[BIZTPOL] Szíriai helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
..
Hát a jenkidiplomácia beindult, az kétségtelen!
https://privatbankar.hu/makro/erdogan-a-kukaba-dobta-trump-levelet-329096
..
Itt látható a csodás levél! Ha megfigyeled, még arra se ügyeltek, hogy sorkizárt legyen! (persze ez is lehet szándékos...)
https://sputniknews.com/middleeast/...a-fool-letter-on-the-syria-offensive--report/

A korábbi írásomat és elméletemet a jelenlegi történések alátámasztani látszanak, mely szerint Trump a korábbi választási ígéretei szerint végre akarta hajtani a kivonulást szíriából, és bár már ez a következő US választási kampány része, nem akarta tovább húzni az időt. Trumpnak ezzel a lépés kényszerével élt vissza aljasul Kardigán, tudta hogy meg tennie, és kivárta az időt. Trump is tudja, hogy Kardigán szándékosan aljaskodott, és hazudott a céljait illetően is.

Mivel Izrael (és Irán is) feltűnően nyugodtan viselkedik, ezért biztosra Trump - Putyin és (haszonélvező) mellékszereplőként Assad egyezséget kötöttek. A többi környékbeli országot is szerintem nem hivatalos csatornákon az őket érintő részletekben tájékoztatták, ezért lehet ez a szokatlan nyugalom a térség országaiban ebben a kérdésben. Kardigánnak nincs választása, csak a becsületét hagyják neki menteni, végül is erről szól ez az "ingyen cirkusz" ami már elkezdődött, és kb. eltart még vagy 2 hónapot. Trump mint legfontosabbként az otthoni pozíciói erősítése miatt MINDENKÉPPEN biztosítani fogja, hogy Kardigán visszavonuljon és a betelepítési / megszállási terveit is feladja. Ha kell ezt megteszi akár súlyos gazdasági csapásokkal is, de pont ezek elkerülésére futott gyorsan oda a kormánydelegáció, megtárgyalni és kiegyezni, hogy Kardigán arcvesztés nélkül visszakozhasson, úgy, hogy közben a török népnek úgy van eladva, hogy ő "ellenállt". :hadonaszos::D:D Ha a békésebb "önként behódolás" nem felelne meg Kardigánnak, akkor a brutális gazdasági és katonai csapások jöhetnek ellene. Ez ami most van még lehet a színház része, komoly veszteségű összecsapások még nem voltak. Ugye ha a "színház" változat fut is tovább, a látszatot akkor is fent fogják tartani kisebb fizikai konfrontációkkal, erről az ottani erőknek nem is lehet tudni, csak úgy jönnek a parancsok, hogy ez valósuljon meg.

Az igazat sosem fogjuk megtudni (kivéve ha valami csoda nem történik). Mivel Trump a világ előtti DE FŐLEG otthoni renoméjának kinyírásáról van szó (ami már gyökeresen érinti a jövőre esedékes US elnökválasztást), ezért a brutális gazdasági csapások IS megvalósulhatnak, ha Kardigán tovább folytatja Trump nemzetközi és főleg US beli renoméjának rombolását. (ugye ettől már óva intette eddig is Trump, de semmit nem használt Kardigánnak, ezért brutálisan oda fog pörkölni Kardigánnak, ha ezt az őt (Trumpot) aláásó politikát folytatni meri. Nem jövőre, hanem hetek alatt fog Kardigánnak brutálisan odavágni, leginkább gazdaságilag és politikailag)

Az hogy valójában mi történik, történtek-e titkos paktumok a háttérben, csak a közvetett történésekből tudhatjuk meg ezentúl is. Kardigánnak nem sok mozgástere maradt, de egyenlőre senki nem akarja kiradírozni a politikai térképről. De ha továbbra is száándéékosan veszélyezteti Trump jövő évi elnökké újraválasztását, akár teljesen le is radírozhatja Kardigánt a politikai térképről. Kardigánnak nincs kitől gazdasági segítséget kérnie, ha folytatja a terveit az EU szankcionálni és befagyasztani fogja a jelenlegi segélyezését (amit Kardigán a menekültek ellátására kap most is !). A törökországba irányuló fegyverszállítási szerződések felfüggesztése csak egy erős figyelmeztetés volt, hogy nem babra meg a játék, és komolyan odapörköl az EU is gazdaságilag, ha nem adja fel a a megszállást és a betelepítést észak szíriába. A közelkeleti országok mélyen hallgatnak, ami jól jelzi, elég komolyan megy már Kardigán megszorongatása, ez már nem játék. Csak ilyen közvetett dolgokból láthatjuk a tényleges állását a kurd helyzetnek, és ez nem is nagyon fog változni.
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113

Olyasmi, de szerintem nem lesz ez tartós.

