[BIZTPOL] Szíriai helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 029
113
Jah és még mielőtt valaki rám fogná, hogy védem a törököket, csak próbálom kitalálni, hogy miért csinálják azt, amit. Mert az nem érv, hogy megbolondult a teljes török vezetés. Mindig van valamilyen racionális oka a történéseknek, csak max mi nem tudjuk, hogy mi van a háttérben.

Az csak utólag derül ki, hogy az a bizonyos ok racionális volt, vagy sem. Adolf is azt hitte 39-ben, hogy nyugodtan eltaposhatja a lengyeleket mert az angolok-franciák úgysem fognak ezért hadat üzenni, tehát részéről racionálisnak VÉLT döntés volt. Aztán utólag kiderült, hogy mégse volt az.
A mostani török tűzparancsban lehet, hogy benne volt a muszlim vezér szerepre való ácsingózás, a határon túli türkmenek miatti visszavágás, biztos benne volt a jó kis fekete olajüzlet szétrombolása és a kurdok támogatása miatti düh, meg még ki tudja mi minden. Racionálisnak tűnhetett csak egy lelőtt gép árán távolabb tartani a határtól a többit, csak éppen rossz célpontot választottak, és az se úgy reagált egészen, ahogy Jumurdzsákék gondolták, no meg a NATO-szövetségesek se. Ma már lehet, hogy szerintük se volt annyira racionális akció, ráadásul hosszabb távon ebbe még simán belebukhat a török vezetés ....
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 059
87 989
113
<blockquote rel="Capslock"><blockquote rel="Panzerfaust">
Hát ezt mondjuk kötve hiszem. Az oroszok zsebe jóval tömöttebb, ezt mondták az itteni török ismerőseim is, az átlagorosz nyaraló minimum 3x4 annyit költ mint bármelyik cseh vagy lengyel, magyarról, szlovákról nem is beszélve.
Ezért szívták - meg - a fogukat a görögök is, amikor a nyugati szankciókra válaszul az orosz idodát beszümtették a szigetekre történő utaztatást, válaszul a nyugati szankciókra. Helyettük jöttünk mi, csóró kelet-európaiak, meg angol munkáscsaládok, de amint mondta a görög szállásadó, veletek nem vagyunk kisegítve, csak a túléléshez elég. Ez évben pedig elárasztotta őket a rengeteg nigga, amely miatt még azok se mennek oda akik eddig.
Egyre jobb ez az egyesült Európa, a nyugati fele a keleti farokkal vereti a csalánt, ugymond.

Az ujgazdag orosz vendegek megitelese azert vegyes sok mas nyaralovendeg szemeben. Az ilyen ujoroszok sokszor arrogansak, hangosak, ellenszenvesek, a normalis egyutteles szabalyaira magasrol szarnak. Voltam mar olyan szallodaban is Törökorszagban, ahol iratlan szabalykent nem fogadtak orosz csoportot, es talan pont ezert telthazzal mentek mas europai orszagokbol. "All inclusive", draga, igen nagy, megis megtelt oroszok nelkul is. Ott egyebkent az volt az ok, hogy a tulajdonos csalad fiat egy reszeg orosz turista gazolta el berelt autoval, pont a sajat szallodaik egyike elött, es ezutan erzelmi okokbol az orosz vendegekkel ök önkent lealltak.
De ez mondjuk egy kivetel mint ellenpelda, rendszerszinten napnal vilagosabb, hogy a török turizmusipar nagyon megerezne, ha nem jönnenek oroszok.

