[BIZTPOL] Szíriai helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 032
23 019
113
.Ezeket mar kitargyaltuk a forumon es kiderult, hogy vagy nem voltak ilyen vegyifegyver-tamadasok vagy pedig csak ra akartak kenni a kormanyerokre. Most kivetelesen nem londoni arab boltos (aka demokratikus ellenzek) jelentette a kamu esetet, hanem (azt irja a rajtersz):

"... The Syrian Civil Defence, a rescue workers' organization that operates in rebel-held areas, said government helicopters had dropped barrel bombs containing chlorine on the Sukari neighborhood in eastern Aleppo. ..."

Igazan megbizhato forras ez is. Idiotak.
 

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 604
25 941
113
https://www.almasdarnews.com/articl...ches-massive-offensive-south-aleppo-district/
"Breaking: szíriai hadsereg indít hatalmas offenzívát déli Aleppo kerület

Aleppo, Szíria (06:50) - Miután órás intenzív airstrikes és tüzérségi gránát, a szíriai hadsereg támadást indított a Ramousah kerület szomszédos Ramousah Artillery alap több oldalát.

Élen a támadó az elit egységek a Tiger erők, melynek célja, hogy rögzítse az egész kerület, hogy indítsák újra a szállítási útvonal a város.

Állítólag a szíriai hadsereg már eddig is jelentős előrelépések megragadó Ramousah Muncipal Building, a Ramousah kenyér, és a garázs."
cats2.jpg


Crw7ruwXgAQXMjy.jpg


 
T

Törölt tag 1526

Guest
Ezeket mar kitargyaltuk a forumon es kiderult, hogy vagy nem voltak ilyen vegyifegyver-tamadasok vagy pedig csak ra akartak kenni a kormanyerokre.
Az lehet, hogy ti már kitárgyaltátok itt a fórumon, hogy nem történt ilyen de ennek ellenére ENSZ BT határozatok vannak amik kimondják, hogy az Aszad-kormány mérgező vegyi anyaggal, konkrétan klórral támadt lakott területekre és az ENSZ biztonsági tanácsának tagjai Oroszországgal együtt már többször felszólították az Aszad-kormányt, hogy fejezze be a mérgező vegyi anyagok alkalmazását.
http://www.un.org/en/ga/search/view_doc.asp?symbol=S/RES/2235(2015)
http://www.un.org/en/ga/search/view_doc.asp?symbol=S/RES/2209 (2015)

Lehet, hogy csak évek múlva de Aszadnak komoly esélye van rá, hogy Hágában kell majd beszámolnia a vegyi fegyveres támadásokról és ott bizony nagyon sovány érv lesz az, hogy a HTKA fórumon már kitárgyalták, hogy nem történt ilyen.

Bizonyított tény, hogy már vetett be klórgázas bombákat Aszad és az is tény, hogy már többszöri felszólítást kapott az ENSZ BT-től, hogy fejezze be az alkalmazásukat.
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 032
23 019
113
... az ENSZ biztonsági tanácsának tagjai Oroszországgal együtt már többször felszólították az Aszad-kormányt, hogy fejezze be a mérgező vegyi anyagok alkalmazását. ...

Annyit irnak az altalad linektl fecnikben, hogy:

Csunya dolog a vegyifegyverek bevetese. Jogszabalyok, blabla.
Eros a gyanu, hogy bevethettek klorgazt, ezert nyomozni kell.
Sziriaban mindenkinek egyutt kell mukodni a nyomozasban.
30 naponta jelentesek.
90 nap mulva majd lezarjak a nyomozast es annak fuggvenyeben folytatjak, azaz kezdik elolrol a mokat.

Senki nem szolitotta fel Aszadot semmire sem. Ezt csak te koltotted hozza. :D
 

szatomi69

Active Member
2015. december 22.
1 477
7
38
Utóbbi napokban, Aleppo-nál elesett iráni tábornokok. Szerintem ez azt bizonyítja, hogy inkább jelentős iráni részvétel van a mostani offenzívában és nem annyira Assadista.
CrsAeJiXgAAHuIu.jpg

CrwEIqKWAAA15Rc.jpg
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 293
68 384
113
Ha még nyomoz az ENSZ az augusztusi klórgáz ügyben, akkor, hogy lehet ilyen magabiztossággal kijelenteni, hogy a kormányerők voltak? És a mostani esetben még nyomozás sem kezdődött, de már ki van jelentve, hogy a kormányerők voltak?
"Elnézést Virág elvtárs, de ez az ítélet."
Érdekes módon ha van némi SAA siker, a másik oldalon rögtön előkerül a jó öreg vegyi támadás téma.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 293
68 384
113
Úgy néz ki az irániak, síita milíciák, és a kormányerők erős támadásba kezdtek Aleppo-tól D.re. Qarassit bekerítették és Khan Tumant pedig elérték.
CrsG_TZW8AAWEw7.jpg:large

Talán megjött végre az eszük és megértették hogy az augusztusi pofára esés megismétlődésének csak úgy lehet elejét venni ha kijutnak a hegyekbe ami Tumantól még 10km kb.
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Annyit irnak az altalad linektl fecnikben, hogy:

Csunya dolog a vegyifegyverek bevetese. Jogszabalyok, blabla.
Eros a gyanu, hogy bevethettek klorgazt, ezert nyomozni kell.
Sziriaban mindenkinek egyutt kell mukodni a nyomozasban.
30 naponta jelentesek.
90 nap mulva majd lezarjak a nyomozast es annak fuggvenyeben folytatjak, azaz kezdik elolrol a mokat.

Senki nem szolitotta fel Aszadot semmire sem. Ezt csak te koltotted hozza. :D
A nyomozás megtörtént és magas fokú bizonyítékokat talált, hogy a klórgázt folytatólagosan és szisztematikusan fegyverként használták Szíriában.

Noting the letter of the Secretary-General to the President of the Security Council of 25 February 2015 (S/2015/138), transmitting the note of the DirectorGeneral of the OPCW, discussing the decision of the OPCW Executive Council of 4 February 2015 that expressed serious concern regarding the findings of the FactFinding Mission (FFM) made with a high degree of confidence that chlorine has been used repeatedly and systematically as a weapon in the Syrian Arab Republic,

Elítélték a vegyi fegyverek használatát és felháborodva jegyezték meg, hogy tovább folytatódik a civilek megölése és megsebesítése vegyi fegyverek által.

Condemning in the strongest terms any use of any toxic chemical as a weapon in the Syrian Arab Republic and noting with outrage that civilians continue to be killed and injured by toxic chemicals as weapons in the Syrian Arab Republic,

Ismételten felszólították a Szíriai Arab Köztársaságot, hogy a vegyi anyagok mint a klórgáz fegyverként való használata megsérti az ENSZ vonatkozó határozatát továbbá megjegyezték, hogy ezek használata a Szíriai Arab Köztársaság által megsérti CWC-t.
(Protocol for the Prohibition of the Use in War of Asphyxiating, Poisonous or other Gases, and of Bacteriological Methods of Warfare, and the Convention on the Prohibition of the Development, Production, Stockpiling and Use of Chemical Weapons and on their Destruction)

Recalling that the Syrian Arab Republic acceded to the CWC, noting that the use of any toxic chemical, such as chlorine, as a chemical weapon in the Syrian Arab Republic is a violation of resolution 2118, and further noting that any such use by the Syrian Arab Republic would constitute a violation of the CWC,
http://www.un.org/en/ga/search/view_doc.asp?symbol=S/RES/2235(2015)