[BIZTPOL] Szíriai helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Capslock

Member
2010. december 30.
580
2
18
Capslock:
Az oroszok nem győztek Csecsenföldön?
Dehogynem győztek, csak nem bombákkal. :D

Hat, nezöpont kerdese, de ertem mit mondasz. Vegulis megoldottak, de csak azzal, hogy kiegyeztek Kadirovekkal, es azota folyamatosan toljak be a penzt a teruletbe, kb megveszik a nyugalmat. Az en szememben ez törekeny, döntetlenszagu gyözelem, es az IS szamara is erdekes esely a jövöben, hogy az ottani muzulmanokat megprobalja fellazitani.
 

bat77

Well-Known Member
2015. január 13.
2 240
1 487
113
A nyugati ember nam akar háborúzni és nem is fog.
Félti a vagyonát, életét. A vezetői is.
Ezért nem harcolt a migránsokkal se.

A nyugati nem hogy harcolni, de dolgozni se akar!
Ezért kellenek az idiótáknak a bevándorlók.
Hamár a dolgos német is lusta, nincs miről beszélni.

Majd pont lövészárokban szeretne élni, free wifi nélkül...
Ezen kár törpölni...
 

Montezuma

Active Member
2010. április 23.
2 843
33
38
<b>Capslock:</b>

A háborút megnyerni nem ugyanazt jelenti, mint a csatát megnyerni. Ha a háború célja egy adott terület és népcsoport megtartása, akkor a háborút át kell vinni olyan síkra, ahol a népet megnyered magadnak. Ez bombákkal és halállal nem fog menni. Az igazi győzelem az, ha mindkét fél végül jól jár.

Ha a háború célja adott nép kiírtása/elűzése (pl. K-ukrajna), akkor más a helyzet, az csak bombákkal fog menni.

Fellázítani bárhol fel lehet a népet, nem kell hozzá más, mint pénz és pár hülye. Lázongásra mindenhol van ok, ráadásul ez mehet pártpolitikai szinten, vallási szinten vagy bőrszín szerint, ehhez nem kell még muzulmánnak sem lenni.
 
T

Törölt tag 008

Guest
A Svédeknek nem az oroszokkal kell megküzdeniük, hanem a kertek alatt a zozókkal. Arra meg nem lőhet. Belülről fog az is szétrohadni mint a tobbi európai ország.
 

rathelor

Member
2011. március 10.
40
31
18
http://sputniknews.com/world/20151126/1030796887/turkish-stream-russia.html
Hát ez nem túl a jó mi szempontunkból sem, meg Dél-Európának ugyanúgy.
Azt jelenti, hogy csak Északról kaphatunk gázt, német-amerikai kontroll függvényében.
Nyilván ezt akarták Washingtonban elérni, Bulgáriát kiiktatni és sakk-matt a török beintés miatt....

Azért ennek két oldala van. Ha ez az egész előmozdítja az európai energiafüggetlenség kialakításának felgyorsítását, akkor végeredményben akár jó is lehet.
 
T

Törölt tag 008

Guest
http://m.cdn.blog.hu/me/mediavadasz/image/nagyizrael002_1.jpg
Hagyni kell nekik hagy csinálják meg.
8 millio zsidó+50 millió arab 1 országba. Gyorsan megbánnák ezt a nagy izrael dolgot.
Ha meg kiirtják a zozókat csak jól járhatunk. Kevesebb jön ide. Én a zsidóknak szurkolok.
 

akagi

Well-Known Member
2015. január 16.
1 813
305
83
<blockquote rel="bat77">Ja és a fiatalokat ne is nézd, 90%-uk nem is harcolna.

Pl. én. Teljesen alkalmatlan vagyok bármiféle katonának (nem fizikailag).
Inkább nem is fognék fegyvert, mert tudom, hogy hülye vagyok mindenhez ami nem számokból és egyenletekből áll.
</blockquote>
Irigyelek!
Azért nem lettem építész ifjanti koromban, mert utáltam a matekot, de voltam katona.... Majd ötven évessen mégis csak szigorlatoztam matekból!
 

Capslock

Member
2010. december 30.
580
2
18
<b>Capslock: </b>
Ha az orosz atomfegyverekhez nyúl Európa ellen, akkor tök mindegy lesz, hogy 8 millió svédből mennyi tornázik reggelente.
Nézz rá az orosz területekre és célpontsűrűségre, érdemben mit tudna a kicsi Svédország válaszolni az oroszok több ezer darabos taktikai atomerejével szemben?
Egyébként meg nem látom, hogy a svédek miért akarnának háborúzni az oroszokkal.

Ez az egesz addig szamit, amig az elsö 1-2 atomtöltet fel nem robban, onnantol az emberisegnek reszeltek mindenutt. A fenti jellemzesem korlatozott, hagyomanyos fegyverekkel zajlo konfliktusra vonatkozik.
A svedek az oroszoktol tradicionalisan felnek, meg a 80-as evekben is minden tarsashazat ovohellyel epitettek. A hadiiparuk is erre a fenyegetettseg erzesre alapozva epult ki, es lett vilagszinvonalu.

