Knyaz Vlagyimír 1 hónapos jég alatti útjának beszámolója.1.rész
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
.Knyaz Vlagyimír 1 hónapos jég alatti útjának beszámolója.1.rész
Értem én, de miért pont Suvorov?Oroszok Az Igazság Oldalán
⚡️A haditengerészetnek való átadásra előkészítették az új, negyedik generációs „Generalissimo Suvorov” orosz stratégiai nukleáris tengeralattjárót. A "Sevmash" vezérigazgatója, Mihail Budnicsenko ma bejelentette a tesztelés minden szakaszának befejezését. Különösen a Suvorovból lőtték ki a...t.me
Szubotaj mégse lehetett, se Mackensen.Értem én, de miért pont Suvorov?
De legalább vmi tengerész vkit találhattak volna.Szubotaj mégse lehetett, se Mackensen.
De legalább vmi tengerész vkit találhattak volna.
Azért elnökök, mert ez a szokás.Szerintem pedig örüljünk neki, hogy nem egy politikusról nevezték el Az amerikaiaknál miért kell például minden repülőgéphordozót egy elnökről elnevezni?
Szuvorov pedig ugyan szárazföldi csapatoknak parancsolt, de a legsikeresebb orosz hadvezér a történelem során. Egyetlen csatát sem vesztett el, gyakran komoly túlerővel szemben is győzni tudott. Ennyiből szerintem megérdemli ezt (is). Jellemző módon Magyarországon csak Kutuzovról tanítanak, aki némi túlzással kb. annyit csinált, hogy visszavonult és várta, hogy a tél megoldja a megoldandókat
Szuvorov pedig kezdeményezett, hadelméletet dolgozott ki, mindig ott volt a katonáival a csatákban, akiket gyakran a túlerővel szemben is győzelemre vezetett. Tőle származik a mondás is, és egyben el is: "keményen a gyakorlótéren, könnyedén a csatatéren"
Nagyon fontosnak tartotta, hogy a katonái gyakorlottak, felkészültek legyenek, és ne találkozzanak olyannal a csatában, amire ne készültek volna fel korábban a gyakorlótéren, és ne boldoguljanak vele könnyen. Ennyiből szerintem megérdemli. Persze, lehetett volna Usakov, Nahimov is akár, de nem ők lettek. Ez van. Még mindig jobb, mintha , M.Sz. Gorbacsov, B.Ny. Jelcin, vagy D.A. Medvegyev lett volna az új tengeralattjáró neve(Putyin elnököt azért nem írtam, mert hivatalban van).
Svájcban azért nem jött ki neki a lépés.Szerintem pedig örüljünk neki, hogy nem egy politikusról nevezték el Az amerikaiaknál miért kell például minden repülőgéphordozót egy elnökről elnevezni?
Szuvorov pedig ugyan szárazföldi csapatoknak parancsolt, de a legsikeresebb orosz hadvezér a történelem során. Egyetlen csatát sem vesztett el, gyakran komoly túlerővel szemben is győzni tudott. Ennyiből szerintem megérdemli ezt (is). Jellemző módon Magyarországon csak Kutuzovról tanítanak, aki némi túlzással kb. annyit csinált, hogy visszavonult és várta, hogy a tél megoldja a megoldandókat
Szuvorov pedig kezdeményezett, hadelméletet dolgozott ki, mindig ott volt a katonáival a csatákban, akiket gyakran a túlerővel szemben is győzelemre vezetett. Tőle származik a mondás is, és egyben el is: "keményen a gyakorlótéren, könnyedén a csatatéren"
Nagyon fontosnak tartotta, hogy a katonái gyakorlottak, felkészültek legyenek, és ne találkozzanak olyannal a csatában, amire ne készültek volna fel korábban a gyakorlótéren, és ne boldoguljanak vele könnyen. Ennyiből szerintem megérdemli. Persze, lehetett volna Usakov, Nahimov is akár, de nem ők lettek. Ez van. Még mindig jobb, mintha , M.Sz. Gorbacsov, B.Ny. Jelcin, vagy D.A. Medvegyev lett volna az új tengeralattjáró neve(Putyin elnököt azért nem írtam, mert hivatalban van).
Szerintem már írtam valahol korábban, de az orosz SSBN-ket hagyományosan az orosz történelem fontos politikai-katonai személyeiről nevezik el, míg az SSN-ek esetében maradtak a szovjet hagyománynál és városok neveit kapták. Így lettek a Jaszenyek Szeverodvinszktől Vlagyivosztokig elnevezve, míg a Borejek esetében a Moszkvát alapító Jurij Dolgorukijtól Oleg nagyfejedelmen át a polákokat Moszkvából kizavaró Pozsarszkijig. Persze furcsának tűnhet a szárazföldi harcászatban nagyot alkotó Szuvorovról elnevezni egy tengót, de ismét nem maga a haderőnem a lényeges, hanem az adott személy történelemben betöltött szerepe. Ahogy máshol, úgy orosz részen is megvan ennek a kialakult hagyománya az a lényegSzerintem pedig örüljünk neki, hogy nem egy politikusról nevezték el Az amerikaiaknál miért kell például minden repülőgéphordozót egy elnökről elnevezni?