[BIZTPOL] Szíriai helyzet

Az orosz berepülés nem véletlen a NATO szerint
https://www.youtube.com/watch?v=ZYYUUip_tXQ

Jonnek a Fehér Hattyúk is.(?)
"On 20th Sep, a RUS military delegation met Iranian officials in Tehran. Iran agreed to provide facility for #RuAF strategic bombers flights "
#Syria #Russia Unconfirmed reports that #RuAF TU160 will be used to bomb #ISIS #IS soon #RussianAirStrikes
67135d1444165000-photo.jpg

Boki, a jelenlegi orosz kontingens önkéntes alapon állt össze, vagy az orosz főparancsnokság állította össze őket?

Boki, a jelenlegi orosz kontingens önkéntes alapon állt össze, vagy az orosz főparancsnokság állította össze őket?

Mivel mindegyik hivatásos katona az orosz vezérkar határozta meg a szíriai muveletekben résztvevo alakulatokat, ahogy korábban nyilatkozták 3 havonta fognak cserélodni.

<blockquote rel="xfotel">kínaiakról tud valaki valamit?
Csak egy tengó van ott ! Ami szerintem azt jelképezi hogy az Oroszokkal vannak testeben és lélekben !!! :-))
</blockquote>

jó, a liaoning persze nincs és nem is lesz a földközi tengeren, a debka állította, úgyhogy erős volt a gyanú. szóval kínai katonai tanácsadók lesznek, gondolom ott fogják összeszedni a tanácsokat, amit majd később otthon adnak.

<blockquote rel="kokusz"><blockquote rel="xfotel">kínaiakról tud valaki valamit?
Csak egy tengó van ott ! Ami szerintem azt jelképezi hogy az Oroszokkal vannak testeben és lélekben !!! :-))
</blockquote>

jó, a liaoning persze nincs és nem is lesz a földközi tengeren, a debka állította, úgyhogy erős volt a gyanú. szóval kínai katonai tanácsadók lesznek, gondolom ott fogják összeszedni a tanácsokat, amit majd később otthon adnak.</blockquote>

Nem ismertem ezt a debka.com-ot , de felmentem rá és nem is rossz !!! :-))

Vagyis hiába NEM hívják "korrigált zuhanású bomba"-nak a JDAM-et, attól még ugyanúgy az, vagyis nem tud vitorlázva siklani, ugyanúgy ahogy a lézer-vezérlésű bombák se, hiába GBU-... a nevük (Glide Bomb Unit= siklóbomba).

A guided rövidítése a "G", nem glide-é.

<blockquote rel="bat77">Valami olyat ír, hogy blokkolták az F16-os fegyverrendszerét???

Nemegészen. Ha jól értelmezem, akkor a 2 29-es célt repült és agresszorkodott, a szuhojok meg 5 percig megvilágították a célkereső módban a két F16-ost (amíg azok azokkal voltak elfoglalva).

Hozzáteszem, emlékeim szerint ez erősen provokatív lépés meg úgy alapból idegesítő. De egyébként nyugi.
(Ez egyelőre cseszekedés. Probléma akkor lesz, ha esetleg az US/törökök elkezdik légitámogatni mondjuk az FSA-t és megbombázzák a szíreket közben. Na, az gáz lészen.)

(Ja, guglitranslate franciáról angolra menjen, angolra viszonylag elfogadhatóan fordít)</blockquote>

És milyen alapon?

Mert a ruszkik jogalapon vannak ott.

Ez, az amerikaiak esetében Kuvait óta nem sikerült.

Nocsak! Érzékelős altöltet. Ez elég drága cucc és valószínűleg nincs olyan nagyon sok az oroszoknak. Elhozták kipróbálni, ez idáig rendben. De mi lehetett a cél? Mert az ilyet járműcsoportokra szokás dobálni, azonban egyetlen megsemmisített járművet sem látok a fényképen.

Viszont megvan a megoldás erre a videóra, amit eddig elég furának találtam:

https://www.youtube.com/watch?v=3sKZE7qs0Qk#t=32

A videón sem látom, hogy mi lehetett a cél.