1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Ukrajnai fegyveres konfliktus

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - GrGLy által indítva @ 2014. március 1..

 1. krokomach

  krokomach Well-Known Member

 2. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Ez az Ukrajna ne lehessen NATO tag indoklás azért butácska, mert jó, Ukrajna nem lesz NATO tag, de ettől még kaphat valamilyen stratégiai partnerségi szerepet, amely jogilag ugyan nem egyenlő a tagsággal, azonban 99%-ban megegyezik vele.
  Továbbá az, hogy Ukrajna nem NATO tag, sosem zavarta az USA-t és a Nyugatot abban, hogy katonai tanácsadókat, kiképzőket küldjön Ukrajna területére, sőt, hivatalosan hadsereget is beküldhet, ha Kijev behívja őket.
  Háború esetén pedig simán behatol a NATO Ukrajna területére, akkor is ha nem NATO tag Ukrajna.
  Tehát szerintem ez egy gyenge magyarázat, csak ennél jobbat nem tudtak kitalálni a Putyin-fanok arra magyarázatként, hogy Putyin miért engedi, hogy az orosz lakosság szenvedjen Kelet-Ukrajnában.
   
 3. ornagy

  ornagy Well-Known Member

  z egyik téma az volt, hogy áttekintették, hol szüneteltethetik a központi hőszolgáltatást az egyre durvább fűtőanyaghiány miatt. - Azert jellemzo, hogy nem azt tekintettek at, hogy hogy tudnak felszamolni a blokadot. A kornyeken nics megfelelo szamu kormanyhu fegyveres???
   
 4. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  http://www.mariupolnews.com.ua/descr/78159
  A Mariupoli városi hatóságokat a Mariupoli kohászok képviselői a városi tanácsban arra kérték, hogy minden jogi mechanizmussal állítsák le az illegális vasúti blokádot, ami veszélyezteti a 27000 kohászt és a félmilliós várost.
   
 5. emel

  emel Well-Known Member

  A kormányhű ukrán fegyveres erők a donbasszi fronton azokat a szeparatista oroszokat támadják, akik a szenet szállítanák az ukrán erőműveknek ha az ukrán blokádosok nem akadályoznák ezt. Na most ki is a hülye?!!
   
  antigonosz, tindalos and haubagoi like this.
 6. krokomach

  krokomach Well-Known Member

 7. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  http://karpathir.com/2017/02/17/rohamra-keszulnek-a-donbaszi-blokad-szervezoi/
  "A donbászi vasúti blokád részvevői harci készültségben állnak.
  Erről maguk a szervezők adtak ki tájékoztatót. Értesüléseik szerint kijevi parancsra támadás érheti őket. Ők maguk úgy informálódtak, hogy a rendőrség és a katonaság már körbekerítette őket, folyik a rajtaütés előkészítése. Állítólag különleges kommandós egységeket is bevethetnek ellenük.
  Mint azt közleményükben írják, figyelmeztették a kijevi belügyminisztériumot: védeni fogják állásaikat, készen állnak a harcra.
  Az esetleges áldozatokért személyesen fognak felelni a parancsot kiadók, nyomatékosították. Egyúttal minden patriótát arra kérnek, csatlakozzanak hozzájuk..."
   
  fishbed likes this.
 8. dragonette

  dragonette Active Member

  Orosz nemzetisegu, ukran szarmazasu.
   
 9. Littlejohn

  Littlejohn Well-Known Member

  Ha már konteo:
  Orbán Viktor szólaljon fel az ENSZ-közgyűlésen, hogy a béke érdekében a Krim-félsziget legyen Magyar Mandátumterület, EU-tagsággal.
  1. Jöhetnek a befektetők, kiváló idegenforgalmi terület.
  2. Az ottani népességnek jó lenne az EU-útlevél.
  3. Nem lenne orosz terület.
  4. Nem lenne ukrán terület.
  5. Lenne újra magyar tenger.
  6. Lenne újra magyar flotta, mely sakkban tartja a hasonlóan világrengetően erős román flottát.
  7. Horthy Miklós unokája vagyok én......
   
