[BIZTPOL] Szíriai helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

gioo

Well-Known Member
2015. december 25.
13 788
17 336
113
Darayya
<iframe width="854" height="480" src="https://www.youtube.com/embed/z0qY629eaoA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
 

gioo

Well-Known Member
2015. december 25.
13 788
17 336
113
De tényleg, hol vannak a cipők?
trupy_an-nusry_aleppo-400x226.jpg
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Syrian Army And Hezbollah In Heavy Clashes During Assault On Northern Aleppo
https://www.youtube.com/watch?v=nX0oocjtcwY
 

gioo

Well-Known Member
2015. december 25.
13 788
17 336
113
Ezzel akarják elérni,hogy jóváhagyják az intervenciót
http://www.titkolthirek.hu/torokorszag-megfenyegette-europat-akar-1-millio-migrans-atengedesevel/
 

akagi

Well-Known Member
2015. január 16.
1 813
305
83
<blockquote rel="gioo">Ha már a balfaszkodásnál tartunk ez még ide belefér
http://www.titkolthirek.hu/mindossze-11-lovest-adhattak-le-a-terroristak-a-tobb-oras-brutalis-tuzharcban/

giphy.gif

és egy rövid bemutató a RAID kiképzésről... :)
elnézést az off-ért.
</blockquote>
Ugye te vagy a mindent látó igazság osztó!?
Ismered azt a közmondást: Ha csendben maradsz, akkor bölcs maradtál volna!
 

Capslock

Member
2010. december 30.
580
2
18
Hazudozni lehet attól még teljes csőd az usa közel keleti politikai és katonai ténykedése egyaránt.

Egyetertek veled, ez a teny nyilvanvalo. Az inkabb a kerdesem, hogy ez mennyire az USA hibaja, es mas a helyukben mennyivel csinalta volna jobban. Szerintem a Közel-Keleten soha senki nem tudott rendet rakni (beleertve mar a koraközepkori keresztes lovagokat is) a nyugati vilagbol erkezve, itt magaval a regioval, a fanatikus muszlim nepesseggel van a baj, es az ö atlathatatla viszonyrendszerukön, verkomolyan vett vallasi dogmaikon. Szerintem az iszlam maga a problema. Ha egy nap a muszlimok ki tudnak kerulni ebböl a vallasi csapdabol, onnantol lesz esely a bekere ott. Most azt hisszuk itt, az SAA a jo, a többi meg a rossz, de en nagy kulöbseget nem latok, kulönfele innen-onnan jött csoportok lövik egymast, az SAA-nak az oroszok adnak egy kis tartast, meg legitamogatast, de ennyi. Ha az oroszok eltunnek onnan, az addig elert eredmeny is el fog parologni.

Erdekes lenne amugy tudni, mi az Asszad/SAA-oroszok haborus vegcelja. Ilyen lassan haladva egesz Sziriat ezer ev alatt se szabaditjak fel, ehhez kevesen is vannak. Mondjuk Aleppot felszabaditjak, es vonnak köre egy biztonsagi teruletet, ezt megcsinalhatjak. De azutan? Akarnak egy kis uj tengerparti allamot, es mondjuk Törökorszagot elvagni a maradek Sziriatol? Összejöhet szerencsevel. De ezt a kis-Sziriat az oroszokon es par nyugatellenes orszagon kivul senki se fogja elismerni, igy addig fognak letezni, amig az oroszok kitartanak veluk, es birjak erövel. Az orszagban folyamatosan lesznek terrortamadasok, a hataron pedig folyamatos harcok. Az oroszok tulajdonkeppen letrehoznak egy uj kis Afganisztant maguknak.

Az USA lehet, hogy mindent szarul csinal, de varjuk ki a veget, lehet, az oroszok is csak beassak magukat a szarba.
 
T

Törölt tag 1586

Guest
<blockquote rel="gioo">Hazudozni lehet attól még teljes csőd az usa közel keleti politikai és katonai ténykedése egyaránt.

... Erdekes lenne amugy tudni, mi az Asszad/SAA-oroszok haborus vegcelja. Ilyen lassan haladva egesz Sziriat ezer ev alatt se szabaditjak fel, ehhez kevesen is vannak. Mondjuk Aleppot felszabaditjak, es vonnak köre egy biztonsagi teruletet, ezt megcsinalhatjak. De azutan? Akarnak egy kis uj tengerparti allamot, es mondjuk Törökorszagot elvagni a maradek Sziriatol? ...</blockquote>

Szerintem az oroszok stratégiai célja egyértelmű: biztosítani a szíriai tengeri és légi támaszpontjaikat.
Nem hiszem hogy érzelmi kapcsolat fűzné őket Assadhoz (vagy egyáltalán az arab világhoz). Annyit hajlandóak elkövetni hogy Assadnak - vagy annak aki hajlandó velük aláírni további 100 évre a támaszpontok bérleti szerződését - létrehoznak egy kis államot ami valamilyen szinten védhető és működtethető. A többi már csak járulékos előny (pl.:Törökország Szíriai ambícióinak a blokkolása) vagy hátrány (pl.: várható terrortámadások a maradék Szíriában)

Az elemzőik valószínű alaposan kiértékelték a dolgot és arra jutottak hogy megéri.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 848
56 491
113
Egy kèrdés vitathatatlan: Az SAA az orszàg hivatalos legàlis fegyveres szervezete. A többi nem. Tehàt elöször a törvényes rendet kell helyreàllitan = Assad. A sok külföldről tàmogatott bugrisnak semmi legitimàciója nincs, csak a fegyver a kezében.
Aztàn lehet dumàlni, legyenek vàlasztàsok stb.
 

