[BIZTPOL] Szíriai helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

gaborv

Member
2013. február 2.
141
11
18
Amúgy 4 tippem van, amik nem zárják ki egymást:
1- Amerikával kötöttek valami alkut ( csak tipp: Ukrajnában jobban szabadjára engedik a ruszkikat cserébe Szíriáért, VAGY Obama seggbe rúgja a franciákat-törököket(az FSA 1:1 francia kreatúra, aki nem hiszi járjon utána és meg fog lepődni) és ezért azt gondolják, hogy Szíriát ott lehet hagyni.
2- Mégsem kapják meg a szír olajmezőket és hagyják megdögleni Asszadot
3- Máshol készülnek háborúra.
+1 Rájöttek h Szíria nme ér meg ennyi költséget.
 

ghostface

Well-Known Member
2010. június 20.
2 883
10 014
113
Furcsa ez az egész így. Innen nézve nem tűnik olyan stabilnak az SAA fölénye, hogy magukra lehessen hagyni őket. Ha az oroszok kivonulása után újra visszaáll a beavatkozás előtti állapot, akkor ez az akció sem lesz különb, mint az usánkák iraki és afganisztáni akciói. Remélem, hogy nem így lesz.

És a végére egy konteo szagú kérdés:
Ha ez a kivonulás egy orosz-amerikai megállapodás eredménye, akkor nem furcsa, hogy pont akkor sikerül megállapodniuk, mikor Europa gyakorlatilag lezárta az utat a migránsok előtt, s az eu-török megállapodás esélye is gyakorlatilag a 0-ra csökkent?
 

recipeferrum

New Member
2016. február 20.
7
0
1
Váratlan és megdöbbentő lépés,ahogyan egy politikai Nagymestertől várható is,
de nem igaz ,hogy teljességgel előjelek nélküli.
Emlékezzünk mennyire felbőszült az orosz diplomácia mikor Aszad az ország visszafoglalásával kérkedett(na ja,orosz légierővel..)
Emlékezzünk,hogy Lavrov SOHA nem kötötte a békekötést Aszad személyéhez.
Emlékezzünk,hogy alig két napja záta ki a föderalizálst egy szir kurmányfejes.Ami azt jelenti,hogy hamarosan kezdőthetne a haború a kurdok ellen is.
Emlékezzünk ,hogy ,mindenki meglepetésére ,sikeres lett a tűzszünet .Ami azt jelenti,hogy az egyszerű "ellenálló" már nagyon belefáradt a háboruba is,meg az iszlamista"szövetségesekbe" is.DE azért Aszad ne!

Minden jel szerint az oroszok fényes politikai sikert érhetnének el,ha Aszad lelép és megkezdi tartalmas fogorvosi pályafutását,mondjuk Moszkvában.
De ha köti az ebet a karóhoz,akkor megmutatják neki,hogy ki fújja a passzátszelet.Az orosz támogatás nélkül valószinű megint egy veszteségsorozat,ami után még valószinübb egy elnöki halálos vadászbaleset .Vagy autó-nem tudom arrafelé mi a szokás..

Szerintem.
Jó estét!:)
 

Eltorro

Active Member
2010. szeptember 27.
1 394
2
38
Szerintem pont hazaérnek, hogy megkezdjék a gyakorlást a Győzelmi napi parádéra.
Nincs itt semmi különös.
 