</blockquote>

Persze igazad van, az orosz csòròk nem külföldön nyaralnak, mint sok màs nemzetnél. Aki viszont külföldön nyaral, az többszöröset adja ki egy magyarnak, lengyelnek vagy egy nemet nyugdijasnak. Törökorszàg egy olcsò turisztikai desztinàciò és ennek megfelelö célcsoportokat vonz. De minden nemzetiségü tömegesen elöfordulò turista egy probléma, legyen német, angol, ami, arab stb.</blockquote>

A középosztály oroszok Bulgáriába és Törökországba mennek nyaralni. Előbbiben pl. egyes városoknak saját központjaik vannak, olyan szinten kiépítve, amin sokan meglepődnének. A semmi közepén a tengerparton egy hatalmas komplexum közepestől a legdurvább szállásokig. Az utóbbiban most készültek hasonlóra, rengeteg építkezés volt. Kíváncsi leszek folytatódnak-e majd, vagy klotyó ...
 

xfotel

Member
2013. április 10.
960
8
18
elnézést, hogy beleszólok, de címet szerkeszteni úgy hiszem nem szégyen (Lelőttek egy repülőgépet Törökország felett - több szempontból is vitatott, hogy hol lőtték le a gépet, az már kevésbé, hogy ki kit).
 

Montezuma

Active Member
2010. április 23.
2 843
33
38
Jah és még mielőtt valaki rám fogná, hogy védem a törököket, csak próbálom kitalálni, hogy miért csinálják azt, amit. Mert az nem érv, hogy megbolondult a teljes török vezetés. Mindig van valamilyen racionális oka a történéseknek, csak max mi nem tudjuk, hogy mi van a háttérben.

Háborút akarnak kiprovokálni Oroszország ellen, erre pedig tökéletes indok lett volna egy orosz katonai válaszcsapás.
Erdogan lebratyizott azzal az IÁ-val, amit a létrehozók irányítanak a mai napig a háttérből, ezek pedig Erdogan és a török hadsereg főnökei is egyben.
Erdogan az IÁ bratyival egyúttal az IÁ túszává is vált, magyarul ha nem sül el jól a dolog (Putyin nem bombáz török célpontokat), akkor a balhét viszi egyedül a bukó fiú.
Ezeréves trükk, a hátsó grundon a kis huligánok is pont így csinálják már tizenéves korban. :D
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 910
15 242
113
c79f308b-7a1f-4e1d-88d5-0f3ce1654949


http://www.alaraby.co.uk/english/features/2015/11/26/raqqas-rockefellers-how-islamic-state-oil-flows-to-israel/

247a1e94-8600-4a33-8758-c0990cd0b590


http://www.alaraby.co.uk/english/politics/2015/10/30/never-mind-the-russians-is-is-destroying-itself
 

Capslock

Member
2010. december 30.
580
2
18
Ez is alátámasztja azt a biztp-szakmai berkekben sokszor hangsúlyozott kitételt, hogy a kk-en nincs létjogosultsága az ún. nyugati típusú demokráciának. Ezeket a bagázsokat, ha úgy tetszik csürhét, csak kemény kezű vezetők tudják kordában tartani, ergo magát az államot is.

Ez teljesen nyilvanvalo. Az iszlam maga is arrol szol, hogy Allah es a profetak megmondtak a frankot, az agymosott nep meg vakon követi, napi 5x imadkoznak, es betu szerint vesznek minden okori dogmat. Önallo gondolkozasi kepesseg es igeny a többsegnel minimalis, igy pontosan egy olyan vilagi fönökre van szukseguk, aki a hetköznapi dolgokban is megmondja a frankot. Ha a vilagi nagyfönök hagyja öket napi 5x imadkozni, es ad egy viszonylag elfogadhato joletet, akkor rendben van, maradhat. Mivel Allahot is vakon követik, igy a vilagi szemelyi kultusz elemei is könnyen megoldhatok naluk.
Ritka az arab vilagban a klasszikus alulrol jövö forradalom, a vezetövaltasok inkabb katonai puccsokkal, kivulröl jövö akciokkal zajlottak surun.

Demokraciarol akkor lehet majd beszelni naluk, ha ennek az örult vallasnak a szerepe valahogy hatterbe tud szorulni, es akkor a milliardnyi zombi muszlim majd felebred.


