<blockquote rel="aquarell">Sajnàlatos, de nem szerintem nem egy csucsteljesitmény orosz részröl az su24 elvesztése, amiben a gondatlansàg is szerepet jàtszhatott.
Hamàr ilyen közel repdesnek a hatàrhoz, szàmolhattak volna azért egy török akcio lehetöségével. Hol volt az orosz awacs, vagy mit làtott az orosz radar? Ha nem volt,az nagy, kezdönek beillö hiba. Nem érzékelte az su24 a török gepek közelséget ill. hogy raketàt löttek ki ràjuk? Nem làttam se manöverezèst,se gyorsulàst, se chaff kidobàst. Ràadàsul làtszolag egyenes szàrnyhelyzettel , tehàt lassan repültek. Sokminden nem egeszen kerek ezen az eseten. A mentöakcio sem tünt egy nagyon profi vàllalkozàsnak nekem. Tud valaki ezekre a kerdésekre vàlaszolni?
Szerintem egyszerűen nem is feltételezték, hogy tényleg indítanak rájuk. A török gépek oldalról jöttek, szóval vizuálisan sem biztos, hogy észrevették őket. Valószínű először befogták őket, ami nem lehet ritka esemény a határnál, simán folytatták útjukat. Az AIM-9 meg infrafejes, szóval arról nem nagyon kapsz értesítést előre. A Szu-24 AA képességei pedig nagyon limitáltak, szóval sok esélyük nem volt. AWACS meg vadászkíséret kellett volna valóban, de ki számított erre? Ellenséges légierő meg nincs.
De várjuk meg a pilóta beszámolóját.
Tényleg, ez légi győzelemnek számít? Mert kb. egy gyerek meg tudja csinálni.</blockquote>
Formailag legigyözelem, a II.Vh is annak szamoltak a bombazok lelöveset.
Azert radar besugarzasjelzö volt a gepen, azt csak bekapcsoltak remelem, meg a Szu-24MK ujdonsaga volt a MAK raketa közeledesre jelzö infravörös rendszer körkörös lefedettseggel, szoval erdekes, hogy egyik se jelzett semmit, es a fiuk szepen bekaptak a talalatot szo nelkul.