tomcat1

Well-Known Member
2014. december 30.
2 418
2 767
113
Akkor most a zusa probléma nélkül letrehozhatja Kurdisztánt? Ezzel mintha beleeggyeztek volna, +az épülő usa támaszpontok is erre utalhatnak.
Hmm?
Sanszos.
A maradék is jobb Aszadnak, mint 2 évvel ezelőtt.
Raqqa már csak 50 km. Szinte már belőhető. Ott is maradhat eszköz: su25, smerc, stb..
A budget másra is kell, főleg most.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 113
82 847
113
Azt is tudni kell, hogy az idei (2016)katonai koltségvetést , ami 3400 milliárd Rubel 10%-al csokkentik, ami nem egész 5milliárd USD mai árfolyamon (régi árfolyamon10 milliárd USD).
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 826
47 210
113
Tök tudja, lehet hogy semmi köze hozzá, de ugye volt olyan hír, hogy a törökök, szaudiak adnának Manpad rendszereket a kutyáiknak, és tegnap nagy robbanás volt Ankarában, no meg videó került fel a netre, ahol mintha rakétával lőttek volna le Szír Mig-21-est. Lehet hogy tévedek, de látok rá esélyt, hogy teljesen elgurult a gyógyszer a szunnitáknál, és bele akarnák rántani az Oroszokat egy regionális háborúba, ők meg inább hazamennek helyette. Az elkövetkező 2 hét szerintem eldönti majd, hogy igazam van e, mert a törököknél igen nagy a kavalkád, ha elszemtelenednek, és bejönnek, akkor szerintem az Oroszok előlük mennek haza. Ez politikialag győzelem nekik, még ha katonailag arcvesztés is lesz, mert bizony a most már amúgy is megkérdőjelezhető NATO akkor szerintem lemond a törökökről. Meglássuk!
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 113
82 847
113
Már indulnak hazafelé...:)))
KtD3DUN2nXk.jpg
 

panoz

Well-Known Member
2011. szeptember 3.
1 464
142
63
Na ne ennyi volt? Már kezdtem azt hinni ezek tényleg elérnek valamit, de így csak porhintés a médiának mint az amerikai és francia beavatkozás.
Remélem annyi józan ész még terjeng a fórumon hogy belássuk az orosz eredmények ezzel nyomtalanul eltűnnek idővel. Utána feltesszük a kérdést: mi értelme volt?
 

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
8 364
11 325
113
<blockquote rel="boki">Valamilyen háttéralku lesz a dolgok mogott, szerintem.

Eddig minden háttéralkunál átverték az Oroszokat. Úgy tûnik, az USA számára ez velük szemben teljesen elfogadható, mert ôk csak Oroszok...</blockquote>

Akkor hogy a vérben lehetnek olyan ostobák, hogy folyton bedőlnek?
 

koppany

Well-Known Member
2010. július 16.
1 608
8 053
113
Na ne ennyi volt? Már kezdtem azt hinni ezek tényleg elérnek valamit, de így csak porhintés a médiának mint az amerikai és francia beavatkozás.
Remélem annyi józan ész még terjeng a fórumon hogy belássuk az orosz eredmények ezzel nyomtalanul eltűnnek idővel. Utána feltesszük a kérdést: mi értelme volt?
Hát, nálad többet értek el az biztos.
 

tomcat1

Well-Known Member
2014. december 30.
2 418
2 767
113
Azt is tudni kell, hogy az idei (2016)katonai koltségvetést , ami 3400 milliárd Rubel 10%-al csokkentik, ami nem egész 5milliárd USD mai árfolyamon (régi árfolyamon10 milliárd USD).
Akkor marad ukrajna... szegény Poros..
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 032
23 019
113
A szir mig-21-est manpaddal lottek le? Az azert eleg nyomos indok a regi repulogepek kivonasara. Ha tenyleg osszeomloban van az IS akkor eleg lehet ellenuk a maradek szarazfoldi ero.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 826
47 210
113
Várjuk még ki a végét. Az biztos, hogy egyelőre NEM az FSA birtokolja az ország azon részének nagy százalékát, ahol lakosság van, hanem Asszad, és a Kurdok. Ha lesz egy USA-Orosz bábáskodás által létrejövő Kurdisztán a közeljövőben, ami gyönyörűen odaver néha néha Erdogannak, Asszad meg megmarad az ország nyugati részén, biztosítva az oroszoknak a tengerészeti bázist, esetleg + repteret, azt gondolom, Asszad sem panaszkodhat, az Oroszok is elérték amit akartak. S igazából a törökök faragtak rá, mert nincs turizmus, nincs bevétel, de van polgárháború... Ha viszont bevonulnak a törökök, és megbombázzák az USA által is elismert Kurdisztánt, esetleg a béketárgyalásokat betartó Asszadot, akkor már a nemzetközi közvélemény nem fogja őket szeretni. Sok esélyes még ez...