  emel, szuvorov, svajcibeka and 2 others like this.
 10. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  http://www.interfax.ru/world/550350
  Zaharcsenko azt nyilatkozta, hogy nem vonják vissza a katonai felszereléseket a frontvonalból, amíg az Ukrán hadsereg nem vonja vissza a technikáját.
  Én, mint DNR elnöke kijelentem, hogy nem lesz parancs egyetlen tank vagy egy ágyú visszavonására, amíg nem látjuk az Ukrán hadsereg a technikáját visszavonja.- mondta Zaharcsenko

  http://www.interfax.ru/world/550320
  Zaharcsenko azt nyilatkozta, hogy készek katonai eszközökkel felszabadítani Donbassz Ukrajna által ellenőrzött területeit, ha nem megy politikai eszközökkel.

  http://www.interfax.ru/world/550357
  Dimitrij Peszkov az Orosz elnök szóvívője bírálta DNR vezetőjének szavait a Donbass felszabadításáról.
  Putyin szóvivője Zaharcsenko érzelmi reakciójának nevezte ezt az Ukrán katonai provokációkra.
  Peszkov azt mondta, hogy az Önjelölt Donyecki Népköztársaság (DNR) vezetője, Alexander Zaharcsenko nyilatkozata egy lehetséges katonai megoldásáról a konfliktusnak, ellentétes a minszki megállapodásokkal. Megjegyezte, hogy ez az Ukrán katonai provokációk után történt.
   
  lgabo likes this.
 11. csibeszke

  csibeszke Well-Known Member

  Kezdődik az uki-uki polgárháború? Csak ülök , mint a moziban.
   
  szegcsab and krokomach like this.
 12. Panzerfaust

  Panzerfaust Well-Known Member

  Namost agymenések, vagy tények ?
   
  silurusglanis likes this.
 13. Panzerfaust

  Panzerfaust Well-Known Member

  что ????
   
 14. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Dehogy tények, agymenések, csakis agymenések. Most boldog vagy? :)

  Egyébként minimális logika kell csak ahhoz, hogy valaki megértse, mit értettem agymenés alatt: hírek + jelek + saját gondolatok, amelyek összekötik a pontokat. Nem garantált, hogy mindig helyesen. És nyilván, mivel én főleg jövőbeli lehetőségeket mérlegeltem, azok nem lehettek (még) tények. De kösz' hogy kötözködsz :D
   
  dragonette likes this.
 15. dragonette

  dragonette Active Member

  Ezt a forrast talaltam, de a torikonyvek is ukran szarmazasunak tanitottak mindig is.
  Doksi.hu
  1894. április 17-én született egy Kalinkova nevű faluban, a cári Oroszország részét képező Ukrajnában. Apja Szergej Nikanorovics Hruscsov földműves, anyja Aksinia Ivanovna Hruscsov. Csak egy testvére volt, húga, Irana. Mindössze két évig járt iskolába. [3]
   
 16. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  Ukrán-Ukrán polgárháború? A polgárok az Ukrán területeken inkább csak próbálnák túlélni a telet. Ahhoz viszont pénz, fűtés, áram kellene. Lassan egyik sem lesz. A különböző Ukrán "frakciók" és azok támogatói feszülnek most egymásnak. Amiből viszont lehet egy valós egész Ukrajnára kiterjedő polgárháború, vagy egy Donbass teljes elszakadása, amiből meg megindulhatna egy lavina. És ettől van Porosenkoéknál pánik közeli helyzet.

