Végül is nem pont így gondoltam, de igazam lett. Vagyis péntek után MÉÉG összesen 1-2 török drónozási napot jósoltam az előjelekből, és az be is következett. Nem tudom hogy mekkora veszteségekkel számoltak, de abban biztosak lehettek, hogy előre tudták, lesznek veszteségek. Volt ennek vajon értelme ? Sajnos azt kell mondanom hogy igen. Ha amúgy alapos indok nélkül mérnek a a török erőkre, annak ellenére is lázadt volna a nyugat és a NATO, hogy a törökök megszálló erő szíriában, és nincs ensz felhatalmazásuk sem a szír területfoglalásra, sem pedig békefenntartásra, a lakosságcserés önhatalmú ötletei végrehajtására sem. vagyis gyakorlatilag minden török tevékenység illegális szíriában. Mivel súlyos veszteségeket okoztak a szíreknek, valamint nyíltan támogatták a terroristákat, és a "jogosultságaikat" már említettem, teljesen kiverte minden külső támogatás lehetőségét a törökök részére. Ez egy fájdalmas és véres áldozat volt, amit a szírek meghoztak, de most már "a király meztelen", elmondta nyíltan, hogy területszerző, birodalomépítő háborút folytat szíriában, minden más csak hazugság a kommunikációjukban. Ennyit kéne látni a stratégia történésekből az elmúlt napokból. Az igazi fekete leves még csak most jöhet a törököknek. Meglátjuk mi lesz, a jövő MINDIG bizonytalan, soha nem lehet biztosan előre megmondani, bármikor jöhetnek meglepetések.
Erdogant súlyos csapás érte líbiában is, mert úgy gondolom, hogy a tegnapi 6 db harci drón lelövése líbiában, úgy, hogy elvileg egy sikeres támadást sem tudtak végrehajtani, egy hatalmas stratégiai katasztrófa. A következő napokban kiszivároghatnak ezeknek a híreknek a részletei is. De már olvasom is közben, hogy diplomáciai műveletek is zajlanak ? Az orosz nagykövet kiutasítása Ankarából ? Ez már a történések progresszív összeomlása a törököknek.