1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

BMPT/-72 "Ramka" (Terminator)

Diskurzus a(z) 'Harckocsik' témában - fip7 által indítva @ 2014. január 24..

 1. Luthero

  Luthero Well-Known Member

  Ezek a termintorok valami újabb verziói? Mert olyan mintha ha az "1" és "2" övözete lenne.
   
 2. Roni

  Roni Well-Known Member

  BMPT-2-ek
   
 3. Cifu

  Cifu Well-Known Member

  Ilyen is van? Én eddig nem hallottam róla.

  Volt a BMPT, BMP-T, stb. jelölésű eredeti változat.
  Aztán jött a BMPT-72-esek, amelynél a teknő megegyezett alapvetően az alap T-72-essel, és a lánctalp felett nem volt gránátvetője, gondolom Luthero ezért vetette fel, hogy ezek valami hibridek lehetnek.

  Nekem is úgy tűnik, hogy ez valami hibrid megoldás lehet, a BMP-T teknője a BMPT-72-nél látott toronnyal.
   
  endre, Python and drqv like this.
 4. Roni

  Roni Well-Known Member

  Bocsánat! Terminator 2 akartam írni :oops:
   
 5. Cifu

  Cifu Well-Known Member

  Ez BMPT-72, és amint látod, na teknő em azonos azokkal, amik a fenti kép szerint a felvonuláson lesznek...
   
  endre and Python like this.
 6. drqv

  drqv Well-Known Member

  Neked van igazad, annyit hozzátennék, hogy ezt a frissített változatot az első felbukkanásakor(tavaly nyár) néhányan rosszul azonosították, és ebből kifolyólag azóta is következetesen "terminator 2"-nek nevezi a legtöbb bulvár-katonai oldal, orosz-nyugati egyaránt.
   
 7. Python

  Python Well-Known Member

  Szerintem ez az eredeti változat, még a torony is, csak egy-két elemet átemeltek a torony tekintetében BMPT-72 -ről. Mondjuk szerintem bődületes hülyeség is lett volna kihagyni a 40mm -es gránátvetőket egy ilyen, alapvetően a csecsenföldi tapasztalatok alapján létrehozott konstrukciónál! ;) :)
   
  luperator and fip7 like this.
 8. Cifu

  Cifu Well-Known Member

  Én viszont értelmét nem látom. A két gránátvetős plusz 2 főt jelent a legénységnél, a gránátvetők korlátozott tűzívvel rendelkeznek, csak előre tüzelhetnek. A koncepció ugye régi, még csecsenföld előtti, a BMD-4 és a BMP-3 esetében is van mód a lánctalp felett elhelyezett fegyverek kezelésére - csakhogy azokat a szállított raj géppuskásai kezelték.
   
  endre likes this.
 9. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Már afganisztáni tapasztalat.Kell az ellen gyalogságának lefogására,szegdelt terepen nagyon veszélyessek tudnak lenni a mai kézi páncéltörő eszközökkel.M1 hk eredeti pályázati kiirásában is szerepelt,hogy a pk ngp-vel és 40milis automata gránátvetővel is rendelkezzen.Kifejezetten hatékony gyalogsági lefogás céljábol.Csak az Mk19 túl nagy volt erre a célra.Talán a mai kissebb orosz/kinai gránátvetőkkel,egy távirányitott toronyban(vagy egy M60 jellegű zárt pk toronyban,ha befér) ngp-vel párositva megoldható lenne.A mai programozhat gránát tecchnológiával egész érdekes lehetőségeket nyithatna meg.Mid gondolsz rola?Mérnöki szemmel,megodható lenne a mai technikával?Lényegében kiválthatná a BMPT tüzlefogó szerepkörét
   
 10. Roni

  Roni Well-Known Member

 11. Python

  Python Well-Known Member

 12. Roni

  Roni Well-Known Member

 13. Cifu

  Cifu Well-Known Member

  Ez az igazi ping-pong. A TASzSz kitesz valamit, a The National Interest elemzi, majd a vpk kirakja az orosz hír amerikai elemzését oroszul. :confused:

  Röviden és tömören a The National Interesttől Dave Majumdar úgy gondolja, hogy a BMPT-re igazából nincs szüksége az Orosz Hadseregnek, ezért is rendelt kis mennyiséget belőle (ebben egyébként lehet valami), azt is főleg azért, hogy az exportot elősegítse, mondván, hogy ha az Orosz Hadsereg is letette mellette a voksát, akkor csak nem lehet olyan rossz (eddig ugyebár Kazaksztán kapott 10db-ot és Algéria rendelt egy adagot belőle, de egyik sem az a példa, ami potenciálisabb vásárlók számára jó indok a BMPT mellett).
   
  Roni, endre and fishbed like this.
 14. szegcsab

  szegcsab Well-Known Member

  Kazah Terminator :

  [​IMG]
   
 15. boki

  boki Well-Known Member

 16. drqv

  drqv Well-Known Member

  Felülről

  [​IMG]
   
  svajcibeka, Python, fip7 and 2 others like this.
 17. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Szuksege szerimtem lenne ra az orpszoknak csak ugye az ara nemtudom mennyi elorre leszogezem de ugy gondolom t 90 korul lehet.
   
 18. boki

  boki Well-Known Member

 19. Cifu

  Cifu Well-Known Member

  Talán az Armata topicban volt már kielemezve ugyanez, ugyanígy. :)
  Ha én leírtam, hogy a torony gyengén páncélozott, és jelen formájában nem sok értelme van a Terminator koncepciójában (mivel nincs és nem volt olyan harci körülmény, ahol valóban előnyt élvez a harckocsi / lövészpáncélos páros mellett), akkor le lettem hurrogva.

  Biztos most is sokan le fogják hurrogni, hogy márpedig a Terminator a jövő. :hadonaszos:
   
 20. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Nem rossz cucc a terminator csak a koncepcio. /arba szerintem siman t90 de akkor inkabb t90 t vennek.../tudom nem en veszek vagy dontok.../ szerepkoret tekintve en inkabb lovesz ezredek tamogatasara alkalmaznam /vagy meg magasabb szinten/ vagy felderitesre nagyobb db szam eseten taalan az ar is csokkenne... Harckocsik melle szerintem folosleges mert ottvannak az ifv k. Es pont hogy azt a harmas kombot nehez eltalalni hogy mimd a hk a loveszpancelos es a lovesz megfelelo aranyba legyen /es ez szerintem nem a loveszek csokkentesevel erheto el.../
   

Ezen oldal megosztása