[BIZTPOL] Szíriai helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

szatomi69

Active Member
2015. december 22.
1 477
7
38
Nem azért nincs így,mert a képesség hiányzik,hanem az akarat,valószínűleg nem éri meg nekik a veszteség a tevekakit,meg a homokot,idegenben,hívták őket,legálisan,jöttek legálisan,teszik amit ígértek,légi támogatást adnak,sanszos,hogy a Szír szárazföldi erők teljesítménye is közrejátszott abban,hogy visszavettek a lendületből,meg sok tűzszünetet is megszerveztek,szerintem nem bánnák ha az arabok megegyeznének egymás között,nekik nem fűződik érdekük,hogy az arabok gyilkolásszák egymást,kevésbé tűnnek vérszomjasnak,mint akik a mérsékelteket támogatják,azok láthatóan mindent megtesznek,hogy ne legyen fegyvernyugvás,semmi sem drága nekik.
"Kevésbé vérszomjas"? Ezt az érzést a kazettás bombák, gyújtóbombák és termobarikus bombák, bárhová való dobálásából, meg a romok alól kihúzott gyerekhullákból sikerült leszűrni? Érdekes megítélése ez is a dolgoknak.;)
 

szatomi69

Active Member
2015. december 22.
1 477
7
38
A "demokratikus ellenzek" kifejezes neked jobban tetszik, de ha nem azok akkor most mit csinaljak? :D
Nem a kifejezéssel van a gond. Mindenki úgy nevezi őket ahogy akarja, (lázadók, terroristák, zöldek stb.) de ezt, gondolom te is tudtad. Hanem arról, hogy más is van mint a Farsnews, Sputnik, Orientalista, meg Al Masdar stb. Mert ezek, hogy úgymondjam "kissé egyoldalúak".:)
 

vendég3

Well-Known Member
2016. augusztus 30.
131
291
63
A "demokratikus ellenzek" kifejezes neked jobban tetszik, de ha nem azok akkor most mit csinaljak? :D


Nincs demokratikus ellenzék. Akik ebben a szerepben tetszelegnek azok nagyrészt külföldi zsoldosok akikre soha senki nem szavazott. Az a demokratikus ellenzék aki 2.-3.-4. Stb helyen végzett a választásokon.
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 217
30 266
113
Ez az egyetlen bomba ment az egész depóra, az is besült? Mert a kinti, udvari képeken sincs bombatámadás utáni kár, szétégett cuccok, kráter, stb, csak óriási öszehányt szemétkupacok. Itt azért még sántít valami... :)

Na de az az egy butabomba meg milyen precíziós volt már! Az épület csak egyik sarkában van feldobozolva a segély-sampon, vagy mi, oszt' épületen keresztül nem pont oda esik? És a szírek dobták, állítólag, éjszaka, képesség nélkül, valami rozsdás szovjet importcuccal valami rozsdás szovjet bombát - na akkor mit tudhatnak az oroszok? Be is indult a rettegés, meg is értem, de hát "akinek pedig valami vaj van a fején, hadd szarjon be egy kicsit". -Főleg annak fényében, hogy az euroatlanti szövetség hájtek cuccokkal nappal a sivatagban nem tudott eltalálni egy terrorista falkát.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 318
55 718
113
"Kevésbé vérszomjas"? Ezt az érzést a kazettás bombák, gyújtóbombák és termobarikus bombák, bárhová való dobálásából, meg a romok alól kihúzott gyerekhullákból sikerült leszűrni? Érdekes megítélése ez is a dolgoknak.;)


Bezony,ahhoz képest,hogy nem az oroszok kezdték destabilizálni a régiót,felfegyverezni,kiképezni,finanszírozni,stb,a terroristákat,kifejezetten szimpatikusak,a fentieket megtevőkkel összevetve.
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 572
18 443
113
Tényleg érdekes. Pont ott van egy lyuk a plafonon ahol az OFAB a dobozok közé esett. Lehet besült és átütötte a plafont, a dobozok közé esett a kis krátert a mozgási energiája vájta. Hát nem érdekes, hogy pont ott van egy lyuk a plafonon a dobozok fölött?

Nézd meg egy kicsit figyelmesebben azt a lukat. A mennyezet egy darabja esett le, de a gerendázat teljesen épp. Ergo az nem egy luk, hanem lehullt mennyezet.
 

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 325
10 382
113
A masszív török segítség se segít az FSA/ahraron. IS ellentámadás Észak Aleppónál

18+ videó

https://gn-amaq.ga/2016/09/22/مشاهد-من-بعض-القرى-التي-استعادها-مقاتل/
Cs8f0JYWcAAmBUi.jpg
 

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 971
5 940
113
Hama-tól É.-ra a lázadók 130 mm-e tüzel

Tényleg nem értem, hogy miként van lehetséges, hogy teljesen nyugodtan lődöznek a lázadók fényes nappal mindenféle tüzérségi eszközzel. Annak ellenére, hogy orosz légifölény van. Nincs itt-ott véletlen valami orosz tüzérségi radar, vagy UAV. Vagy hogy 2-3 lövés után(ami valljuk be nem tul gyorsan adják le a kamerának pózoló tüzérek) miért nem érkezik a válaszcsapás?
 

ghostface

Well-Known Member
2010. június 20.
2 883
10 014
113
Milyen célpontot? Neked van arról információd, hogy pont abban a helységben pont az a kupac doboz volt a célpont és azt sikerült telibe találni? Kekeckedsz, mellébeszélsz, terelsz. Ez a kép azt bizonyítja, hogy az ott nem egy tüzérségi lövedék ütötte lyuk hanem egy levegőből érkező lövedéké, és nem azt, hogy pont az a dobozkupac volt a célpont.