OFF, erdekesseg: A svedeknel itt a klinikan sok a kulföldi orvos es szemelyzet. Van egy irani kollegam is, ö teljesen normalis, jol felkeszult, nincs vele baj. Kavezunk egyszer vele, laptopja bekapcsolva, mar minden fontosat megbeszeltunk, kerdezem, mit csinalsz a gepen, erre lazan mutatja hogy bejelentkezett egy muszlim tarskeresö oldalra, mert a testverenek akar keresni part! :) :) Mondom neki, mutassa mar, mi a felhozatal keleti vonalon. Felem forditja a gepet, nezem, es döbbenek! :) Oldalt valaszthato opcio: kinek keresel part: magadnak, rokonodnak. Ez mar eleve vicces volt, de nezzuk a lanyok bemutatkozasat, itt olyen fontos szempontokat adnak meg magukrol, mint: HIJAB Igen-nem, vallasi iranyzat: szunnita, siita, egyeb muszlim. Halaalt tartja-e, es hasonlok. Minimalis europai szempontu bemutatkozas, döntöen csak vallas. Egyik lany odairta a bemutatkozasba, hogy aki nem imadkozik napi 5x, az ne is irjon neki. :) Azutan mit varnak a ferfitöl, elsö szempont: legyen-e szakalla: igen-nem. :) Itt nehez volt a nevetest visszatartani, annyira abszurd az egesz. Mennyire eljen a vallas szerint, es hasonlok. Hazassagi szandeka: most azonnal, iden, jövöre. Akar-e gyereket. Van-e allasa. Es mennyit keres összegszeruen egy evben, ez fontos kerdesnek tunt, ugy fest az arab lanyok anyagiasak.
Nem mertem hangosan nevetni, mert a srac megsertödik, de azert nagyon tragikomikusnak lattam ezt az egeszet. Ezek olyan messze vannak fejben a nyugati vilagtol, mint ide a Mars bolygo.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 059
87 989
113
<blockquote rel="Panzerfaust">
Ez is alátámasztja azt a biztp-szakmai berkekben sokszor hangsúlyozott kitételt, hogy a kk-en nincs létjogosultsága az ún. nyugati típusú demokráciának. Ezeket a bagázsokat, ha úgy tetszik csürhét, csak kemény kezű vezetők tudják kordában tartani, ergo magát az államot is.

Ez teljesen nyilvanvalo. Az iszlam maga is arrol szol, hogy Allah es a profetak megmondtak a frankot, az agymosott nep meg vakon követi, napi 5x imadkoznak, es betu szerint vesznek minden okori dogmat. Önallo gondolkozasi kepesseg es igeny a többsegnel minimalis, igy pontosan egy olyan vilagi fönökre van szukseguk, aki a hetköznapi dolgokban is megmondja a frankot. Ha a vilagi nagyfönök hagyja öket napi 5x imadkozni, es ad egy viszonylag elfogadhato joletet, akkor rendben van, maradhat. Mivel Allahot is vakon követik, igy a vilagi szemelyi kultusz elemei is könnyen megoldhatok naluk.
Ritka az arab vilagban a klasszikus alulrol jövö forradalom, a vezetövaltasok inkabb katonai puccsokkal, kivulröl jövö akciokkal zajlottak surun.

Demokraciarol akkor lehet majd beszelni naluk, ha ennek az örult vallasnak a szerepe valahogy hatterbe tud szorulni, es akkor a milliardnyi zombi muszlim majd felebred.


