt volna a nyugat és a NATO, hogy a törökök megszálló erő szíriában, és nincs ensz felhatalmazásuk sem a szír területfoglalásra, sem pedig békefenntartásra, a lakosságcserés önhatalmú ötletei végrehajtására sem. vagyis gyakorlatilag minden török tevékenység illegális szíriában. Mivel súlyos veszteségeket okoztak a szíreknek, valamint nyíltan támogatták a terroristákat, és a "jogosultságaikat" már említettem, teljesen kiverte minden külső támogatás lehetőségét a törökök részére. Ez egy fájdalmas és véres áldozat volt, amit a szírek meghoztak, de most már "a király meztelen", elmondta nyíltan, hogy területszerző, birodalomépítő háborút folytat szíriában, minden más csak hazugság a kommunikációjukban. Ennyit kéne látni a stratégia történésekből az elmúlt napokból. Az igazi fekete leves még csak most jöhet a törököknek. Meglátjuk mi lesz, a jövő MINDIG bizonytalan, soha nem lehet biztosan előre megmondani, bármikor jöhetnek meglepetések.Kb. 1,5h órája hozta le a tass.
Orosz VM
Libiat nem olvastam, de akkor Haftart jobban felkészítették a ruszkik, mint Asszadot.Végül is nem pont így gondoltam, de igazam lett. Vagyis péntek után MÉÉG összesen 1-2 török drónozási napot jósoltam az előjelekből, és az be is következett. Nem tudom hogy mekkora veszteségekkel számoltak, de abban biztosak lehettek, hogy előre tudták, lesznek veszteségek. Volt ennek vajon értelme ? Sajnos azt kell mondanom hogy igen. Ha amúgy alapos indok nélkül mérnek a a török erőkre, annak ellenére is lázadt volna a nyugat és a NATO, hogy a törökök megszálló erő szíriában, és nincs ensz felhatalmazásuk sem a szír területfoglalásra, sem pedig békefenntartásra, a lakosságcserés önhatalmú ötletei végrehajtására sem. vagyis gyakorlatilag minden török tevékenység illegális szíriában. Mivel súlyos veszteségeket okoztak a szíreknek, valamint nyíltan támogatták a terroristákat, és a "jogosultságaikat" már említettem, teljesen kiverte minden külső támogatás lehetőségét a törökök részére. Ez egy fájdalmas és véres áldozat volt, amit a szírek meghoztak, de most már "a király meztelen", elmondta nyíltan, hogy területszerző, birodalomépítő háborút folytat szíriában, minden más csak hazugság a kommunikációjukban. Ennyit kéne látni a stratégia történésekből az elmúlt napokból. Az igazi fekete leves még csak most jöhet a törököknek. Meglátjuk mi lesz, a jövő MINDIG bizonytalan, soha nem lehet biztosan előre megmondani, bármikor jöhetnek meglepetések.
Erdogant súlyos csapás érte líbiában is, mert úgy gondolom, hogy a tegnapi 6 db harci drón lelövése líbiában, úgy, hogy elvileg egy sikeres támadást sem tudtak végrehajtani, egy hatalmas stratégiai katasztrófa. A következő napokban kiszivároghatnak ezeknek a híreknek a részletei is. De már olvasom is közben, hogy diplomáciai műveletek is zajlanak ? Az orosz nagykövet kiutasítása Ankarából ? Ez már a történések progresszív összeomlása a törököknek.
Van ez ügyben is aduja. Egyrészt Putyinnak jól jön a cash, amit kicsekkol a ruszki katonai szajrékért, illetve addig aem Nyugatit vesz, ami stratégiailag is fontos.Kardigán mint otthon mint külpolitikailag halott Orosz-kapcsolatok terén.
Kérdés? Lesz Kardigán Moszkvai látogatás?
Vagy azt is lemondta?
Mindenestre a kurdok örülgetnek.
Nyíltan nem volt rábizonyítható sem a terroristák támogatása, sem a hódító szándékai, de ez olyan hülye volt, hogy nagygyűlésen elmondta, és ezt többé a büdös életben nem lehet visszaszívni. A diplomácia már csak ilyen. Másrészt az EU-t is súlyosan elárulta. Nem csak a németek vannak az EU-ban, a többiekből nem egy fog beinteni a törökök migráns ráengedése az EU-ra miatt, és ezeknek a migránsoknak a nagyrésze már radikális iszlám hívő, nem olyan mint az elején, amikor nagyrészt nem a vallásosak alkották az áradatot.Libiat nem olvastam, de akkor Haftart jobban felkészítették a ruszkik, mint Asszadot.
Visszatérve a törökökre, azt hogy terroristájat támogatnak már ez előtt is közhely volt, nem oszt nem szoroz a pedigréjében. Viszont az kiderült, hogy nagyon elszánt és önjáró.