Észak-Szíriával kapcsolatos tűzszüneti megállapodásba egyezett bele Recep Tayyip Erdogan török elnök, jelentette be Mike Pence amerikai alelnök csütörtökön Ankarában. Hozzátette, hogy 120 órára minden hadműveletet felfüggesztenek, az Egyesült Államok pedig segít a kurd csapatoknak a rendezett visszavonulásban azokról a területekről, amiket biztonsági zónának jelölt ki a határ mellett.
https://444.hu/2019/10/17/torokorszag-felfuggeszti-a-kurdok-elleni-offenzivat
 
  • Tetszik
Reactions: Leonidas

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 478
14 750
113
Akkor Trump mégsem hülye? Putyóval elintézték a bizti zónát is a törököknek, a biztonságot a kurdoknak. Ha igaz...
 
  • Tetszik
Reactions: fip7

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 954
113
Erdogán hatalma recseg ropog. Vélhetően a halálával széthullik az eddigi berendezkedés és irányvonal. Erdogan 65 éves...
-Isztambul bármikor leszakadhat - már most jelenleg már politikailag mondhatni.
Az Ország Keleti része Kurd.

Területileg tehát már most három részre tagolható Törökország.

Mindennek következtében legkésőbb 15 év múlva (akkor már, - ha még él is- Erdogan már elmúlt 80) Törökország darabokra hullása reális lesz
Társadalmilag ugyebár már most minimum három részből áll az ország (a helyzet bonyolultabb, de most egyszerűsítek)
Mindezek miatt, ha most valóban sikerül is ez az úgynevezett Török "biztonsági sáv" (és jelenleg nem egyértelmű, 2 hét múlva hol is lesznek a Szír-Kurd csapatok, és valamekkora Orosz egységek és technikák), az a célját hosszútávon nem fogja elérni- viszont minimum külpolitikai/ katonapolitikai kontraproduktivitását már most is látni.

Mindezeken túl:
-Törökország most lényegében elaprózza az erőforrásait, ugyanis így a Törökországi Kurd területek megszállási képességeit is gyengíti.
Ami mind Törökország mind az USA szempontjából biztos veszteség , az az, hogy a Szíriai Kurdok egycsapásra kibékültek az "anyaországgal Szíriával, és mindeközben Oroszországhoz és Iránhoz is közeledtek, lényegében a Kurdok akarva akaratlanul nemcsak Szíriával, de Iránnal és Oroszországgal is szövetségbe kerültek. Ez pedig nyilvánvalóan egy hajszálnyira taszítja az egész térséget egy dominó effektustól
Merthogy Irak is szeretne már nagyon közeledni Oroszországhoz és kirakni az USA-t (az elmúlt fél év Iraki eseményei nagyon megjelölik Irak szándékait, és mutatja azt is, az USA milyen kétségbeesetten akar ott maradni) Afganisztán egyre közelebb kerül Oroszországhoz és Kínához.
-Nemrég volt egy Oroszországi hadgyakorlat, amin 4 atomhatalom is részt vett- Oroszország, Pakisztán, India, Kína! Elképesztő ütemben szorulhat ki hatalmas területekről az USA "érdekérvényesítés"


Jelenleg az USA elveszti az arcát a Szíriai Kurdok miatt.
Gazdaságilag már háborút vív Oroszországgal, Kínával, EU-val..
Próbálja megtartani Dél Amerikát - és megakadályozni hogy Kína, Oroszország (és Irán) katonai potenciált építsen ott ki.
Oroszország határán és Ukrajnában próbál ütköző zónát fenntartani és azt növelni.

És ebben a helyzetben cserbenhagyja a Kurdokat.

Rendben, ez USA szempontból idáig még politika.
Viszont, az Iráni olajembargó ezután már formálisan sem nagyon fog működni. A Szíriai Kurd olajmezők lényegében orosz irányítás alá kerülnek.A terület vélhetően Oroszországgal szorosabb gazdasági kapcsolatba kerül (újabb több milliós piac Oroszországnak és vélhetően Kínának)
a Szíriai Kurdok ezután nyilvánvalóan nem USA, hanem orosz és Kínai fegyvereket fognak venni. (piac-befolyás-pénz.. még nagyobb politikai befolyás.)
Az orosz érdekszféra egycsapásra még nagyobb lett- Ezáltal lényegében a Kínai is.
Oroszország lényegében egy csapásra megerősített nemcsak a Szíriai pozícióját, de az Iraki lehetőségeit és kiszélesítette a Kurdok miatt.