Eltorro

Active Member
2010. szeptember 27.
1 394
2
38
Nézzetek már néha egy térképet ahol jelölve van a lakosság sűrűsége... Egyből egyértelművé válik miért éppen azt a területet ostromolják amelyiket...
Ezt a zenészek is tudják, ezért vetnek be minden tartalékot, mert az üres sivatagban maximum éhen halni lehet.
 

melampo

Well-Known Member
2014. április 20.
2 192
2 888
113
Erdekes lenne amugy tudni, mi az Asszad/SAA-oroszok haborus vegcelja.
Számomra elég egyértelmű. Megerősíteni a szír pozíciót, fenntartani a támaszpontjaikat, összeugrasztani a törököket az USA-val, a kurdokkal, az irakiakkal, ezzel megakadályozni, hogy a törökök mindenkinek a fejére nőjenek, a szíriai olaj idegen kézbe kerüljön és a többi öböl menti olajtermelő el tudja juttatni a gázt és az olajat vezetéken Európába.
 
B

b4l4g3

Guest
<blockquote rel="b4l4g3">
<blockquote rel="gioo">Ha már a balfaszkodásnál tartunk ez még ide belefér
http://www.titkolthirek.hu/mindossze-11-lovest-adhattak-le-a-terroristak-a-tobb-oras-brutalis-tuzharcban/

giphy.gif

és egy rövid bemutató a RAID kiképzésről... :)
elnézést az off-ért.
</blockquote>
Ugye te vagy a mindent látó igazság osztó!?
Ismered azt a közmondást: Ha csendben maradsz, akkor bölcs maradtál volna!

</blockquote>

hát tisztelt fórumtárs ez asszem rád is vonatkozik...
ugyanis csak poénnak szántam gioo cikkével kapcsolatban.
olvasd el és megérted.
uff beszéltem
off vége
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 085
82 684
113
"Erdekes lenne amugy tudni, mi az Asszad/SAA-oroszok haborus vegcelja. Ilyen lassan haladva egesz Sziriat ezer ev alatt se szabaditjak fel, ehhez kevesen is vannak. "
1.Hatalmon maradjon egy legitim oroszbarát szír vezetés, amely biztosítja az orosz jelenlétet a térségben , egyetlen tengeri bázisukkal a Foldkozi-tengeren. Orosz politikai-gazdasági befolyás novelése (A SZU felbomlása után elvesztett)
Ide tartozík a Katarból Európába -Szírián át haladó - foldgázvezeték és SZA-ból koolajvezeték építésének
megakadolyozása.
2. Helyszínen olje meg a Szíriában harcoló orosz állampolgárságu terroristákat, hogy a jovoben ne jelentsenek nemzetbiztonsági kockázatot.
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 052
9 574
113
<b>Merkel szerint elfogadhatatlan, hogy az oroszok Aleppót bombázzák</b>

"A német kancellár a Ahmet Davutoglu török miniszterelnökkel tartott sajtótájékoztatóján élesen bírálta, hogy az oroszok az ellenzéki csoportokat bombázzák Aleppóban. Azt mondta, hogy mindenki megdöbbent, hogy a légicsapások mennyi emberi szenvedést okoznak ezzel. Kijelentette, hogy Oroszország ezzel megsérti az ENSZ ide vonatkozó határozatát, amelyik megtiltja a civil lakosság bombázását. <b>Törökország és Németország nevében azt követelte, hogy az oroszok tartsák be ezt a határozatot.</b>"

6p3mPXMti7o9jjV4s.jpeg


http://444.hu/2016/02/08/merkel-szerint-elfogadhatatlan-hogy-az-oroszok-aleppot-bombazzak

Na ezért mehetnek a levesbe a törökökkel együtt a németek is...

(nembaj, majd Franciao. segít, ha eljön az ideje)
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 085
82 684
113
<b>Merkel szerint elfogadhatatlan, hogy az oroszok Aleppót bombázzák</b>

"A német kancellár a Ahmet Davutoglu török miniszterelnökkel tartott sajtótájékoztatóján élesen bírálta, hogy az oroszok az ellenzéki csoportokat bombázzák Aleppóban. Azt mondta, hogy mindenki megdöbbent, hogy a légicsapások mennyi emberi szenvedést okoznak ezzel. Kijelentette, hogy Oroszország ezzel megsérti az ENSZ ide vonatkozó határozatát, amelyik megtiltja a civil lakosság bombázását. <b>Törökország és Németország nevében azt követelte, hogy az oroszok tartsák be ezt a határozatot.</b>"

6p3mPXMti7o9jjV4s.jpeg


http://444.hu/2016/02/08/merkel-szerint-elfogadhatatlan-hogy-az-oroszok-aleppot-bombazzak

Na ezért mehetnek a levesbe a törökökkel együtt a németek is...

(nembaj, majd Franciao. segít, ha eljön az ideje)

Ez a Merkel teljesen meghibbant. Csalódtam benne mint politikusban.
 

guderian

Member
2015. április 3.
38
0
6
Hol a bakancs?Egy részük amarikai Gore-tex,a másik meg izraeli Palladium márka,ami a támogatott szervezeteknek adott ellátmányból származik.Ezek jó nevü márkás termékek,a feketepiacon igen jó áruk van,de egyéni használatra is kiváló!
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 052
9 574
113
Az a Francia ország kinek meg mondják hogy mit adhat el és mit nem ?

Várjál, még várjál. Mondom, ha majd eljön az ideje. A front keletről gördül nyugatra. Majd, ha eléri a németeket, akkor jön el a franciák ideje. Addig ők jókisfiúk/jókislányok.