[BIZTPOL] Szíriai helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 787
30 562
113
A torokok jelentos mennyiségu haditechnikai eszkozt telepítettek a szír határhoz. A gorog ProNews hírugynokség szerint kivonták a gorog határnál lévo egységeiket és a szír határhoz vezényelték. A hírek szerint az 1. torok hadsereg katonai erejének negyede van a szír határnál, ami 1000 haditechnikai eszkozt jelent, koztuk Leo-k, onjáró lovegek és egyéb eszkozok. Ezenkíul muszaki-hidász egységek is vannak a határnál, ami azt jelentheti, hogy száarzfoldi offenzívára készulnek a torokok.

És mit kezdenek vele? Ha átmennek Szíriába és nem az ISIS-t lövik, akkor az oroszok nyugodt szívvel megszórják őket felülről.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 849
81 346
113
<blockquote rel="boki">A torokok jelentos mennyiségu haditechnikai eszkozt telepítettek a szír határhoz. A gorog ProNews hírugynokség szerint kivonták a gorog határnál lévo egységeiket és a szír határhoz vezényelték. A hírek szerint az 1. torok hadsereg katonai erejének negyede van a szír határnál, ami 1000 haditechnikai eszkozt jelent, koztuk Leo-k, onjáró lovegek és egyéb eszkozok. Ezenkíul muszaki-hidász egységek is vannak a határnál, ami azt jelentheti, hogy száarzfoldi offenzívára készulnek a torokok.

És mit kezdenek vele? Ha átmennek Szíriába és nem az ISIS-t lövik, akkor az oroszok nyugodt szívvel megszórják őket felülről.</blockquote>

A kurdok kozelednek Azaz városhoz, ami a torokok fontos tranzit útvonala az Isis olajnak és a torok fegyverszállításoknak...
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 426
7 008
113
Ha átmennek Szíriába és nem az ISIS-t lövik, akkor az oroszok nyugodt szívvel megszórják őket felülről.

ha csak erre van szükség, lövik ők majd az isis-t
valamelyest
legalábbis eleinte
aztán egyszercsak ők már ott tartózkodnak
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Egyelőre nagyobb a füstje, mint a lángja a Törökország elleni korlátozásokkal kapcsolatos szombati orosz elnöki ukáznak, mert a kormány feladata lesz a részletek kidolgozása.
Bár az orosz bombázó november 4-ei, Szíria fölötti lelövése miatt már aláírta Vlagyimir Putyin orosz államfő a Törökország elleni szankciókra vonatkozó rendeletet, ez még számos kérdést nyitva hagy. A november 28-án napvilágot látott ukáz az Orosz Föderáció kormányának adja feladatként, hogy határozza meg a korlátozások konkrét mértékét.
Egyelőre tehát inkább nyomásgyakorlásról van szó, aminek nagyobb lehet a füstje, mint a lángja, hiszen egy igazán jelentős szankciósor az orosz vállalatokat is nagyban sújtaná. Ugyanakkor a gyors lépés az orosz közvéleményben tovább erősítheti az erős elnök imázsát. Ezt szolgálta már az elmúlt napokban is, hogy az Oroszországba bárhonnan belépni akaró török kamionokat a szokásosnál tüzetesebb vám- és biztonsági ellenőrzéseknek vetették alá, továbbá kiutasítottak olyan török üzletembereket, akik turistavízummal érkeztek egy mezőgazdasági kiállításra.
http://bekialtas.blog.hu/2015/11/28/meg_csak_fenyeget_a_szankciokkal_putyin
 

bat77

Well-Known Member
2015. január 13.
2 232
1 450
113
http://youtu.be/zl8gJQQIDd0

Szöveg:
http://southfront.org/international-military-review-syria-nov-29-2015/
 

akagi

Well-Known Member
2015. január 16.
1 814
305
83
<i>"Kezdődik a Boszporusz lezárása. "</i>

Ki zárja le, ki elől is ? :)))
Üdv a (fedélzeten)!
A jó értelemben kérdezem: ismered a "harccsoportosítás" lényegét?
(Nem rögtön ugrunk a mélyvízbe!). Biztos tudod Galipoli történetét. Ugyan úgy eljátszhatják az oroszok is, biztos győzelemmel! Mert körbeveszik Törökországot. Itt lényegtelenek tartom Romániát, Bulgáriát. Ja, és főleg Ukrajnát! Persze, kérdés, hogy viszonyul hozzá a NATO (szerintem, nem mer kockáztatni!). A mostani állás szerint a törökök vesztésre állnak és hiába van jól felszerelt hadserege.
 

bat77

Well-Known Member
2015. január 13.
2 232
1 450
113
Török ellenreakció az S400-ra
http://southfront.org/turkey-sent-syrian-border-radar-electronic-attack-systems-counteract-russian-s-400/
 

kokusz

Member
2015. augusztus 23.
458
0
16
Körvonalazódik Oroszország és a NATO összefogása az Iszlám Állam ellen.

