[BIZTPOL] Szíriai helyzet

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 780
54 456
113
Mondjuk így belegondolva: nem éppen a legokosabb politikusi erény hirtelen háborúba vinni az országot ha a hadsereg nincs felkészülve…
Válságmenedzsment.

Ha akkor nem mennek be, mostanra valószínűleg sokkal jobban satuba lennének fogva, s lehet hogy már a Krímből is ki lennének szorítva.

Mikor tűzszünet lesz, meg kell nézni ki mit ért el az eredeti céljaiból, s tisztán látszani fog hogy Putyin vagy Zelenszkij akarata érvényesül e jobban, ki milyen politikusi erényekkel rendelkezik.

gonny

Well-Known Member
2016. december 24.
659
1 193
93
OFF

Mondjuk a kommunisták alatt volt utoljára normális haderőnk, komplex iparágaink ill. a tűrető egészségügyünk és közoktatásunk, valamint bűnözőket nemtoleráló közbiztonságunk.
Mert nem is voltak igazi bűnözők.
Azért nem voltak, mert igazi pénz sem volt.
Akkor meg minek bűnözni?
Így azért könnyű. :)

• Tetszik
Reactions: Kim Philby

gonny

Well-Known Member
2016. december 24.
659
1 193
93
Na mit mondtam, hogy Iránnak nem maradt más, mint a kurdokat támogatni. :)

• Hűha
Reactions: Kim Philby and enzo

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 780
54 456
113
Róla nem láttam videókat, biztos komoly dolgokat csináltak ők is, Sztálin is, Hitler is, csak az ISIS-t le tudtam követni full hd-ben mikor gyerekekkel fejeztettek le embereket, átmentek tankkal foglyokon, láncra kötve benzinben megfürdetett rabokat gyújtottak fel, 13-15 körüli gyerek alavita fiúkat lőttek agyon hasaltatva 20-asával miután kiásatták velük a sírjaikat, ilyesmi...

Aki ezeknek a bűneit relativizálja, azt én nem tudom hova tenni...

Masztiff

Well-Known Member
2018. július 4.
4 439
8 708
113
Róla nem láttam videókat, biztos komoly dolgokat csináltak ők is, Sztálin is, Hitler is, csak az ISIS-t le tudtam követni full hd-ben mikor gyerekekkel fejeztettek le embereket, átmentek tankkal foglyokon, láncra kötve benzinben megfürdetett rabokat gyújtottak fel, 13-15 körüli gyerek alavita fiúkat lőttek agyon hasaltatva 20-asával miután kiásatták velük a sírjaikat, ilyesmi...

Aki ezeknek a bűneit relativizálja, azt én nem tudom hova tenni...
Maradjunk annyiban, hogy pár év (1975-1978) alatt Kambodzsában 1,7 millió embert gyilkoltak meg, éheztettek vagy dolgoztattak halálra. A népesség ötödét...
Én láttam a koponya hegyeket és a beszámolókat. Mao és Sztálin híve volt....

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 780
54 456
113
Maradjunk annyiban, hogy pár év (1975-1978) alatt Kambodzsában 1,7 millió embert gyilkoltak meg, éheztettek vagy dolgoztattak halálra. A népesség ötödét...
Én láttam a koponya hegyeket és a beszámolókat. Mao és Sztálin híve volt....
Ezekről hallottam, az ISIS-t meg lekövettem anno a Szír topikban az arab tavasz elejétől, totál más így az élményem róluk. Biztos szar volt Kambodzsa a Vörös Khmerek idejében ezt nem vitatom, csak engem ez annyira érint meg mint mondjuk a tatárjárás, arról is tanultuk suliban hogy végigdúlták a fél akkor ismert világot Eurázsiában, sok áldozattal, de nincs róla saját emlékem. Az ISIS meg volt olyan "kedves" és dokumentált elég sok mindent, szóval róluk van fogalmam eléggé, és nem csípem a munkásságuk!

Azt is utálom aki nem utálja őket!

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
21 400
28 316
113
Most ez ilyen verseny vagy wtf is történik?
Elbírhatatlan szenvedést szabadítottak az emberekre. Mindegyik.
A festő, Sztálin, Pol Pot, az örményeket kiirtó török stb.
Akit így vagy úgy érintett, annak a legszörnyűbb az, amelyik. Sorrend? Minek.
Mindegyik szakadt volna az anyjába.

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
20 225
35 596
113
Az a helyzet,hogy ez szörnyű,de mondjuk a 100 éves háborúban portyázó angolok is igy viselkedtek,Kongóban meg még ma is előfordul,hogy utána meg is eszik azt,kit élve megégettek (megsütöttek).Mátyás Boroszlónál módszeresen hajitógépekkel belövette a lengyel táborba az előző összecsapásban elesett lengyelek levágott fejeit a lengyel táborba.Az előrenyomuló zuluk módszeresen kiirtották az utjukba eső törzseket,hogy legelőterületet nyerjenek a marháiknak.Bibliában meg benne van,hogy Dávidot gyermeke halálával bünteti az Úr,mert nem akarta kiirtani a jezebitáket,kik Jeruzsálemet birtokolták.
A történelemben egyáltalán nem ritkák a népirtások.Az akkori lakosság számához viszonyitva Dzsingisz kán nagyobb népirtást csinált,mint Hitler.Pol Pot,Mao és Sztálin abban tüntek ki,hogy ők elsősorban a saját népüket irtották.

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
15 008
38 089
113

A török, úgy ahogy, de megoldotta az örménykérdést. Meg a görögöt...

Nem húzták el végtelenségig a szenvedést, mint a kedvenceid a palesztinokkal.

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
8 665
55 253
113
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
21 400
28 316
113
Az a helyzet,hogy ez szörnyű,de mondjuk a 100 éves háborúban portyázó angolok is igy viselkedtek,Kongóban meg még ma is előfordul,hogy utána meg is eszik azt,kit élve megégettek (megsütöttek).Mátyás Boroszlónál módszeresen hajitógépekkel belövette a lengyel táborba az előző összecsapásban elesett lengyelek levágott fejeit a lengyel táborba.Az előrenyomuló zuluk módszeresen kiirtották az utjukba eső törzseket,hogy legelőterületet nyerjenek a marháiknak.Bibliában meg benne van,hogy Dávidot gyermeke halálával bünteti az Úr,mert nem akarta kiirtani a jezebitáket,kik Jeruzsálemet birtokolták.
A történelemben egyáltalán nem ritkák a népirtások.Az akkori lakosság számához viszonyitva Dzsingisz kán nagyobb népirtást csinált,mint Hitler.Pol Pot,Mao és Sztálin abban tüntek ki,hogy ők elsősorban a saját népüket irtották.
A nagy különbség szerintem az egyik eseti, a másik maga a rendszer

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
21 400
28 316
113

Akkor rendezni kéne egy proper népirtást a palesztinokkal is ?
Egyébként az állításodból is következik, hogy nincs semmiféle népirtás velük kapcsolatban.

• Vicces
Reactions: megazez

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
15 008
38 089
113

Masztiff

Well-Known Member
2018. július 4.
4 439
8 708
113

Ja, de
- sem a görögök, sem az örmények nem azzal kezdték, hogy háborút indítanak, hogy elpusztítsák a törököket (mint kedvenceid a zsidókat);
- mellesleg a törökök néhányszáz évig irtották a megszállt népeket (nem csak őket) folyamatosan.

• Tetszik
Reactions: fishbed and Juvi