OFF, erdekesseg: A svedeknel itt a klinikan sok a kulföldi orvos es szemelyzet. Van egy irani kollegam is, ö teljesen normalis, jol felkeszult, nincs vele baj. Kavezunk egyszer vele, laptopja bekapcsolva, mar minden fontosat megbeszeltunk, kerdezem, mit csinalsz a gepen, erre lazan mutatja hogy bejelentkezett egy muszlim tarskeresö oldalra, mert a testverenek akar keresni part! :) :) Mondom neki, mutassa mar, mi a felhozatal keleti vonalon. Felem forditja a gepet, nezem, es döbbenek! :) Oldalt valaszthato opcio: kinek keresel part: magadnak, rokonodnak. Ez mar eleve vicces volt, de nezzuk a lanyok bemutatkozasat, itt olyen fontos szempontokat adnak meg magukrol, mint: HIJAB Igen-nem, vallasi iranyzat: szunnita, siita, egyeb muszlim. Halaalt tartja-e, es hasonlok. Minimalis europai szempontu bemutatkozas, döntöen csak vallas. Egyik lany odairta a bemutatkozasba, hogy aki nem imadkozik napi 5x, az ne is irjon neki. :) Azutan mit varnak a ferfitöl, elsö szempont: legyen-e szakalla: igen-nem. :) Itt nehez volt a nevetest visszatartani, annyira abszurd az egesz. Mennyire eljen a vallas szerint, es hasonlok. Hazassagi szandeka: most azonnal, iden, jövöre. Akar-e gyereket. Van-e allasa. Es mennyit keres összegszeruen egy evben, ez fontos kerdesnek tunt, ugy fest az arab lanyok anyagiasak.
Nem mertem hangosan nevetni, mert a srac megsertödik, de azert nagyon tragikomikusnak lattam ezt az egeszet. Ezek olyan messze vannak fejben a nyugati vilagtol, mint ide a Mars bolygo.</blockquote>

Az utolsó kérdés alapján szerintem meg ugyanott tartanak, mint a mieink. :)
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 125
82 889
113
Szófiában is tunntettek a torok nagykovetség elott a lelott orosz Szu-24 miatt.
https://www.youtube.com/watch?v=FqhF5nulFGI
 

Montezuma

Active Member
2010. április 23.
2 843
33
38
A Közel- és Távol-Keleten a szakralitás, a vallás és a miszticizmus szerves része nem csak a társadalom működésének, hanem az egyén gondolkodásának is. Még Kínában sem sikerült a konfucianizmus/buddhizmus/taoizmus kiírtása, sőt!
Észak-Korea is csak úgy képes lenyeletni a saját nemzetével a Kis Puffantyút, hogy az egész famíliát félisteni vonalként tisztelik, az észak-koreai államvallás a kommunizmus és a konfucianizmus sajátos elegye.
A Keletet megérteni csak úgy lehet, ha beleszületsz. A nyugati életfelfogás és irányzatok az alapvető ösztönök kielégítésére korlátozódtak mostanra, azt nem nehéz megérteni, hogy a nyugati ember mindent kilóra és fillérre mér, jó kocsit, jó házat, jó kaját és jó nőt akar.
A Nyugati világban a társadalom nagyjából akkora hányada tojik a a saját kultúrájának szellemi alapjaira, mint amekkora Keleten a hagyománytisztelők aránya.
 

Capslock

Member
2010. december 30.
580
2
18
A középosztály oroszok Bulgáriába és Törökországba mennek nyaralni. Előbbiben pl. egyes városoknak saját központjaik vannak, olyan szinten kiépítve, amin sokan meglepődnének. A semmi közepén a tengerparton egy hatalmas komplexum közepestől a legdurvább szállásokig. Az utóbbiban most készültek hasonlóra, rengeteg építkezés volt. Kíváncsi leszek folytatódnak-e majd, vagy klotyó ...

A törököknel Antalya-Side-Alanya vonalon van egy viszonylag szuk tengerparti sav, ahol nagyon jo a tenger, es az idöjaras is tervezhetöen jo. Kimenni a szallodak közötti pusztaba nagyon nincs hova, max egy bazarsor az utak mellett, de olyan zart 5 csillagos szallodavarosok vannak, ahol mindent megkapsz. Erkezeskor kapsz egy karszalagot, all inclusive, es ezzel (szinte) minden elvehetö, megehetö, megihato bent, amit adnak. Elkepesztöen jok abban is, hogy otthon erezd magad, vendegkent a török szallodakban ereztem a legjobban magam, pedig jartam sokfele, joval nagyobb presztizsu helyeken is. A törökök elhitetik veled, hogy örulnek neked, tudnak 1-2 magyar szot, es nekik a 150közös evunk is pozitivan telt, baratkent tekintenek rank. Fakultativ programok is vannak persze, de a török szalloda arra jo, hogy a nyar elejen lenyomj ott egy passziv hetet a medencepartokon, ettermekben, barokban, sose kelljen az arakat nezned, mert all inlcusive mar kifizettel mindent, total lazulas, azutan lehet a nyaron mashol valami celtudatosat is csinalni ezutan.

