Pont erre gondoltamSzerinted én honnan nyomom a dumát itt....Mi?! ...

Remélem nem mennek ész nélkül előre Ezzor felé, okosabb volna délen és északon kiszélesíteni a területet és jobban védhető magaslatokat behúzni , nem beszélve arról hogy északon olaj/gázmezők délen meg a foszfor bánya vár arra hogy felszabadítsák.
Mint egykori tüzér csak a ballisztikus röppályára tudok gondolni. A lőtávolnál messzebb lévő, vagy épp erős csöves légvédelemmel rendelkező ellent megszórjuk nem irányított, repeszromboló töltetű rakétákkal. De ez csak egy tipp...!
Valószínűleg a távolban látható domboldalon lehetnek a barátságtalan feketeinges rosszfiúk állásai és azokat szórják B-8 blokkokból 80mm-es repesztöltetű rakétákkal (a nagy lőtáv miatt kell a magas szögértékkel indított ballisztikus pálya).
Tüzérséggel ugyanez menne tizedannyi pénzből, ráadásul pontosabban. Más kell legyen az oka, de egyelőre nincs nekem sem ötletem.
csak nem esnek kétszer ugyan abba!Remélem nem mennek ész nélkül előre Ezzor felé, okosabb volna délen és északon kiszélesíteni a területet és jobban védhető magaslatokat behúzni , nem beszélve arról hogy északon olaj/gázmezők délen meg a foszfor bánya vár arra hogy felszabadítsák.
AZ IS azóta sokat gyengült, minden fronton visszaszorul. Valamint, már most jobban szélesítik az út környékét.csak nem esnek kétszer ugyan abba!
A kézifegyvereken is van célzó, mégis előfordul hogy valahova csak úgy csípőből, szemre célozva odaküldenek néhány sorozatot. Az UB-blokk/B-8 blokk és rakétáik eleve nem pontcélra valók hanem területtűzre, jó sűrűn megszórni repesztöltetekkel egy nagy területet. Az is látszik hogy tartottak a MANPADS-tól, szórták rendesen az infracsapdákat, ezért nem mentek közelebb a célterülethez.NIR-el ballisztikus pályán...? Hááát...szemre megprobalhatod mindenesetre a ck nem tudja...
Az IA.-val az a baj,hogy bármikor mesterségesen életre kelthető ha arra szükségét érzik a hatalmasok.Most jó a csillagok geopolitikai állása de vajon így is marad?AZ IS azóta sokat gyengült, minden fronton visszaszorul. Valamint, már most jobban szélesítik az út környékét.
A kurdok megindulnak Deir Izzor felé, vonják el az erőket.
Nem is értem az IS tagok miért harcolnak még, mivel úgy néz ki vezetés nélkül vannak. A főnökről régóta nem hallani, csak annyit, hogy megsebesült vagy meghalt.
A múltkori visszafoglalás egy utolsó fellángolás lehetett az IS részéről. Moszult se bírják tartani, a főváros Rakka meg igen reménytelen helyzetben van.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..