Jajj ezt a marhaságot. Logiszikát nem kísérnek ilyesmikkel, a logisztika doktrinálisan képes az önbiztosításra. Ha mégis kísérgetni kell, akkorsem lánctalpas hanem kerekes járművekkel teszik (ez lehet a rengeteg megmaradt MRAP egyik logikus felhasználási területe).De valós igény hozta létre, konvojkísérés pl. ez volt az Oroszok egyik veszte. Hány olyan harckocsit tudtak az Ukrik zsákmányolni, ami csak üzemanyagból futott ki, mert előre szaladtak, és a biztosítatlan konvojt meg szétlőtték, kedvükre.
Putyin is úgy járt mint minden államvezető, aki túlságosan régóta van hatalmon, úgy, hogy nincsenek bizalmi emberei / tanácsadói, és egy idő után elhitte a saját tévedhetetlenségét. Mostanra mindenki, aki őszinte lehetne vele az már elhagyta, vagy szimplán nincs bejárása hozzá, nem kell külön hátravinni, agyonlőni vagy munkatáborba.
Kialakult benne egy torz kép a világról, amiben az Ukránok például tárt karokkal várják felszabadítóként, amiben az Ukrán hadsereg nem ellenség, hanem az eszköze lett volna az Ukrán Kormány leváltására, és egy olyan Zelenszkij képe élt a fejében, aki ha meghallja, hogy Orosz tankok jönnek Kijev felé elmenekül az Izraeli nyaralójába, és max interjúkat ad.
A katonák sem tudták, hogy mire mennek, és a belügyesek sem, és így sikerült minden ócskaságot, BMP-1 / 2-eseket és hasonlókat összegereblyézni, amiket az összeszokott területvédelmisek PKM-el és RPG-vel apríthatnak. Ha BMP-3 ERA-val, vagy BMPT-72-es kísérné őket, meggondolnák a rajtaütéseket a 2 x 30-as után.
Én a megvalósítást nem értem. Azt gondoltam, hogy 3-an ülnek benne, Armata-szerűen, egy hermetikusan elkülönített kapszulában, és RWS a torony, nem, 5-en ülnek benne, az mire jó ?
Te tényleg elhiszed azt a veretes marhaságot, hogy a katonák nem tudták, hogy hová mennek és ott mit csinálnak? Az biztos, hogy nem egy ilyen szintű háború képét vázolták fel nekik, de nem vakon mentek mint Stevie Wonder.
Azért 5-en ülnek benne, mert van két AGS a teknőben amit kezelni kell.