[BIZTPOL] Szíriai helyzet

Hasakah
CqNemgDWAAA9gSD.jpg

Mindig, amikor az " ellenzék" helyzete gyengűl, előkerűl a nyugati sajtóban programmszerűen a "rezsim bünei", meg a " tarthatatlan humanitàrius helyzet", meg természetesen egy gyerekfotó.

Mindig, amikor az " ellenzék" helyzete gyengűl, előkerűl a nyugati sajtóban programmszerűen a "rezsim bünei", meg a " tarthatatlan humanitàrius helyzet", meg természetesen egy gyerekfotó.
Előkerül az mindig. Inkább napirenden van. Akár gyengül akár erősödik úgymond az "ellenzék".

<blockquote rel="aquarell">Mindig, amikor az " ellenzék" helyzete gyengűl, előkerűl a nyugati sajtóban programmszerűen a "rezsim bünei", meg a " tarthatatlan humanitàrius helyzet", meg természetesen egy gyerekfotó.
Előkerül az mindig. Inkább napirenden van. Akár gyengül akár erősödik úgymond az "ellenzék".
</blockquote>

Nocsak , már te sem tartod őket "ellenzéknek"? Ideje volt belátnod végre, hogy terroristák ellen harcol a szír kormány Szíriában. S sajnos ezeknek a terroristáknak a repertoárjában szerepel a mártírok és áldozatok bemutatása.

<blockquote rel="szatomi69"><blockquote rel="aquarell">Mindig, amikor az " ellenzék" helyzete gyengűl, előkerűl a nyugati sajtóban programmszerűen a "rezsim bünei", meg a " tarthatatlan humanitàrius helyzet", meg természetesen egy gyerekfotó.
</blockquote>

Nocsak , már te sem tartod őket "ellenzéknek"? Ideje volt belátnod végre, hogy terroristák ellen harcol a szír kormány Szíriában. S sajnos ezeknek a terroristáknak a repertoárjában szerepel a mártírok és áldozatok bemutatása. </blockquote>
Félreértettél, de Ellenzékieknek (felkelők, lázadók, kormány ellenesek stb.) tartom őket akik között van fanatikus, terrorista, is bőven. De a Rezsimet a legnagyobb terroristának, népirtónak tartom aki nem a terrorizmus ellen, hanem egy kiváltságos réteg hatalmon maradásáért küzd. Nem vagyok vevő a propagandára, az érdekel ami Szíriában van. Csak idéztem a forumozó beírását.

<blockquote rel="ghostface"><blockquote rel="szatomi69"><blockquote rel="aquarell">Mindig, amikor az " ellenzék" helyzete gyengűl, előkerűl a nyugati sajtóban programmszerűen a "rezsim bünei", meg a " tarthatatlan humanitàrius helyzet", meg természetesen egy gyerekfotó.
</blockquote>

Nocsak , már te sem tartod őket "ellenzéknek"? Ideje volt belátnod végre, hogy terroristák ellen harcol a szír kormány Szíriában. S sajnos ezeknek a terroristáknak a repertoárjában szerepel a mártírok és áldozatok bemutatása. </blockquote>
Félreértettél, de Ellenzékieknek (felkelők, lázadók, kormány ellenesek stb.) tartom őket akik között van fanatikus, terrorista, is bőven. De a Rezsimet a legnagyobb terroristának, népirtónak tartom aki nem a terrorizmus ellen, hanem egy kiváltságos réteg hatalmon maradásáért küzd. Nem vagyok vevő a propagandára, az érdekel ami Szíriában van. Csak idéztem a forumozó beírását.
</blockquote>

Kiket képvisel ez a te "ellenzéked" Szíriában, milyen pártokat milyen politikai hitvallást képviselnek, kik választották meg ezeket, mi a propgramjuk, jovoképuk Szíriát illetoen,kik a poltikai vezetoik milyen népi támogatottsággal...stb. ???

<blockquote rel="szatomi69"><blockquote rel="ghostface"><blockquote rel="szatomi69"><blockquote rel="aquarell">Mindig, amikor az " ellenzék" helyzete gyengűl, előkerűl a nyugati sajtóban programmszerűen a "rezsim bünei", meg a " tarthatatlan humanitàrius helyzet", meg természetesen egy gyerekfotó.
</blockquote>

</blockquote>

Kiket képvisel ez a te "ellenzéked" Szíriában, milyen pártokat milyen politikai hitvallást képviselnek, kik választották meg ezeket, mi a propgramjuk, jovoképuk Szíriát illetoen,kik a poltikai vezetoik milyen népi támogatottsággal...stb. ???</blockquote>
Nem az Én, "ellenzékem". Ez csak egy elnevezés számtalan szinonima szó lehetne. És ha nem lennének politikai képviselőik, programjuk, akkor nem ültek volna le tárgyalni velük Genfben annak idején. Mert nem lett volna kivel és miről tárgyalni. Éppen, hogy a Rezsimnek nem feleltek meg azok a javaslatok, mert elvesztette volna a teljhatalmát és félt a felelősségre vonástól. Akárhogy csűrjük-csavarjuk: Assad-ot a fanatikus síita milíciák és az oroszok tartják hatalmon. Ebben a képletben nincs jó megoldás csak rossz és még rosszabb. Csak azon vitatkozhatnánk, hogy kit tartunk a "még rosszabbnak". De hagyjuk ezt: úgy sem jutnánk azonos álláspontra.
A pontosabb szíria katonai helyzet miatt olvassuk sokan ezt a blogot.

Su-34 hamedani bázison, Tu-22M-ek úgy tűnik hazamentek, mi értelme volt akkor odamenni pár bombázásért?
CqN_p-rXYAAEXBG.jpg

Itt békéskednek a kurdok, most éppen a asszadistaszírektől védenek.
"a szír patkányok ellen"
https://twitter.com/StruggleOfKurds/status/766306913705422849/video/1

Megmondtam már korábban, hogy amint tisztul a köd, jön a kijózanodás és az ébredés, mikor majd a "békés kurdok" megmutatják igazi iszlamista vadállat mivoltukat.

Ami kimerül a vérben úszó gyerekek,a civilek bombázása és a 618. atgm. indítás videójából? Csak kérdezem.

Nem az Én, "ellenzékem". Ez csak egy elnevezés számtalan szinonima szó lehetne. És ha nem lennének politikai képviselőik, programjuk, akkor nem ültek volna le tárgyalni velük Genfben annak idején. Mert nem lett volna kivel és miről tárgyalni. Éppen, hogy a Rezsimnek nem feleltek meg azok a javaslatok, mert elvesztette volna a teljhatalmát és félt a felelősségre vonástól. Akárhogy csűrjük-csavarjuk: Assad-ot a fanatikus síita milíciák és az oroszok tartják hatalmon. Ebben a képletben nincs jó megoldás csak rossz és még rosszabb. Csak azon vitatkozhatnánk, hogy kit tartunk a "még rosszabbnak". De hagyjuk ezt: úgy sem jutnánk azonos álláspontra.
várom a boki által feltett kérdésre a választ mik az elképzeléseitek?!

Amerikai forrás is azt írta hogy hazamentek, nem értem. Kalibr indítás pár napja.

https://www.youtube.com/watch?v=0NF0njeYQKA

Iránba csak a minimális karbantartáshoz szükséges dolgokat vitték szerintem nincs abban semmi,hogy érkezétől számítva kb. egy hét után hazarepülnek ráadásul,úgy,hogy naponta akár több bevetést is végrehajtottak.Átnézik őket és szerintem vissza fognak jönni.