Borsuk IFV (Lengyelország)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.

Terminator

Well-Known Member
2010. április 19.
16 930
24 586
113
BWP Borsuk


HTKA cikk: Új lengyel gyalogsági harcjárművet mutattak be
 
  • Tetszik
Reactions: Bálint

Terminator

Well-Known Member
2010. április 19.
16 930
24 586
113
Megpróbáltam összegyűjteni a topikokból a típusra vonatkozó hozzászólásokat, hogy egy helyen legyenek...

Borsuk prototípus alváz:


Az Anders lényegült át Borsukká (átnevezték)
Az alváz megegyezik a nehéz Borsukkal, egy járműcsalád az egész.

tehát Andersből lett Cheeta, majd abból Borsuk, miközben gyakorlatilag mindegyik különbözik az elődtől....
Szerintem rohadtul nem időrendben:És végül ez lett belőle?:eek::oops:


Na látod, a németek ezért nem akarják bevenni őket a buliba! :D

Hát a burkoló lemezek változtak leginkább.


A cseh cikk jo, annak hiszek, a 2035-os kifutasnak van ertelme. Erdekes cikk, koszi, nem is tudtam, hogy a lengyelek 10 Rozsomak (kerekes) es 16 (!) Brosuk (lancos) gepesitett zaszloaljat akarnak, de a tuloldali 600-800 ruszki tankot nezve ez teljesen ertheto.
Amugy a ilyen merteku Borsuk hadrendbe allitasa vegkepp vilagossa teszi. miert is akarjak megvenni a Patria diviziojat, logikus lepes.

A lengyelekkel az a gond, hogy nagyot akarnak harapni es gyorsan, irrealisak a terveik. Mindent maguk csinalnanak, de tapasztalat hianyaban baromi lassan megy minden, viszont mindenfele tarthatatlan idopontokat iranyoznak elo.Kicsit tipikus, minden lengyel ismerosom allandoan el van szallva kicsit, keptelenek belatni a kepessegeik hatarait, hogy 40 millios orszag nem nagyhatalom es nem is lesz az, plane nem katonai ertelemben, Europa kozepen. :D


Nezd, a CV90 mellett a Patria az egyetlen modern, tomegesen hasznalt, uszokepes stb kerekes IFV.
Az osszes tobbi gyakorlatilag nemzeti project, minden exportvallalkozas, ahol eroltetik a gyartast, eddig csodben kotott ki, ha jol emlekszem - neha meg odaig sem jut el, lasd a romanok kinszenvedeset a svajciak Piranhajaval, meg az elso 30 darabot sem tudtak kifizetni, nemhogy masik 200 korul otthon gyartsanak (tipikus roman szajkarate az is: minden szirszar dontest hangosan bejelentgetnek, majd eveket csusznak mindennel, ha egyaltalan ki tudjak fizetni.)


Nem reális. Még a lengyelek is csak kb. 40 Borsukot lesznek képesek gyártani évente, pedig nekik nagyon sok kellene és szerintem a Borsuk valamive ehm ... "igényteleneb", mind a Lynx. Egy komoly modern IFV gyártására enyi kell. Ha sikerul úgy átlag 35-re felturbózni az évi darabszámot, jók lesztek. A két tatai záslóalj (tobre nincsen katona !!!), specializált Lynx-alapú jármuvekkel egyut, így kb. négy év alat lenne átfegyverkezve, ami pont belefér a Z2026-ba.

https://www.defence24.pl/borsuk-strzelal-w-drawsku-spektakularne-efekty

Közben a lengyelek megtartották az úszóképes Borsuk első éleslövészetét.


A lengyelek az új IFV-nél előnybe részesítették az úszóképességet.
Mennyiben különbözik még a 2 gép páncélozottság, fegyverek, egyéb képességek terén?
Valahol elérhető vmi összehasonlítás?
Hiúz vs, Borz


gyorsban leírom mit találtam:
szeptemberben tesztelték a zssw30-as tornyot szinte végleges formájában, de addig nem veszik át amíg a spike nincs hozzá integrálva
dobják a rosomákról is a hitfist30-at és az új zssw30 lesz azokon is a fő fegyverzete bushmaster mk44s lesz.
MTU dízelmotor és Caterpillar váltó.lesz benne
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány

Terminator

Well-Known Member
2010. április 19.
16 930
24 586
113