A mai helyzetben a közelukbe se mennek, de ezt a szallodakomplexumot pl szerettem: https://albahotels.com.tr/Home/Alba_Royal_Hotel
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 450
23 642
113
<blockquote rel="Panzerfaust">
Hát ezt mondjuk kötve hiszem. Az oroszok zsebe jóval tömöttebb, ezt mondták az itteni török ismerőseim is, az átlagorosz nyaraló minimum 3x4 annyit költ mint bármelyik cseh vagy lengyel, magyarról, szlovákról nem is beszélve.
Ezért szívták - meg - a fogukat a görögök is, amikor a nyugati szankciókra válaszul az orosz idodát beszümtették a szigetekre történő utaztatást, válaszul a nyugati szankciókra. Helyettük jöttünk mi, csóró kelet-európaiak, meg angol munkáscsaládok, de amint mondta a görög szállásadó, veletek nem vagyunk kisegítve, csak a túléléshez elég. Ez évben pedig elárasztotta őket a rengeteg nigga, amely miatt még azok se mennek oda akik eddig.
Egyre jobb ez az egyesült Európa, a nyugati fele a keleti farokkal vereti a csalánt, ugymond.

Az ujgazdag orosz vendegek megitelese azert vegyes sok mas nyaralovendeg szemeben. Az ilyen ujoroszok sokszor arrogansak, hangosak, ellenszenvesek, a normalis egyutteles szabalyaira magasrol szarnak. Voltam mar olyan szallodaban is Törökorszagban, ahol iratlan szabalykent nem fogadtak orosz csoportot, es talan pont ezert telthazzal mentek mas europai orszagokbol. "All inclusive", draga, igen nagy, megis megtelt oroszok nelkul is. Ott egyebkent az volt az ok, hogy a tulajdonos csalad fiat egy reszeg orosz turista gazolta el berelt autoval, pont a sajat szallodaik egyike elött, es ezutan erzelmi okokbol az orosz vendegekkel ök önkent lealltak.
De ez mondjuk egy kivetel mint ellenpelda, rendszerszinten napnal vilagosabb, hogy a török turizmusipar nagyon megerezne, ha nem jönnenek oroszok.

</blockquote>

Két éve volt szerencsém eljutni a török tengerpartra, a turisták kb. 80%-a orosz volt, ettől egy picit tartottam is. Szerencsére kellemesen csalódtam bennük, hihetetlenül kulturáltak voltak, nm rohanták meg a svédasztalt mint nagyapáik a Reichstagot, nem üvöltöztek a medence mellett, nem tolakodtak, nem gajdolták át részegen az éjszakát és még a gitárok sem kerültek elő :)
Sőt meglepően udvariasak voltak, a liftben azért kért elnézést tőlem egy orosz, mert két hatéves forma gyerek (nem az ő gyerekei voltak) liftezgettek fel le. Amikor megkérdeztem az idegenvezetőt hogy miért van ekkora változás, ő két okot mondott. Az egyik, állítólag a kötelező illemtanfolyam minden orosznak aki külföldre megy (hasonlóan a kínaiakhoz), hogy ne hozzon szégyent a saját nemzetére, a másik a növekvő jólét, a több fizetés és így egyre több orosz engedheti meg magának a külföldi nyaralást. Egyébként ők nem két hétre mennek mint svédek és nem egy hétre mint mi, hanem csak négy napra! A bazárban szinte minden oroszul volt kiírva, a törökök oroszul invitálták be a turistákat a boltokba. Amikor én voltam teljesen orosz invázió volt. Az antalyai reptér egyébként hatalmas, hozzá képest a Liszt Ferihegy egy vidéki repterecske, és ez a reptér szinte csak charter járatokat fogad!
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 910
15 242
113
A Tow-okkal már tényleg mindenre lőnek :

https://www.youtube.com/watch?v=pQ0tztLlGhU&feature=player_detailpage
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 316
68 534
113
<blockquote rel="meister"><blockquote rel="nekerdez"><blockquote rel="bat77"><blockquote rel="varga dima">Erdogan személyes találkozott kért Putyintól párizsi klima konferencián november 30-kán. Török elnök szerint a válasz még nem érkezett.