Eddig az volt a duma, hogy az orosz butabombák mindent eltalálnak, csak a célt nem. Gondolom az ENSZ segiteni akart és ezért jó nagy területen szétszórta a segélyszállitmányt, hogy könnyebb legyen eltalálni. :)
De amúgy mielőtt beleélnéd magad, csak irónia volt részemről.

A vélt becsapódási kráter a kép alapján 2-2,5m távolságban lehet a mennyezeten lévő luk középpontjától. Tehát az állitólagos bomba szögben érkezett. Viszont ahogy a képen látható az állitólagos bomba far része, az nem igazán passzol össze a becsapódás irányával.
 
  • Tetszik
Reactions: jani22

szatomi69

Active Member
2015. december 22.
1 477
7
38

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 584
28 230
113
.Mikhail Khodarenok orosz katonai szakértő, nyugalmazott ezredes szerint ezért Oroszországnak nem szabadna tovább részt vennie a szíriai polgárháborúban és meg kellene kezdenie csapatai kivonását.

Ha nem akarják hogy Afganisztán 2 legyen akkor jobb ha kivonulnak! Nincs még meg az erejük nekik sem.

Hiányoznak a csapásmérő drónok és modern járművek pl kurganyec armata mi-28nm és a célmegjelőlő a 4 gen gépekrők.
Szerintem ha ezek már meglénnek az oroszoknak már tuti be vonultak volna szíriába.

Na ja.

blogen 08.10.: "Hogy mi lehet a problémák oka, az sokrétű. Az oroszok technikai kihívásai nagyon valószínűen meghatározzák a lehetőségeiket, de az együttműködés formája is közrejátszhat, miszerint a szíreknek jóval nagyobb beleszólásuk van a tervezésbe és végrehajtásba, mint a kurdoknak, ami súlyos hiba, mert iszonyú, hogy pazarolják a kevéske erőforrásukat teljesen értelmetlen hadműveletekre, mint a legutóbbi sivatagi futásuk is volt, amikor mélyen benyomultak az ISIS területére, aztán komoly vesztességgel ki is verték őket onnan.

Ezeknek a különbségeknek az oka az is lehet, hogy a NATO-nak van tapasztalata, történetének egész időtartalmára visszamenőleg, hogyan kell pesztrálni harmadik világbeli szövetségeseket a győzelem érdekében, míg az oroszok részben a szovjet "testvéri segítségnyújtás" modelljére építhetnek, ami nagy szabadságot adott a különféle felszabadító mozgalmak képzelten ostobáinak és leginkább ez vezetett a végtelenségig elhúzódó harmadik világbeli konfliktusokhoz, amit képzett orosz tanácsadók tervezői és vezetői munkájával gyorsabban is rövidre lehetett volna zárni. Részben pedig ennek és a NATO modelljének egyidejű elvetésére épül és minden korábbi hagyományuknál nagyobb szabadságot ad a megsegítettnek, aki viszont nem tud ezzel élni, mivel nem véletlenül szorult segítségre!

De a szírek súlyos elmaradottsága nem menti az oroszokét. Ebből a konfliktusból, ha van eszük, akkor levonják a tanulságot és felgyorsítják a modernizációt, mert a kiterjedt CAS képesség, a valós idejű felderítési információk és az arra való gyors reagálás lehetősége nélkül nincs modern légierő."


blogen 08.10.: "Erre korábban írtam, hogy valószínűleg vagy:
- elfogyott a hadianyag és technikailag se állnak a helyezt magaslatán
- elfogyott a pénz és nem akarnak máshonnan elvonni erre
- nincs meg már az akarat ennek az intervenciónak a folytatására."


blogen 08.21.: "Nagyjából a síita területek fölött uralkodna [Aszad], a síita milíciákra és a síita internacionalizmusra alapozva maradék hatalmát. Ja, ez van!"

Jó, tudom, ahogy én se, úgy az orosz katonai szakértők se látják, hogy itt a NATO-nál minden tekintetben felsőbbrendű orosz hadvezetés és technikai triumfálása készül elő egy fondorlatos terv eredményeképp a nagyszerű szír erőkkel karöltve! Hajrá!
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 990
12 026
113
ISIS - FSA pingpong. Tegnap az FSA elveszitette a naracs teruletet, viszont megszerezte a keket. Ma mindket terulet ujra ISIS kezen van.

Cs80zwGVMAACskc.jpg
 

varga dima

Well-Known Member
2011. március 3.
2 173
2 919
113
Pentagon mai nyilatkozatában az áll, hogy nincs egyértelmű bizonyíték, hogy oroszok voltak, de ők az elkövetők.....csak úgy, meggyőződésből.... Mondtam tegnap, hogy de ja vu.....maláj gép.....stb....