Nézegettem most a honlapjukat és találtam egy október 20-i cikket az oroszok rakkai bombázásairól. Hát, nem egy pozitív kép.
Azt írják, hogy már jóval szept. 30 előtt is bombázták az oroszok Rakkát. Szeptember 17., 21., 24., 26., 29. is ilyen időpont volt. Kaptak egyet az okt. 7-i cirkálórakétákból is és okt. 13-án is volt egy rakéta becsapódás. Az okt. 7-i maradványokon orosz feliratok voltak, egyértelmű. A célpontok közül 2 volt az IÁ-é, 22 pedig civil.
Az eredmény: 70 civil és 4 IÁ-s halt meg.
http://www.raqqa-sl.com/en/?p=1515
Szeptember 17-én még nem volt ott az orosz légierő. Azt is nagyon erősen kétlem, hogy kapásból a megérkezésük után, még ki sem igazán pakoltak, de már 21-én 12 légicsapást mértek volna csak Rakkára. Ez azért önmagában megkérdőjelezi a hitelességet. A 70 "civil" áldozatból 62 ezen a két napon halt meg.
A megfogalmazás is beszédes, hogy minden légicsapás "mártírokat" eredményezett. Részben árulkodik a forrás elfogultságáról, részben pedig mártíroknak náluk nem a véletlen civil áldozatokat szokás hívni.
Érdekes, hogy a legtöbb csapás csak civil áldozatokkal járt. 36 légicsapásból 4 IÁ harcos lenne az összes katonai eredmény. Ennyire azért nem vakok az oroszok!
Az a 36 légicsapás csak Rakkára is egy hangyányit soknak tűnik.
Megtudhatjuk, hogy az oroszok csak iskolákat, kórházakat, szállodákat, internet kávézókat és tűzoltó állomásokat szeretnek bombázni.
Honnan tudják, hogy az oroszok voltak? Géptípust nem említenek. Az viszont benne van hogy éjszakai csapásokat is beleszámolnak, amikor nem is láthatták a géptípust.
Fegyver típus szintén nem került nevesítésre. Egy kivétellel: Október 7-én egy Scud (!!!!!!!) rakéta találta el őket, amit az oroszok Kaszpi-tengerről lőttek ki. Ez a kijelentés önmagát minősíti.
Természetesen megtalálták az említett rakéta alkatrészét, a szakértőik azonosították és a kétséget kizáró bizonyítékként cirill betűs felíratott láttak.
Fénykép, videó persze nincs.