[BIZTPOL] Szíriai helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 293
68 387
113
Menekül a lakosság Hámából a terroristák közeledése miatt.

CrImM3FXgAAYPfz.jpg
CrImrbhWEAQT4_G.jpg
CrImrbhWEAQT4_G.jpg
CrImXL3WAAAI763.jpg
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 833
30 928
113
Ha tudják, hogy jönnek és talán azt is, hogy milyen irányból, akkor miért nem szórják meg a levegőből őket rendesen? Sokkal egyszerűbb, mint később bújócskázni a szétlőtt városban és kevesebb SAA katona is halna bele. Most ott van az iráni bázis is, éjjel-nappal kellene szórják az áldást megállás nélkül és teszteljék az új fegyvereket is. Szu-25-ösöket meg nagy hülyeség volt kivonni Szíriából, mert nagyrészt arra lenne szükség, meg ha lenne akkor valami AC-130 szerű gépre.
 

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 334
9 634
113
Most az oroszok feladták Szíriát, vagy mi van?
Homs, Hama az ő érdekeltségükkel van tele...

Mi lehet az alku a nagy török-orosz összeborulás mögött.
Ha egymás között szférázzák az országot, akkor is menni kéne Homs, Hama, 'Idlib és Aleppo' körül, szóval ez most nekem kakuktojás.
Szorulnak vissza, közben meg máshol eszement módon bombáznak.

Sokáig megy ez még, akkor már ár/érték arányban nem fogja megérni és kivonulnak a fenébe, maximum megtarjták Tartust, meg Latakiát.
(Ellenzék most már simán nyerne az orosz segitség nelkül, tehát egy ilyen alku után kapna az ellenzék is, viszont akkor az Asszad család = Kadhafi család)
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 466
19 050
113
Most az oroszok feladták Szíriát, vagy mi van?

Elég valószínű ! Nekem ez jön le sehol nm látok komoly támogatást.
Hol vannak a btr-82 a t-90 tankok mi-28 helik hogy kicsit akár éjszaka is odacsapjanak .
A fent leírt járműveknek egy fronton kéne mozogni és tolni a területeket egyre távolabb.
 

varga dima

Well-Known Member
2011. március 3.
2 173
2 919
113
Orosz oldalakon megjelent videón látszik, ahogy egy Konkursz indul egy asszadiek T-72 -e ellen.... Tank az utolsó pillanatban használ füstgenerátort és úgy látszik működött....
 
  • Tetszik
Reactions: cinikus

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 325
10 382
113
Roni ez egy remek kérdés,BTR-82-t már tavaly is lehetett látni, gondolom Shtora drága folyamatosan pótolni mivel kilövik és nem is bírja sokáig. Mi-28-al nem kockáztatnak, de este igazán megszórhatnák őket. Damaszkuszban Darayaval felszabadult pár ezer katona jövő hét elején elvileg a Daraya melletti negyedet is evakuálják, Kelet Ghoutát összelehetne szorítani csak városokra, ma is ott nyomultak.
CrSKg0DWEAEOsrL.jpg
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 584
28 230
113
Csak halkan merem megjegyezni, hogy az aleppói offenziva után ez a hamai is mekkora sikere az orosz-szír szövetségnek. Ezeket a korábban már a harmincezer lebombázott célpont valamelyikében megsemmisítetteket megint szépen veri a megsegített szír hadsereg!