Mindezeken túl, Oroszország vélhetően akkor is megtartja majd a Törökországi kereskedelmi és politikai pozícióit, fegyvereladási szerződéseit, ha a Szírek orosz segítséggel kiűzik a törököket, akik emiatt - már ha megtörténik - 2 + hét múlva kénytelenek lesznek feladni a Szíriai "biztonsági Zónájukat"

A Szíriai Kurdok lényegében papíron veszthetnek önállóságukból, ugyanakkor a Kurdok határok feletti egysége/kapcsolata emiatt nem fog csorbulni, inkább erősödni, (pl mert ugyanis Irak is szorosabb kapcsolatot akar Oroszországgal) Gyakorlatilag eddig sem voltak önállóak, mert az USA-hoz tartoztak. Lényegében az USA a teljes Kurd népességekben nagy befolyással bírt. Ezt az országok feletti befolyást egy csapásra elvesztette. (ezt nem szabad lebecsüni, mert hatalmas USA katonai, hírszerzési lehetőségek csorbulnak)
Sziriabol ne hagyd ki Irant. Mind az olaj, mind a fegyverek teren. Amugy tokeletes.
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113

Az a Kardigán aki nem tárgyal csak kizárólag Trumppal személyesen, leül tárgyalni az US kormányküldöttséggel (amiről kijelentette hogy nem fog), és 5 napos tűszünetet köt. :D:D

Úgy néz ki, a színház és / vagy a kényszerítősdi folytatódik, ahogy épp az imént megírtam részletesebben. Kardigánnak nem sok választása van, vagy gazdaságilag kinyírják. A "selyemzsinórokat" már megkapta Trumptól, az EU tól, az Arab ligától, hogy csak néhányat említsek. Ha nem tér észhez, ki fogják radírozni a politikai színpadról, gazdasági eszközökkel, és nem lesz aki megvédje.
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 079
11 757
113
Az a Kardigán aki nem tárgyal csak kizárólag Trumppal személyesen, leül tárgyalni az US kormányküldöttséggel (amiről kijelentette hogy nem fog), és 5 napos tűszünetet köt. :D:D

Úgy néz ki, a színház és / vagy a kényszerítősdi folytatódik, ahogy épp az imént megírtam részletesebben. Kardigánnak nem sok választása van, vagy gazdaságilag kinyírják. A "selyemzsinórokat" már megkapta Trumptól, az EU tól, az Arab ligától, hogy csak néhányat említsek. Ha nem tér észhez, ki fogják radírozni a politikai színpadról, gazdasági eszközökkel, és nem lesz aki megvédje.[

haloowen tökre húzott tökfödő
 
  • Tetszik
Reactions: Leonidas

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Olyasmi, de szerintem nem lesz ez tartós.

Észak-Szíriával kapcsolatos tűzszüneti megállapodásba egyezett bele Recep Tayyip Erdogan török elnök, jelentette be Mike Pence amerikai alelnök csütörtökön Ankarában. Hozzátette, hogy 120 órára minden hadműveletet felfüggesztenek, az Egyesült Államok pedig segít a kurd csapatoknak a rendezett visszavonulásban azokról a területekről, amiket biztonsági zónának jelölt ki a határ mellett.
https://444.hu/2019/10/17/torokorszag-felfuggeszti-a-kurdok-elleni-offenzivat

Ez is ott áll a cikkben - "Trump a Twitteren arról írt, hogy milliók életét sikerült megmenteni."

Már köszörülgeti ki Trump a csorbát, amit Kardigán csinált neki, de ha nem használ a szép szó Kardigánnak, piszkosul oda fog neki vágni. Hogy sikerült-e megegyezniük azt továbbra sem fogjuk tudni, de Kardigán bármikor kész felrúgni bármilyen megállapodást akár Trumppal is. Mint tudjuk Trump beengedte az amerikai járőrök mellé Kardigán katonáit is közös járőrözésre, hogy közelről meggyőződhessenek, a kurdok nem élnek vissza a határon semmivel, de ezt is simán felrúgta, csak terepszemlére használták a bevonulás előtt, tehát hazárdíroztak az amerikaiakkal együtt járőrözés alatt is.
 
