[BIZTPOL] Szíriai helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 338
20 789
113
http://southfront.org/international-military-review-analysis-syria-iraq-battlespace-oct-19-10-2015/

INTERNATIONAL MILITARY REVIEW & ANALYSIS – SYRIA-IRAQ BATTLESPACE, OCT. 19.10.2015

Október 10 óta az orosz légierő napi 33-88 bevetésben támadta a terroristákat, naponta. Az érintett tartományok: Rakka, Hama, Damaszkusz, Aleppo, Latakia, Idlib, Homsz, Deir ez-Zor. A műveletek kezdete óta az oroszok leromboltak több mint 380 IÁ pontot.

Október 15-én az oroszok leromboltak egy Osa légvédelmi rendszert Damaszkusz mellett, Kelet-Gutánál.

Észak-Szíriában a kormánypárti 60 ezer fős erők tovább erősödtek orosz fegyverekkel és eszközökkel. A SouthFront: Analysis & Intelligence értesülései szerint az SAA-t orosz katonai tanácsadók erősítik, némely tüzérségi és különleges egységnél egészen szakasz szintig.

Aleppo tartományban fokozzák a nyomást a Kuweires Military Airport körzetében. Október 10-én az SAA Tigris erői bevették Jabboult. Október 15-én Tal Naamot. Október 16-án Qala’at Al-Najamot és Abtaynt. Jelenleg a harcok a légibázistól 6,2 km-re folynak.

Legalább 235 Jabhat al Nusra tag halt meg a Hama tartományi előnyomulás alatt. Al-Mansoura és al-Lihaya a kormány kezén van. Elfoglalták Tal Sekiket és Forut is.

Tudjuk, hogy Hassan Hossein Al-Hadj iráni parancsnok meghalt az idlibi Mansuranál folyó harcokban. A The SouthFront: Analysis & Intelligence hírei szerint a Szíriában harcoló Hezbollah egységek további fegyverzet megerősítést kaptak. Vagyis az iráni hátterű alakulat szerepe nő. A Jabhat al Nusra elleni harcokban a kormányerők elfoglalták Kafr Nabudah déli részét. Cél a Damaszkusz-Aleppo közötti főúton Khan Shaykhun.

Latakia tartományban a kormányerők orosz légitámogatással kiverték az al Nuszrát Kafr Dalbából, majd elfoglalták Salma és Jeb al-Ahmart az IÁ-tól. Jelenleg az orosz légierő támogatásával a terület megtisztítása folyik.

Homsz tartományban a Jabhat Al Nusra és az IÁ ellen folyik a harc. A harcok központja az Al-Rastan terület. Szír és orosz légierő is közreműködik. Szintén erős harcok vannak Rasm al `Abd és Habra al-Garbiánál. A Jabhat Al Nusra szaúdi szállítású TOW tankelhárítókat használ.

A Jabhat al Nusra tagjai menekülnek Daraa tartományból Jordániába. A szír erők Mahaja város környékén nyomulnak előre. A Jabhat al Nusra több tucat embert vesztett a harcokban.

Önállóan, az iraki erők nagyméretű támadást indítottak az IÁ ellen Anbar tartományban. Ez Szíriával határos. A SouthFront: Analysis & Intelligence forrásai szerint ez az orosz-iráni-szír-iraki egyűttműködés része, melynek információs központja Bagdadban van.

A hírek szerint Abu Bakr al-Baghdadi megsérült október 11-én egy anbari légicsapásban. Október 14-i iráni hírek szerint Törökországba vitték ápolásra. Ebben a US Central Intelligence Service és a török különleges erők működtek közre.

Az oroszok tovább szállítják a fegyvereket és a felszereléseket Szíriának. A jelentések szerint az orosz tűzszóró TOS-1 -ek vannak Szíriában.

Tovább erősítették a tartuszi orosz flottabázis védelmét. További eszközöket kaptak és növelték a létszámot. A Fekete-tengeri flotta tengerészgyalogos zászlóalja a fő védőerő. Dolgoznak a szállítási kapacitás növelésén. További 10 konténer és tankhajót(?) vonnak be a szállításokba.

Az elmúlt napok sikerei jelentősen emelték a szíriai erők morálját. A továbbiak erősen függnek a visszanyert területek megtartásának képességétől. Az aktív fázis 1-2 héten belül végetér, mivel utánpótlásra, pihenésre, a megszerzett területek megerősítésére lesz szükség.
 
