[BIZTPOL] Szíriai helyzet

100%, hogy stratégia bombázokról Tu-95M vagy Tu-160-rol indították a robotrepulogépeket és H-55/555 voltak.

Várjuk meg a hivatalos orosz kozleményt, hogy honnan és mennyi RR indítottak. Lehetett vegyes Kalibr-Nk és H-55/555 indítás is. Az a két (eddig ismert) lezuhant darab még belefér....

f6TCa.jpg

Ahogy gondoltam a Rosztov na Donu Kilo osztályú dízel-elektromos Ta-ról indították a Kalibr-Nk-t a Foldkozi-tengerrol. A Rosztov ép útton van a Fekete-tengerre, hogy csatlakozzon a flottához.

Idlib
https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=PSb-aXSUk98
https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=YO8aTpp6Jeg

Hahaha! Szerintem ez a roncs jó ideje ott heverhetett a porban! Mert 0.21-nél kipattan és elpucol belőle egy félméteres kígyó, ami biztos nem a lezuhanás után fél órával telepedett be a még füstölgő és büdös roncsba.

Nem baj, ha egy-kettő lezuhant, vagy lelőttek, jó messze mentek.....régi szovjet készletekből lövöldöznek- összesen 17 db repült, legyen ulippo nak is jó napja.

Ez inkább valami kábel darab, amit oda dobták.....

Először én is azt hittem, de sokszor megnéztem a felvételt, amiről a szöveget követve kiderült, hogy azon a részen vágás nélküli, a roncs túloldalán, a dumagéppel szemben meg senki sem állt, aki a kábelt odadobhatta volna. Többszöri visszanézés alapján szerintem az a roncs belsejéből jött, akkor meg szerintem csak kígyó lehetett.

....az jó lenne, ha egy ilyen roncs, megvárja, amíg több szakállas összegyűl vagy pont a bázisukra cipelik és ott indítana önsemmisítőt.....

Most megy orosz honvédelmi miniszter sajtótájékoztató... Boki jól tippelt, mindent bele...volt ma: Tu-95, Tu-160, Tu 22M3.....Egyszerre 140 célpontot támadták. ez volt eddigi a legnagyobb támadás. Latakiából duplázták a bevetések számát.

Nem baj, ha egy-kettő lezuhant, vagy lelőttek, jó messze mentek.....régi szovjet készletekből lövöldöznek- összesen 17 db repült, legyen ulippo nak is jó napja.

Eddig egyetlen lelőtt/sikertelenül lezuhant szárnyasbombára van bizonyíték, a 12.58-nál egy a levegőben égve zuhanó valami az is lehet(vagy repülőgép, vagy helikopter). A többi földön égő vagy csak porosodó roncs az simán lehet a célpontba becsapódás utáni "üzemszerű" robbanásnál szétszakadt és párszáz méter repülés után talajt fogó roncsdarab is. Egyébként tizenhét indításnál 2-3 sikertelen/lelőtt példány tényleg nem rossz átlag egy hosszú évekkel korábban gyártott és azóta raktározott technikánál, ennyit általában "rá is terveznek" pluszban az indításoknál.

Összesen 34 db ment. Ezen kívül Putyin utasította szír partoknál lévő orosz flottát, hogy létesítse direkt kapcsolatot érkező francia anyahajóval és kezelje őket szövetségesként.

<blockquote rel="varga dima">Nem baj, ha egy-kettő lezuhant, vagy lelőttek, jó messze mentek.....régi szovjet készletekből lövöldöznek- összesen 17 db repült, legyen ulippo nak is jó napja.

Eddig egyetlen lelőtt/sikertelenül lezuhant szárnyasbombára van bizonyíték, a 12.58-nál egy a levegőben égve zuhanó valami az is lehet(vagy repülőgép, vagy helikopter). A többi földön égő vagy csak porosodó roncs az simán lehet a célpontba becsapódás utáni "üzemszerű" robbanásnál szétszakadt és párszáz méter repülés után talajt fogó roncsdarab is. Egyébként tizenhét indításnál 2-3 sikertelen/lelőtt példány tényleg nem rossz átlag egy hosszú évekkel korábban gyártott és azóta raktározott technikánál, ennyit általában "rá is terveznek" pluszban az indításoknál.</blockquote>

Nem értek hozza, de a képeken tényleg inkább a hátsó rész mindig megvan.....lehet, hogy egyszerűen ledobja becsapódás előtt? mert a harci részét nem látok a képeken....