  Először az Ukránok támadásba lendültek, miközben Porosenko Németországban volt Merkellel - aztán ez a támadás hatalmas veszteségekkel végződött. Elkezdődött a vasúti blokád, ami szépen kiterjedt azóta egy teljes vasúti blokáddá, és mostanra az utakat is elkezdték blokkolni. A vasúti mellett kereskedelmi blokád is van, sőt az Ukránok próbálják blokkolni különféle eszközökkel DNR és LNR vízellátását. Lövik a Donyecki víztisztítót, blokkolják LNR vízellátását, és Tegnap szétlőttek Gorlovka központjában két vízszivattyú telepet..
  Mindeközben az Ukrán támadás vissza lett verve és újból komoly veszteségeket szenvedtek. És mindeközben egyre nagyobb a belpolitikai káosz Ukrajnában. És a nagy blokád is a visszájára fordult, mert úgy néz ki, hogy DNR/LNR egész jól bírja a blokádot. Viszont Ukrajna nagy részének megfelelő szénnel való ellátása lényegében megszűnt.
  Ennek egyik következménye hogy az ország antracit szénerőművei leállnak, amit nagyobb gázfogyasztással, és ami különösen rémítő, nagyobb atomenergia felhasználással próbálnak részben kiváltani. Ez két dolgot biztosan jelent: Sokkal gyorsabban fog elfogyni a gáz, és az eddig is túlterhelt rossz állapotban lévő erőműveket nagyobb kapacitással fogják/próbálják majd működtetni. Ez meg sajnos veszélyeztetheti Európát (is).
  A helyzet a blokád miatt még bonyolultabb, ugyanis az energia rendszer kapacitásának csökkenése miatt sok ipari létesítmény leállhat, a nyersanyagok hiánya miatt pedig az acélipar már megroggyant. Mariupolban kvázi figyelmeztetéssel felérő kérést intéztek a városi hatóságokhoz a kohászok képviselő, hogy a 27000 kohászt és a várost veszélyeztető blokádot jogi eszközökkel szüntessék meg. Még hogy jogi eszközök. És ha már Mariupol, egyre több olyan ukrán önkéntesek által közölt komment van, hogy nagy harcok vannak Mariupolnál, félnek egy DNR támadástól- és közben egyre több Ukrán egység és technika érkezik a városhoz és a városba. Állítólag pár hete már Kherson régióból is vonják vissza az egységeket nagyrészt Mariupolhoz.
  Jelenleg több fontos esemény folyik párhuzamosan. A legutóbbi támadás kudarca után az Ukránok tűzszünetet kértek (többször is lényegében) és a tűzszünet idején próbálták pótolni a veszteségeiket, és folyamatosan érkeznek a hírek szerint azóta is a frontvonal közelébe a csapataik. Közben továbbra is folyik a blokád. Legújabban Pushilin tárgyalásai "eredményeképpen" az Ukránokkal megegyeztek a minszki megállapodásoknak megfelelően a tiltott technika visszavonásáról. Miközben viszont az Ukránok ipara és energiaellátása már kezd összeomolni a Turcsinov ötletét megvalósító blokád miatt. Ami viszont Ahmetov érdekeltségeit (is) komolyan veszélyezteti. Meg az oligarchákét.És komoly ellentétek vannak Porosenko azon törekvése hogy továbbra is csak szépen Minszkezhessen és Turcsinov blokádos megoldása között - ez pedig már összecsapásokhoz is vezethet- mégpedig az önkéntes veteránok és a "rendőrök" és Kijevből érkező különleges egységek között. Csakhogy, az önkéntes veteránoknak szinte korlátlan utánpótlásaik lehetnek a harcoló frontalakulatok önkéntesei közül a közelből, míg Kijev és a Nyugat Ukrajnai hátországuk meg nagyon nagyon messze van...
  Tehát. Van a blokád, egy összeomló Ukrán acélipar és fenyegető áram (és fűtés) hiány. Van egy lassan belháborús helyzet a nagyon Ukránoknál. Van egy újabb fegyverszünet, amit viszont az Ukránok szokás szerint büntetlen és viszonzatlan ágyúzásra használnak ki.
  Mindezt viszont megelégelte Zaharcseno és Plotnyickij, és közös nyilatkozatukkal gyakorlatilag ezúttal kölcsönös (és nem egyoldalúan Ukrán) háborúval, és egész Donbassz felszabadításával fenyegetett, Amire viszont az oroszok Peszkov útján kissé pánikszerűen reagáltak,hogy az Minszk ellenes lenne. Mintha az Ukránok eddig bármit is betartottak volna belőle, és nem Minszkezésre használták volna fel az eddigi 2 évet. Csakhogy, ha Zaharcsenkoék az oroszok ellenére, sőt, segítsége, sőt eddigi hátráltatása ellenére felszabadítanák Donbasszt, az azt jelentené, hogy hirtelen nem egy ütközőzónájuk, hanem egy számukra nem teljesen elkötelezett és őket Európától nagy területen elvágó új és orosz ajkú ország vagy akár országok uniója jönne létre. És ezt lassan évek óta próbálják elkerülni Putyin egyes körei.
   
 17. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Az a baj hogy jön a tavasz, ha ebből 1 hónap múlva lesz káosz és áram és fűtéshiány akkor már nem fognak megfagyni. Októberben kellett volna.
   
  borisz likes this.
 18. koppany

  koppany Well-Known Member

  Azért több mint egy hónap még a tavaszig.
  Attól hogy kitavaszodik még nem lesz szén az iparnak.
   
  zolkas likes this.
 19. krokomach

  krokomach Well-Known Member

 20. krokomach

  krokomach Well-Known Member

Ezen oldal megosztása