De hagyjuk, ez egy szir topic! :)
 

Montezuma

Active Member
2010. április 23.
2 843
33
38
Oké, a svédek nem hülyék, ahhoz képest, hogy milyen kicsi ország micsoda autó és repipara van, le a kalappal. Ha félnek az orosztól, akkor bölcsen teszik, de ismereteim és információim szerint Svédország nem orosz célpont.
 

Montezuma

Active Member
2010. április 23.
2 843
33
38
<b>Akagi!</b>
Az építészethez elsősorban ábrázoló geometria kell, a matek meg mindenhol szar, de a legszarabb a repülőtisztin volt, ráverve a Műegyetemi matekra is.
Az építészek amúgy sem számolnak sokat, ezt inkább ránk hagyják.
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Ez biztos Sz-400 -as, csak kérdezem. Mert annak nem egészen ilyen TEL járműveit lehetett látni a díszparádékon. Ez nem véletlenül Sz-300 PMU2? Csak kérdezem a hozzáértőktől.
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Az orosz elnök szerint úgy tűnik, hogy Ankara szándékosan zsákutcába tereli az orosz-török kapcsolatokat.
Vlagyimir Putyin erről az Oroszországban akkreditált új nagykövetek megbízóleveleinek átadásakor beszélt csütörtökön Moszkvában. Sérelmezte, hogy Ankara mindeddig nem kért bocsánatot a Szu-24-es orosz harci repülőgépnek a szíriai határ közelében két nappal korábban történt lelövéséért, és még csak kártérítést sem ajánlott. Az orosz elnök úgy fogalmazott, hogy "teljesen megmagyarázhatatlanok" egy olyan ország "orvul elkövetett hátba döfései", amelyre Moszkva partnerként tekintett a terrorizmus elleni harcban.

"Az, ami két napja Szíria felett a levegőben történt, ellentétes a józan ésszel és a nemzetközi joggal: a gépet szíriai terület felett lőtték le" - jelentette ki az orosz elnök.
http://kitekinto.hu/iszlam/2015/11/26/tovabb_durvul_a_viszony_moszkva_es_ankara_kozott/
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 842
86 773
113
Ha az oroszok bárkivel is háborúzni akartak volna, már rég megtehették volna.

Inkább arról kellene pár szót ejteni, hogy mennyire sikeres is az a szankciós politika valaki ellen, ha az illető tőle több országnyi távolságra visel olyan légi és hamarosan szárazföldi háborút, amire évek alatt a többi magát nagyhatalomnak hívó szankcionáló eddig képtelen volt? :)
 

Capslock

Member
2010. december 30.
580
2
18
A Svédeknek nem az oroszokkal kell megküzdeniük, hanem a kertek alatt a zozókkal. Arra meg nem lőhet. Belülről fog az is szétrohadni mint a tobbi európai ország.

Ha zozo = muzulman, az nagyobb riziko valoban, de itt is az van, hogy ha felszivjak magukat, gonosz dolgokra kepesek. Tudtad, hogy az utolso europai holokausztot nem Hitlerek követtek el, hanem a svedek, es csinaltak a 70-es evek közepen is? A lapp nemzetiseg volt az aldozat, akik közul ezreket klasszikus fajbiologiai megfontolasokkal kenyszersterilizaltak.

https://en.wikipedia.org/wiki/Statens_institut_f%C3%B6r_rasbiologi

Na, ezt persze kevesse reklamozzak magukrol... :)

De most mar tenyleg lealltam.
 

lgabo

Well-Known Member
2015. március 18.
998
810
93
Ha az oroszok bárkivel is háborúzni akartak volna, már rég megtehették volna.

Inkább arról kellene pár szót ejteni, hogy mennyire sikeres is az a szankciós politika valaki ellen, ha az illető tőle több országnyi távolságra visel olyan légi és hamarosan szárazföldi háborút, amire évek alatt a többi magát nagyhatalomnak hívó szankcionáló eddig képtelen volt? :)

Tudod az a baj, hogy az oroszok nem olvasnak nyugati sajtót és nem tudják, hogy nincs pénzük, csődben a gazdaságuk és különbenis mindjárt éhen halnak...
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
S-400 AA missile system has been put on air defence combat duty at the Hmeymim airbase
https://www.youtube.com/watch?v=1RCLOfC3FfM

Guards missile cruiser Moskva arrived to the shore zone of Latakia for air defence of the region
https://www.youtube.com/watch?v=bmjV0KcBCkE
 

bat77

Well-Known Member
2015. január 13.
2 240
1 487
113
http://orientalista.hu/videofelvetel-a-sziriai-kormanyerok-megmentettek-eletben-maradt-orosz-pilotat/
 

bat77

Well-Known Member
2015. január 13.
2 240
1 487
113
http://orientalista.hu/a-sziriai-kormanyerok-szamos-eszak-lattakiai-helyszin-felszabaditasaval-valaszolt-a-torok-agressziora/