Borsuk IFV (Lengyelország)

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 662
46 664
113
Jólvan.
20 centis pocsoján át tud menni. :D
Baj nem lehet.
Az mind semmi, de nekem csak most realizálódott, hogy ezen hagyományos gumibetétes lánc van.
Miközben arról volt szó, hogy gumihevederes lesz:
c7a9d38930b8401efba68cd8dbb39d27.jpg


Most akkor melyikkel rendelték meg???? :eek:
 

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
3 926
6 897
113
Mind a mi Lynxünknél 23 nyarától gördülnek le a szeriadarabok.
De ők minimum dupla akkora éves gyártással terveznek. Évi 100-ról indul 200-ra.

Meglátjuk.
No meg ők 10+ éve erőlködnek ezen.

2020-ban 8 millió euró volt az ára a porot borznak

3 éve és a lengyel haderőnek. Ma lehet vagy $14M az inflációt stb beszámolva...
 
 • Tetszik
Reactions: PPP

Vogon

Well-Known Member
2021. május 13.
3 165
6 697
113
2020-ban 8 millió euró volt az ára a porot borznak


Ez már megint olyan, amikor megnézzük az US Army beszerzési árait és abból kalkulálunk. Itt egy még hazaibbnál hazaibb megrendelés van, hiszen lengyel K+F pénzekből sok év alatt kiszenvedett típus, amit állami cég gyárt oda haza a saját hadseregének. Ahogy Kamm is mondta, ebben gyakorlatilag profittal ne nagyon számolj! De ha polcról nézegetsz, ott nem a két szép szemedért fognak eladni neked, abban benne lesz, hogy előtte mennyi pénzt bele raktak mérnöki munkát, integrálást. És benne lesz az is, hogy valamiből élni kell.
Mondom még egyszer, ne az USA hazai árait vagy a lengyel hadsereg a saját állami cégeitől vásárlást vedd fix árnak!
 

Bálint

Well-Known Member
2020. augusztus 31.
8 370
28 138
113

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
3 926
6 897
113

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 432
34 336
113
Az uszokepes nagyon dog, bar azt a mai napig nem ertem, miert erolkodtek ezzel a lancossal (=kevesebb armor), mikor ott a full Patria licenszuk, es az alapbol uszik (a sima non-XP)... a lancos lenyege pont a bika pancelzat, vedelem stb lenne szerintem a lanc elonyei mellett, mig a kerekeseke a konyebb, de flexibilisebb alkalmazas...?
a Rosomakrol szerintem lemondtak kb a felét átadták az ukránoknak a másikfele meg ami marad az kell a gyorsreagáláshoz. (ami elenyésző mennyiség a számaikhoz képest) nagyon specko alvázakat nem idevéve 120 av. ez a gumikerekes IFV csak békében mutatott jól. háborúba nem sokat ér. bebizonyította
ebből viszont kb 1000 et terveznek (de lehet távedek mennyiségbe)
 
 • Tetszik
Reactions: J.G.