Hiába próbálta meg Törökország meghiúsítani az összefogást, úgy tűnik az mégis létrejön.

A német Volker Wieker tábornok a Bildnek adott interjújában beszélt arról, hogy a német parlament kedden jóváhagyja a csatlakozást az Iszlám Állam elleni fellépéshez. Enne keretében 1200 német katona érkezik majd a térségbe.

Nagy-Britannia parlamentje szerdán szavaz ugyan erről.

Németország és Nagy-Britannia részvételét Franciaország kérte a párizsi terrortámadások után.

Franciaország az Unió azon szerződésére hivatkozva kérte az Uniós országok támogatást, hogy “Ha valamelyik Uniós országot fegyveresen megtámadják akkor a többi Uniós országnak kötellessége minden lehetséges eszközzel segíteni a másikat”

Ezt a rendeletet eddig még soha sem alkalmazták.
 

bat77

Well-Known Member
2015. január 13.
2 232
1 450
113
Újabb elmélet, török ügynök ölte meg a pilótát?http://southfront.org/murderer-of-russian-pilot-identified-as-turkish-intelligence-officer/
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 849
81 346
113
Újabb elmélet, török ügynök ölte meg a pilótát?http://southfront.org/murderer-of-russian-pilot-identified-as-turkish-intelligence-officer/

"Szurke Farkas"
https://www.youtube.com/watch?time_continue=44&v=ynHM1dHTEhk
 

meister

Active Member
2015. május 8.
798
31
28
múlt életképek aleppóból:
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3334443/A-way-life-destroyed-Intimate-photos-relaxed-Sunday-lunches-playing-pool-rare-insight-life-beautiful-Syrian-city-Aleppo-laid-ruin-ISIS-thugs.html
 

akagi

Well-Known Member
2015. január 16.
1 814
305
83
<blockquote rel="akagi">(copyright: a la akagi!)


A kopirájttal elkéstél már a Lódarázs idejéből.</blockquote>

Hú, mikor fejtette ki a véleményét, mert nem akarok "égni"!
Ez évben nem találom a belyegyzését, pedig már ismertem, mint Lódarázs, alias: Hóbagoly!
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 012
83 098
113
Egyelőre nagyobb a füstje, mint a lángja a Törökország elleni korlátozásokkal kapcsolatos szombati orosz elnöki ukáznak, mert a kormány feladata lesz a részletek kidolgozása.

Ezt hívják menekülőútnak. Keménykedni kell, de közben éreztetni, hogy oké, lelőtted, blöfföltél, mi is blöffölünk. Lefogadom, hogy semmi sem történt volna, ha nem lövik le a pilótát az ernyővel. Az volt Putyinnak sok, nem az, hogy egy kevésbé korszerű gépét lelőtték.
 

mcsaba

Active Member
2014. augusztus 23.
159
111
43
Újabb elmélet, török ügynök ölte meg a pilótát?http://southfront.org/murderer-of-russian-pilot-identified-as-turkish-intelligence-officer/

Vajon ha török ügynök volt, odatolják egy TV stábnak nyilatkozni? Nem volt kéznél egy mezei turbános sem?
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 012
83 098
113
Mondjuk az IVh is úgy kezdődött, hogy mindenki blöffölt. Felültették a vonatokra a népeket, blöff követett blöfföt, aztán túl közel jutottak a határokhoz, ahol a többi ország is blöffként odavitte a hadseregeit, aztán a gigablöfföt már nem lehetett leállítani, mert a qurva vasúti menetrendek ha elkészültek, azokat az adott ország vasutasai bármi áron végigvitték, oszt ott álltak a hadseregek a határokon, és már nem lehetett leállítani a balhét.
 

akagi

Well-Known Member
2015. január 16.
1 814
305
83
Mondjuk az IVh is úgy kezdődött, hogy mindenki blöffölt. Felültették a vonatokra a népeket, blöff követett blöfföt, aztán túl közel jutottak a határokhoz, ahol a többi ország is blöffként odavitte a hadseregeit, aztán a gigablöfföt már nem lehetett leállítani, mert a qurva vasúti menetrendek ha elkészültek, azokat az adott ország vasutasai bármi áron végigvitték, oszt ott álltak a hadseregek a határokon, és már nem lehetett leállítani a balhét.
Most, mind két fél ott van a "határon"!
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 849
81 346
113
-1

Liva shuhada Al-Islam terror.csoport vezetoje Darayaban
9l0bfgBmEBA.jpg