  • Tetszik
Reactions: matyiii2

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 414
6 896
113
izé
a törökök célja ezzel a hadjárattal az volt, hogy teremtsenek maguknak egy harminc kilométeres hmm biztonsági zónát a szíriai kurd területen
ezt deklarálták már a legelején
és ez ellen harcoltak a kurdok
most ezzel a tűzszünettel aminek a célja hogy ők hátra menjenek harminc kilométert hogy a törökök létrehozhassák harc nélkül ezt a zónát, mennyivel is vannak ők előrébb, megvilágítaná ezt valaki?
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
Törökország külpolitikailag pozíciókat veszít.
Az USA elvesztette az arcát.
Oroszország nemzetközi tekintélye nő, befolyási övezet nő, piaci lehetőségei nőnek.

izé
a törökök célja ezzel a hadjárattal az volt, hogy teremtsenek maguknak egy harminc kilométeres hmm biztonsági zónát a szíriai kurd területen
ezt deklarálták már a legelején
és ez ellen harcoltak a kurdok
most ezzel a tűzszünettel aminek a célja hogy ők hátra menjenek harminc kilométert hogy a törökök létrehozhassák harc nélkül ezt a zónát, mennyivel is vannak ők előrébb, megvilágítaná ezt valaki?

Valóban.

Az érdekelne-
Mit szólnak ehhez a Kurdok?
A Szírek?
Az Oroszok?

Ez most olyan Minszkezésnek tűnik Törökország és az USA részéről, amiből az ellenérdekelt fél gyakorlatilag önként adja fel területeit- mégpedig tűzszünet címszó alatt.
Csakhogy ugyebár itt Szíria már egyezséget kötött a Kudokkal és mindez mögött ott van Oroszország.

Az is "érdekes", hogy az USA hogyan próbálja menteni az arcát.
Kissé pofátlannak tűnik. Az USA ténylegesen cserbenhagyja a Kurdokat, azok megegyeznek Szíriával (és lényegében az oroszokkal) Szíria bevonul /elindul bevonulni a Kurd területekre. - Miután onnan az USA kivonult.
Tehát az USA kivunulr a Szíriai Kurd területekről. Bevonultak oda a Szírek -és lényegében az oroszok- Ezután az USA arra akarja kényszeríteni a Kurdokat, hogy önként adják fel azokat a területeket, ahová már behívták a Szíreket - és lényegében az oroszokat.

Technikai kérdés. Hogyan akar járőrözni és "békefenntartani a rendezett Kurd visszavonulást az USA a már deklaráltan Szírnek mondható Kurd területeken, miközben ott vannak az oroszok, a szírek- és nem utolsó sorban a kurdok? Segítve egy olyan Török "bevonulást, ami már gyakorlatilag megakadt. ?
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 414
6 896
113
szó nincs járőrözésről
arról van szó hogy a török nato tagság többet ér az usának mint holmi elvek és arc mert a török nato tagság az egy stratégiai kérdés, a kurd ügy meg egy lokális, a következő öt napban majd a médiamunkások megdolgozzák a közvéleményt a kurdok komenista és tenorista mivoltjáról, aztán ha az ötödik napon még mindig ott okvetlenkednének akkor a törökök szabad kezet kapnak ha kicsit keménykedniük kellene
a ruszkik és az usákok ugyanis azon versenyeznek hogy melyiküké lesz a török sajt
eddig a putyó állt jobban mert ő deklarálta lépten nyomon hogy a törököknek joguk van a biztonsági övezetre, amiben persze a ruszki katonák ültek volna benn vagy az saa, most meg az usákok fognak jobban állni mert ők is támogatják már azt az övezetet csak a törökök fognak ott ülni
nagy kérdés hogy mit szólnak ehhez a szembenálló felek
mindenesetre nem jut eszembe ennél jobb módszer a kurd-szír totális összeborulás létrehozásához, ami ma még kissé döcögősnek tűnik, de hogy ennél jobban nem lehetne levajazni hogy egy hét múlva sínen legyen az tuti
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
mindenesetre nem jut eszembe ennél jobb módszer a kurd-szír totális összeborulás létrehozásához, ami ma még kissé döcögősnek tűnik, de hogy ennél jobban nem lehetne levajazni hogy egy hét múlva sínen legyen az tuti

