Igen, kellett volna, de akkor is a fejlődést ellenzők gátolták meg az építést a környezetvédelemre hivatkozva.
Egyébként én nem látom azt, hogy mitől lenne akkora környezeti katasztrófa a felmelegedés.
A pliocén idejében is ennyi CO2 volt a légkörben és akkor is volt élet.
https://index.hu/tudomany/2017/10/30/800_000_eve_nem_volt_ennyi_szen-dioxid_a_legkorben/
Jah, hogy 10-20 méterrel magasabban volt a tengerszint?
Ha bekövetkezik, hát így jártak a nagy amerikai, japán, kínai metropoliszok. Ők tettek a legtöbbet azért, hogy ide jussunk.
Több százmillió ember lakik a tengerpartokon, ha azokat elönti a víz, mindenféle klímavédelem nélkül is visszazuhan a CO2 kibocsátás.
Ha majd a Szabadság-szobor térdig áll a vizben, majd az USA is aláírja a klímavédelmi egyezményt.
Én úgy látom, hogy amíg egy társadalom ókori-középkori szinten van, addig viszonylag kevés környezetrombolással jár az életük. Azért ők is rombolják a környezetet, mert kivágják az erdőket a földművelés miatt.
Aztán amint elkezd fejlődni már jelentős rombolás követ el, hisz mindent alárendel a fejlődésnek.
De amint elég modern és gazdag lesz már nemcsak megérti, hogy mivel jár a környezetszennyezése, de lesz elég pénze is arra, hogy tegyen ez ellen valamit.
Mind írtam, Európa is ugyanígy szennyezte a környezetet 50 évvel ezelőtt.
Mindent a fejlődés érdekében tettek. Kellett sok, olcsó áram? Hát telepakolták a kontinest szénerőművekkel. A szemetet, szennyvizet folyókba öntötték.
Aztán a szénerőművekre szűrők kerültek, a szennyvizet tisztítottuk, a szemetet meg gyűjtőkbe hordtuk.
Ma meg már be akarjuk zárni a szénerőműveket, a szemetet meg újrahasznosítjuk.
Kína is ezen az úton van, majd Afrika is eljut erre, csak mivel ők még szegények, nincs pénzük a környezetvédelemre.
Nem, nem volt. Az akkori arányokat kell összehasonlítani a pillanatnyi arányokkal. Abszolút értékben semmi nem összehasonlítható.
Egyszerűen rosszul teszed fel a kérdéseket így nem is kaphatsz jó választ.
Már hogyne lett volna nagyobb vagyoni külömbség? Akkoriban volt néhány ezer nemes egy országban, akik a teljes országot birtokolták, míg volt pár millió ember, akiknek egyáltalán semmijük sem volt. A földet amit megműveltek, az is a nemesé volt.