[BIZTPOL] Szíriai helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 787
30 563
113
Mennyire lehet bonyolult ilyenkor komoly fegyvereket nagy mennyiségben eljuttatni a "lázadóknak"? Most Qusayr városát rendesen megrohanták Assad seregei a Hezbollahhal együtt, ami egyúttal a Homs fel vezető elsődleges utánpótlási útvonal is. Fogunk látni CIA-s hullákat?

És az tényleg egy reális forgatókönyv, hogy egy ponton a frontvonalon egymást fogja ölni az Al-Kaida és a Hezbollah?
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 787
30 563
113
boki said
Egy értelmes cikk, ami realisan mutatja be a szíriai válságot.

http://hungarian.ruvr.ru/2013_05_22/Kinek-a-fegyverevel-lonek-Sz-riaban/
Kiváncsi vagyok, hogy mi lesz a vége az EU-s találkozónak. Eddig a sok puhány korrupt geci mindent megcsinált amerikai nyomásra, meglepődnék ha most másként történne.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 787
30 563
113
A német hírszerzés (BND) szerint Assad seregei jól összeszedték magukat, rendesen működik az ellátásuk, megerősődtek és képesek újabb támadások indítására, míg a felkelők szétforgácsolódtak, ellátási problámákkal küzködnek és az év végére valószínűleg visszaszorulnak Szíria északi részére, ami már kurd területnek számít.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 787
30 563
113
Szíriában a kormány rábolintott az USA és Oroszország által kezdeményezett tárgyalásokra, az ellenzék részéről egyelőre megy a szarkavarás, mert ugy-e nincs egységes ellenzék és ha lenne az se tudná, hogy amit akar Assad hulláján kívül.
 

doca

Member
2010. szeptember 14.
557
1
16
http://www.hidfo.net/2013/05/25/szir-haditengereszet-elsullyesztett-egy-izraeli-tengeralattjarot

Szíria elsüllyesztett május elején egy Delfint, így már csak 3 maradt, bár nemsokára ismét kapnak egyet Kieltől.

Így már érthetőek a szárazföldi behatolások és a bunkerrombolós légicsapás is.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 565
77 414
113
<a title="Profile" rel="nofollow">doca</a>

 

Ha nem haragszol csak akkor adok hitelt neki amikor ezt máshonnan is megerősítik(egy tengeralattjáró elvesztését nem lehet titokban tartani).
 

doca

Member
2010. szeptember 14.
557
1
16
Hát egy Delfin-osztályú tengó elvesztése nem semmi. Azért Izraelnek sikerülne szerintem, mert elég magas a katonai titoktartás fegyelme arrafelé + nagy PR-veszteség is lenne az eset, ha kitudódna a nyugati médiában és még csak most szállítják le az oroszok a Jakhontok javát a szíreknek.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 565
77 414
113
doca

 

P-800-al nem lehet tengeralattjárót kilőni ha az a víz alatt van.szerintem nem menne Izraelnek sem mert egy tengeralattjáró hiány feltűnne...gondolj bele azt nem lehet behazudni,hogy egy teljes legénység autóbalesetben meghalt és elégett a hullájuk.
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 468
19 049
113
Hát ha ez sikerült Szíriának (bár én sem vagyok benne biztos) akkor mire lenne képes Irán
sf-laugh.gif
 

doca

Member
2010. szeptember 14.
557
1
16
dudi:

Épp valahol cirkál az egyik tengó, mondhatnák ezt is, a Jakhont felszíni egységek ellen hatásos, a cikk szerint a Delfint torpedó szedte ki.

Roni:

Nem véletlen, hogy még nem támadták meg, ráadásul Szíria és Irán kölcsönös megsegítési szövetségben vannak, tehát először Asszadnak kéne buknia, hogy megkezdhessék Iránt(+ a Hezbollah Libanonja), de ez egyre kétségesebb, mert ott lesznek az Iskanderek,Jakhontok és az új S-300-asok.
 

panoz

Well-Known Member
2011. szeptember 3.
1 464
142
63
joker said
Szíriában a kormány rábolintott az USA és Oroszország által kezdeményezett tárgyalásokra, az ellenzék részéről egyelőre megy a szarkavarás, mert ugy-e nincs egységes ellenzék és ha lenne az se tudná, hogy amit akar Assad hulláján kívül.
Assadnak mindenképp buknia kell, ez máshogy nem végződhet. Az az oroszok töketlenségét mutatja hogy a szíriai bábkormányuk fejét nem cserélték le már 1 éve. Kezdem azt hinni nekik érdekük a háború elhúzása, hogy meggazdagodjanak a fegyvereladásokon.
 

doca

Member
2010. szeptember 14.
557
1
16
Az oroszok nem fogják hagyni, hogy kiszorítsák őket Líbia után végleg a Földközi-tenger térségéből. Asszad jó barátjuk és a legitim uralkodó jelenleg Szíriában, nem fogják hagyni, hogy holmi szunni vahhabita bábot odarakjanak a katariak meg a szaudiak közösen valami brüsszeli vagy bécsi kávéházból, aki az első intézkedései közt felmondaná a tartuszi egyezményüket. Amúgy Asszad ingyen kapja a védelmi fegyvereket, cserébe a geopolitikai pozíciójukért.
 

luperator

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
1 061
1 653
113
doca

A "legitim" kifejezést szerintem hagyjuk. Maradjunk annyiban, hogy most ő van.
sf-laugh.gif


 

Az utolsó, amikor az oroszok "megmozdultak",ha jól emlékszem Grúzia volt, ahol pontot is tettek a szájkarate végére. Nem szóltak bele Irakba, Afganisztánba, Líbia ügyébe. Kétlem, hogy Asszadot leváltanák, max egy másik oroszbarát figurával. Lényegtelen, hányadik legnagyobb/legfejlettebb sereggel rendelkezik, nem áll le velük senki ezen vitatkozni, sem máson csak a médián keresztül.
 

xfotel

Member
2013. április 10.
960
8
18
luperator said
doca

Nem szóltak bele Irakba, Afganisztánba, Líbia ügyébe.
úgy tudom Líbiánál rezgett a léc és végül nagyon megbánták, hogy nem vetették meg a lábukat, mert elképesztő anarchiába és vérengzésbe torkollott az egész, amit az is mutat hogy a nyugatiak is rendesen beütötték az arcukat - nem emlékszem hogy az amerikai vagy brit követség vonult el, vagy mindkettő, miután felmerült a lehetősége hogy a nagykövetek fejeit rúdra tűzve hordják körben a városban
 

bczozo

Member
2010. április 22.
94
0
6
A hírek szerint a szír személyzet kiképzése az Sz-300-ra 2012 decemberében kezdödött Moszkvában.4 divízio Sz-300 már le van szállítva Szíriába. Egy divíziót 3 desszant hajó képes leszállítani. A rendszereket jelenleg még szerelik összze az orosz specialisták , tehát ha valami lenne az oroszok kezelik a rendszert. Ezeket az alavita lakta területeken helyezték el.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 787
30 563
113
Úgy néz ki kezd kiszélesedni a szíriai helyzet, vagy valaki csak rossz irányba kezdte lőni a körülötte levő Hezbollahot. Libanonba két rakéta csapódott be valami Hezbollah főhadiszállásnak számító területen vagy annak a környékén, megsebesítve 4 személyt.