T

Törölt tag 1526

Guest
http://ujvilagtudat.blogspot.hu/2015/10/oroszorszag-foldonkivuli-segitseggel.html

Így már világos, hogy az orosz repülők és helikopterek miért láthatatlanok az amerikai radarok számára!
http://www.balrad.com/2015/10/20/medve-a-kodbol/

Csak az nem tiszta, hogy ha a földönkívüli csoportok átadták a fejlett technológiákat az Oroszország vezette jó erőknek, akkor a Rothschild Kazár Maffiát miért nem vértezik fel a pokol erői a fekete mágia védelmével?
 

Montezuma

Active Member
2010. április 23.
2 843
33
38
"Összesen 120 emberrel, köztük a Bassár el-Aszad szíriai elnök ellen harcoló mérsékelt szervezet, az FSA egyik parancsnokával végeztek orosz harci gépek által végrehajtott légicsapások Latakia tartományban -<b>írja az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja, ami egy londoni székhelyű ellenzéki szervezet</b>, meglehetősen pontos értesülésekkel."
Na ne viccelj már Uli! :D
 

Montezuma

Active Member
2010. április 23.
2 843
33
38
<b>Uli:</b>
Ha legalább halvány fogalmad lenne az okkultról, akkor nem kevernéd össze a <i>fekete mágia</i> és a <i>védelem</i> kifejezéseket.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 117
82 873
113
Top Secret Russian Air Defence System Deployed in Syria
http://21stcenturywire.com/2015/10/19/nato-blind-top-secret-russian-air-defence-system-deployed-in-syria/
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Top Secret Russian Air Defence System Deployed in Syria
http://21stcenturywire.com/2015/10/19/nato-blind-top-secret-russian-air-defence-system-deployed-in-syria/

Ez a Richag-AV rendszer a CHIBINI utóda amivel megbénították a Donald Cook rombolót és ami miatt a jenki tengerészgyalogosok beadták a felmondásukat miután kiégett a radarjuk és megbénult az összes rendszer.

De umbundu már lelőtte a poént, ez a pozitív földönkívüliek technológiája amit átadtak Putyinnak a jó erők fővezérének.
 
T

Törölt tag 1526

Guest
<b>Uli:</b>
Ha legalább halvány fogalmad lenne az okkultról, akkor nem kevernéd össze a <i>fekete mágia</i> és a <i>védelem</i> kifejezéseket.

Ne becsüld le a sötét oldal erejét, én se állítom, hogy Putyin és a pozitív földönkívüliek szövetsége könnyű falat lesz a Kazár Vanderbilt Csoportnak.
vlagyimir%2Bputyin%2Bf%25C3%25B6ld%25C3%25B6nk%25C3%25ADv%25C3%25BCli%2Btechnol%25C3%25B3gia%2Btitkos%2B%25C5%25B1rprogram%2Bcorey%2Bgoode%2Bpreston%2Bjames%2Borosz%2Boroszorsz%25C3%25A1g%2Bsz%25C3%25ADria%2Bh%25C3%25A1bor%25C3%25BA%2Bkaz%25C3%25A1r%2Bmaffia%2Bizrael%2Bobama-2015-%25C3%25BAj%2Bvil%25C3%25A1gtudat.jpg
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 217
30 266
113
Nem úgy volt, hogy az Iszlám Államot akarják megsemmisíteni? Meg a menekülthelyzetet megoldani?

Nem. Azt mondták, hogy a terrorizmus ellen és Assad megsegítésére mennek.

Az oroszok és Asszad is csak annyit mondott a menekült kérdésről, hogy az nagyban Szíria stabilizációján múlik.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 299
68 398
113
<blockquote rel="ulippo">Nem úgy volt, hogy az Iszlám Államot akarják megsemmisíteni? Meg a menekülthelyzetet megoldani?

Azok a nyugati gazdáid voltak.:D Már több mint egy éve azért mentek oda. Azóta 100x annyi lett a menekült a határunkon,és 10x akkora lett az IS. De ezt te is tudod, mi is tudjuk. A Facebookon meg az Indexen viszont még elhiszik talán amihez hozzászólsz, talán még páran az Origón is.
 

Montezuma

Active Member
2010. április 23.
2 843
33
38
<b>Uli:</b>

Ha már büszkén szembe hugyoztok a széllel (ilyenkor persze mindig magatokat pisáljátok le, ez fizika), legalább vegyétek a fáradtságot vagy a mainstreamből vagy pedig az alternatívból idézni forrást, hogy honnan veszitek azt, amivel itt csípőből dobálóztok.

<i>"Nem úgy volt, hogy az Iszlám Államot akarják megsemmisíteni? Meg a menekülthelyzetet megoldani?"</i> - ilyet még a nyugati mainstream sem hazudott sehol, ezt például konkrétan honnan vetted?
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Syria: Russian Sukhoi jets continue striking militant positions in Syria
https://www.youtube.com/watch?v=BdWxCEzeCKY