Erről az jutott eszembe, hogy 2 éve amikor az amik belelőtték (sebészeti pontossággal minimális károkkal) az Eufráteszbe az Abu Kamal-i hidat, majd 1,5 hónappal később Deir ez-Zor szír felszabadításakor az Eufrátesztől keletre (azoknak akik nem figyeltek) "hirtelen" és "váratlanul" megindultak a kurdok délnek elfoglalni az olajkutakat és az egész az egész keleti részt, nos akkor akkor azt mondtam, hogy meglesz még ennek a böjtje később, és legfeljebb 2 éven belül Assad-nál lesznek a Kurdok, és maguktól fognak összeállni velük az US problémák miatt. Október elején már kezdtem aggódni, hogy mégis tévedtem volna ? :) ...mert hogy elég ritkán szoktam :D:D:D De aztán 2 héten belül rend lett... :)
 
  • Tetszik
Reactions: gergo55
T

Törölt tag 2361

Guest
Törökország külpolitikailag pozíciókat veszít.
Az USA elvesztette az arcát.
Oroszország nemzetközi tekintélye nő, befolyási övezet nő, piaci lehetőségei nőnek.



Valóban.

Az érdekelne-
Mit szólnak ehhez a Kurdok?
A Szírek?
Az Oroszok?

Ez most olyan Minszkezésnek tűnik Törökország és az USA részéről, amiből az ellenérdekelt fél gyakorlatilag önként adja fel területeit- mégpedig tűzszünet címszó alatt.
Csakhogy ugyebár itt Szíria már egyezséget kötött a Kudokkal és mindez mögött ott van Oroszország.

Az is "érdekes", hogy az USA hogyan próbálja menteni az arcát.
Kissé pofátlannak tűnik. Az USA ténylegesen cserbenhagyja a Kurdokat, azok megegyeznek Szíriával (és lényegében az oroszokkal) Szíria bevonul /elindul bevonulni a Kurd területekre. - Miután onnan az USA kivonult.
Tehát az USA kivunulr a Szíriai Kurd területekről. Bevonultak oda a Szírek -és lényegében az oroszok- Ezután az USA arra akarja kényszeríteni a Kurdokat, hogy önként adják fel azokat a területeket, ahová már behívták a Szíreket - és lényegében az oroszokat.

Technikai kérdés. Hogyan akar járőrözni és "békefenntartani a rendezett Kurd visszavonulást az USA a már deklaráltan Szírnek mondható Kurd területeken, miközben ott vannak az oroszok, a szírek- és nem utolsó sorban a kurdok? Segítve egy olyan Török "bevonulást, ami már gyakorlatilag megakadt. ?

A technikai kerdesre az a valasz hogy sehogy, nincs ott semmi keresnivalojuk. Sajat magukat dobrak ki a jatekbol. Klaszikus fail..

Azert inkabb ne mondjuk h usa elvesztete az arcat, mert van nagyon sok amerikai aki ezt az egeszet ellenzi...inkabb a trumpli megmutata hogy totalis idiota akarmire..es hogy ideje valaki okosabbat talalni helyette... tolem lehet a republikanus warren csajszi is..csak ne nezzuk minden nap azt a bohocot ami hulyesegeket csinal.

Amugy meg a kurdoknak nincs mit gyulolkodni az amcsin..tiszta kurd nepirtas lett volna ha az a most mindenkitol lehulyezett amerikai egyetlen nem all ki melletuk az ISIS ellen. Mindenki mas ott a tersegben drukkolt az ISIS-nek mert a kurdokat senki sem szereti (az is megvan h milyert).

Kurdoknak csak annyit kellet volna csinalni hogy attol fuggetlenul hogy az amcsi alatt vannak, nem kellet volna osszebalhezni a szirekkel,..ok meg letamadtak az szir olajmezoket stb...

Sajat maguknak csinaltak bajt.
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 454
18 671
113
A technikai kerdesre az a valasz hogy sehogy, nincs ott semmi keresnivalojuk. Sajat magukat dobrak ki a jatekbol. Klaszikus fail..

Azert inkabb ne mondjuk h usa elvesztete az arcat, mert van nagyon sok amerikai aki ezt az egeszet ellenzi...inkabb a trumpli megmutata hogy totalis idiota akarmire..es hogy ideje valaki okosabbat talalni helyette... tolem lehet a republikanus warren csajszi is..csak ne nezzuk minden nap azt a bohocot ami hulyesegeket csinal.


Warren demokrata ... :D
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 129
19 914
113
Van egy olyan hobbim, hogy ragaszkodok a tényekhez. Fejtsd ki légy szíves hogy volt ez:
Kurdoknak csak annyit kellet volna csinalni hogy attol fuggetlenul hogy az amcsi alatt vannak, nem kellet volna osszebalhezni a szirekkel,..ok meg letamadtak az szir olajmezoket stb...
Én másképp tudom.