Az aztekok egy szedett-vedett nepseg volt, akik Cortezt nagy feher istenukkent imadtak, jol le is blattoltak ot, nem kizart, hogy a toltekok nelkul csak a sivatagi puebloikban maradtak volna. Az inkak, na, ok mar mas teszta.<b>Meister:</b>
Szalámi taktika mester! Esetleg tudsz valamit Peking titkos terveiről, amit mi nem?
Rogyadozó szövetségesi rendszerrel a háta mögött az USA is csak félkarú óriás globális léptékben. Oroszország és Kína pedig külön-külön is megoldhatatlan probléma Amerikának, pláne, ha győztes világháborút szeretne megvívni.
Az oroszok és Kína az USA-t nem elpusztítani akarják (szerintem is rossz ötlet lenne), csak helyre tenni. Nagy különbség! Ha az USA visszaül a helyére, akkor jöhet Moszkva – bár addigra ezen túl leszünk, Oroszország már most is Kína nyugati katonai pajzsa. A lexebb az egészben, hogy ezt az uSA érte el, mégpedig egymaga! Gratula!
Az Egyesült Államok több kárt okozott saját magának, mint az összes riválisa együttvéve.
Más:
A helyzet engem is frusztrál, tahó voltam olyanokkal is, akik nem érdemlik meg.
Ellenben a megjegyzéseidből azt látom, hogy Te örülnél egy világháborúnak.
Az egészben az a furcsa, hogyan szeretheted Európát, ha közben ezt kívánod? Egyáltalán szereted?
Ha Téged is frusztrál az, hogy Putyin birodalma köszöni szépen, de pont lef.ssa a nyugati szankciókat és még mindig nem óhajt bedőlni, megértem, nem vagy egyedül. Van egy csomó hasonló balfék Washingtonban is. A magam részéről továbbra is Európa oldalán állok, a geopolitikai realitás pedig az, hogy Európa sikere elsősorban az orosz kapcsolatokon múlik, Oroszország ellenében hasalás van.
Az amerikai kapcsolatok csak seggre ülni segítenek Európának.
Az aztékokat meg ne fikázd, mert ha a ruszkik megbaszcsizzák az újkazár birodalmat, akkor Kaliforniától Arizonáig mennek vissza a területek jogos tulajdonosaikhoz
Kinanak nem kell Oroszorszag, csak Sziberia - a szemszogukbol a szlav barbarok max utkozoknek lesznek jok
Ha mar itt szoba kerult a tortenelem, altalaban nem az a lenyeges, es perdonto, ki a civilizalt, ki a nem. Lehet itt kardoskodni, melyik sereg az erosebb, melyik felkeszultebb bekeidoben, melyik nem. A lenyeg az, hogy melyik az, amelyik kepes a legtobbet eloallitani fegyverbol. Anyaghaboru lesz. Ebben nagyjabol kiegyenlitettek a viszonyok. Bar a kinaiake a legtobb ritka foldfem.
Europa: Europanak valoszinuleg vege lesz a nuklearis harmadikban. "Szeretem" a kontinensem, de a realitasom szerint az eszaki felteke nagyjabol 2 milliard ember temetoje lesz. A tuleloknek meg max kietlen pusztasagok es oceani oazisok maradnak egy nuklearis haboru utan. Valoszinuleg meg egyik orszag sem orult elegge, de ki tudja, ha egyszer valaki "ledob" egyet, beindul a domino-effekt, aztan annyi. Nem nuklearis haboruban max 800 millio lelek adja vissza a teremtojenek a lelket.
Engrm nem frusztral, hogy Putyin lefossa, sot, akkor frusztralt volna, ha nem igy tesz. Nem szeretem az oroszokat, am jol teszik, ha ugy viselkednek, ahogy. Nehogy mar a kocsog amcsik azt higgyek, mindent megtehetnek. Kulonosen, ha egy majom vezeti oket.
A feher fajt meg egyebkent ne hozzuk ossze az oroszokkal, ahol sok a mongolid, az minden, csak nem feher.