Kapizsgálja, hogy valamit elbaxtak.
Ingyen nem lesz visszatánc...
Nagy volt a pofa, hogy vesz máshonnan földgázt stb...
Rájött, hogy nem hiányzik egy puccs, kurdháború stb...
Remélem Putyin nem hagyja magát megvezetni.</blockquote>

Pontosabban fogalmazva Erdogan is gazdasági növekedés mostanra kifulladt. Amit az orosz piac megnyílása elodázott.
Most:
Nincs orosz gáz
Nincs nem lesz nagyszámú jól fizető túrista
Mezőgazdasági túl kínálat saját piacain.
Egy dühös nagyhatalom a szomszédba
Eu/ török csúcson már nem kis királyod hatnak
Kurdok megerősödnek!

Nemzetközi hitel vesztés hab a tortán
</blockquote>
A turizmust illetoen: oroszok helyett majd johet mehetnek a lengyelek, csehek, vasarloerejuk kb. ugyanaz.
</blockquote>

Nagy tévedés!
Az orosz turisták millios számokban szoktak nyaralni To-ban és szórták a pénzt. A csehek és lengyelek (tobb tízezer) orulnek, hogy az élelmiszrre jut nekik.</blockquote>

Remélem azért abból a 2 millióból leesik nekünk is +100000 fő. Igaz itt csak Balaton van ami olyasmi meg nincsenek is hastáncos éjszakák de pia van legalább nekik.:) 2 millió hagyott ott 10 milliárd dollárt?
 

Montezuma

Active Member
2010. április 23.
2 843
33
38
<blockquote rel="ulippo"><blockquote rel="Montezuma"><blockquote rel="aquarell">Pont 500 halott? Nem 501, vagy 475....
Ez vicc. Mint a multkori 600 isis terrorista elpusztitasa egy nap alatt, a levegöböl szàmolva...
Ugye azért szabad mosolyogni? Az oroszokban van azèrt egy gyerekes felvàgàsi hajlam, szerintem.

Màs tema: az su 24 pilotàk képen és videon egyszerü nyàri egyenruhàban szàllnak be gepükbe. Sisak van rajtuk, de semmi g- nadràg stb. Ez lehetséges, vagy csak pòz a fenykep stb. miatt? Tud ehhez valaki ehhez hozzàszòlni ?

Tudok, nem pózolás. Szu-27 pilóták is szoktak g-ruha nélkül reppeni Oroszhonban. </blockquote>

Az semmi. Az oroszok szoktak oxigénmaszk nélkül is repkedni 10000 méteren nyitott kabinnal.

Sőt, szoktak repkedni REPÜLŐGÉP NÉLKÜL is!</blockquote>

Azt mindenki tud, akit kirúgnak. :D
Egyébként nem poén a dolog, volt egy dokufilm, ahol pont ezen akadtak ki külföldi pilóták, akik reppentek egyet az oroszokkal anno még a boldog békeidőkben. Ha lesz kedvem, megkeresem a neten, biztosan megvan valahol.</blockquote>

Szuhoj topikban!
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 316
68 534
113
Tegnapelőtt már betettem hírként.
FSA 1. parti hadosztály parancsnoka, Abu Slaym Julaq kaputt...

CUwaUmkWoAEbVbD.png

CUwaVH4WUAAVlk4.png

Tegnap egy másik beállításból még úgy hirdették hogy: Íme a halott H Szuleimani iráni tábornok. Megismerem a képről a véres törölközőt.
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 910
15 242
113
Latakia, Zahia hegy :

https://www.youtube.com/watch?v=Sc3xGVkyjsA&feature=player_detailpage

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=8Kr2zs9H4as